Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

crema de zahar ars


eva-maria

Recommended Posts

Deci voi ziceti ca la 10 oua 4 lingurite de faina ? Dar cat zahar ?

Si mai exact cum procedati sa pregatiti crema ? eu am vrut intotdeaua sa fac (mama imi facea acasa) dar mi-e teama sa nu iasa "cu bule".

Invatati-ma si pe mine. Saru-mana !

 

Ana

 

Annablue si Adita(1.11.2002)

"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Iata reteta mea:

8 oua batute bine, bine (chiar si impreuna...cu ani in urma le separam, insa mai nou le bat impreuna si nu e nicio diferenta)

1 litru lapte caldutz + 2 pachetele zahar vanila + 5 linguri de zahar

 

 

3-4 linguri de zahar caramelizezi intr-o cratita si ungi peretii acesteia prin rotirea ei.

Lasi 5' si apoi adaugi amestecul dintre oua si lapte.

Bagi la cuptor 45-50'.

 

Merge rapid....in 10' e la cuptor.

Succes.

Astept comentarii dupa ce o faci.[:D]

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu caramelizez zahar din abundenta,cam 400 de grame,sau si mai bine,il fac din ochi,pentru ca imi place sa aiba sirop mult.

Nu pun 8,pun 6 oua la un litru de lapte si 200 de gr. de zahar,plus zaharul vanilat.

Iese o nebunie,nu se sfarama,are sirop mult si e delicioasa.

O bag in cuptor ca pe orice alta prajitura,direct pe gratarul cuptorului,nu ma mai complic cu Bain-Marie.....

Cand am pofta,inainte de a o baga in cuptor,rad o ciocolata cu lapte deasupra compzitiei....

 

Chestia cu blatul de tort suna fain de tot.Mai trebuie insiropat? Sau se insiropeaza de la siropul ei? De care blat? Ca eu de regula pentru torturi iau din acelas facut la fabrica de paine,crescut ca un cozonac,dar bun,ca cele la tipla se fac pilaf.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRENDAid="purple">

 

 

FOREVER YOUNGid="red">

 

 

 

[EU]Sa avem grija de viitorul copiilor nostriid="pink">[RO]

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAIid="limegreen">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by brendamitran

Chestia cu blatul de tort suna fain de tot.Mai trebuie insiropat? Sau se insiropeaza de la siropul ei? De care blat? Ca eu de regula pentru torturi iau din acelas facut la fabrica de paine,crescut ca un cozonac,dar bun,ca cele la tipla se fac pilaf.....


id="quote">id="quote">brenda, aici e reteta de tort de crema de zahar arsIntr-un vas se caramelizeaza 4-6 linguri de zahar si se imbraca peretii acestuia.Crema:1 litru lapte8 oua4-6 linguri zaharSe amesteca, cel mai bine cu un mixer, pana se omogenizeaza.Se rastoarna in oala.Se face un piscot din 5 oua:- cele 5 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar,pana se obtine o spuma consistenta- se adauga 5 sau chiar 6 linguri de faina, si un pliculet de praf de copt,se amesteca sa nu ramana cocoloase- se adauga albusurile batute spuma.Acest piscot se toarna peste lapte. Piscotul nu se va amesteca cu laptele, fiind mai usor decat acesta, va pluti.Se intoduce in cuptorul fierbinte, se coace 45-60 min.Se lasa sa se raceasca, dupa care se acopera vasul cu o farfurie plata, si, cu o miscare rapida si sigura, se rastoarna tortul. Vasul nu se ridica de pe farfurie, el trebuie sa ramana asa minim 12 ore, cel mai bine la rece. Crema de lapte cu ou va lasa un sirop, care va insiropa piscotul. Dupa cc 12 ore (peste noapte) se ridica vasul, si se orneaza cu frisca.[pofta]Pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac aceasta crema in felul urmator:

Bat bine albusurile de la 6 oua, adaug 14 linguri de zahar, 2 plicuri vanilie (pentru o aroma mai pregnanta de vanilie recomand cu tot dragul esenta de vanilie-bourbon de la Dr. Oetker), galbenusele si 1 litru de lapte usor incalzit. Caramelizez intre 6 si 8 linguri de zahar (cum spuneau fetele, cu cat mai mult zahar caramelizat, cu atat mai mult sos iese si va spun ca nu afecteaza cu nimic cantitatea de sos calitatea cremei) si crema o fac la bain-marie in cuptor, fie in tava, fie in cratita. Ca sa nu fie sfaramicioasa nu trebuie lasata prea mult la cuptor, insa n-am masurat niciodata exact timpul. Din fericire, o poti controla de cate ori vrei, ca nu se lasa [:)]. Este gata cand este inchegata si in mijloc. Am facut si tort (pus blat si rasturnat, apoi imbracat totul cu frisca) si iese delicios, blatul se insiropeaza cu siropul de caramel rezultat.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai fetelor, dar eu sunt singura care pun esenta rom si migdale?? Ca citesc vanilie peste tot... Dar eu nu concep crema fara esentele cu pricina...

Tomalavinia, si eu din comoditate o mai bag la cuptor fara bain marie (mai ales cand fac cantitate mare, si nu o pun in oala sa fie diametrul mic si f inalta, ci in tava dreptunghiulara (nu de placinta, de lasagna), ca sa o tai fain... ei...si atunci ar trebui s-o asez la bain marie in tava aragazului, ca-n altceva n-ar incapea..Si de cand mi-a picat tava cu tot cu bain marie, in cuptor, si vreo 3 l de lapte i-am stors din covor si de prin toata bucataria, nu-mi mai trebuie.

Dar bine spus foc mic...Cine se grabeste, o face pe riscul lui. Crema de zahar ars se face catinel-catinel, altfel exista probabilitatea sa dea in clocot, si mananci 2 in 1: crema in sos si sos in crema...

 

Si e gata, nu neaparat cand e rumena, daca o ia prea repede, se rumeneste rapid, fara sa fie gata. Ci cand prin apasare nu musteste...

 

Tortul m-a dat gata. La ziua baiatului il fac sigur (dupa ce incerc in prealabil..nu mai vreau surprize..neplacute)

 

Ma declar fan al cremei de zahar ars de 12 ani de zile...

 

Gen, mami de Robert Alexandru 2.11.2001 si Alexia Roberta 14.08.2006

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Brenda, blatul poate sa fie si din cel cumparat si facut, dar sa fie din cel de velpitar, nu din alea la cutie cum sunt si ptr tarte. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun. Se pune deasupra cremei dar trebuie sa fie de acelasi diametru cu cratita in care se face crema ca altfel curge zeama pe langa. Blatul se inteapa cu furculita ca sa intre mai bine zeama.

Eu odata am facut in felul urmator: am facut un blat mai mare pe care l-am taiat in doua, am facut doua creme de zahar ars adica pe jumatate compozitia si practic am facut 2 torturi pe care le-am pus unul peste celalat si mi-a iesit blat, crema blat crema si am ornat cu frisca. Daca blatul este prea mare si crema nu are zeama indeajuns nu se insiropeaza bine. Eu crema o las in cuptor numai pana se maroneste deasupra ca sa ramana mai zemoasa.

 

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze diverse

Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...