Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (17)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dragele mele cofetarese nu am mai postat demult pt ca nu am mai avut ce sa postez...Am copiat delicioase retete de la voi pe care le-am pregatit. Zilele trecute am avut timp sa prajituresc si eu o sarlota cu struguri si iata ce a iesit: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2860317420088108456uAjlOI

 

Poza e facuta inainte de decorare pt ca apoi n-am mai apucat...[:D]id="Trebuchet MS">

 

Roxana [gravi] 19 sapt cu [baietel] si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, ma repet, prajitura sah arata fenomenal. Cu ce crema ai asamblat pandispanurile? S-au tinut bine? In sensul ca nu s-au desfacut patratelele cind ai taiat prajitura felii? Astept poze cu tortul, sa stii ca m-ai intrigat si pe mine cu el.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vlad si Vanda

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana, ce iami arata sarlota, chiar daca nu e ornata. Ce-mi place cum arata piscoturile alea inmuiate de la crema, mmmm [pofta] iti vine sa furi unul de pe platou.

Ce face burtica? Esti taman in perioada cea mai frumoasa a sarcinii, cind nu mai ai greturi, si nici burtica inca nu te trage la pamint. [:)]

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vlad si Vanda

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Doar cat sa va pun repede poze cu tortul,nu sant reusite,insa asta e ,sant facute cu blitz,fara prea multa lumina..etc..m-am chinuit sa fac o poza la felie unde sa se vada clar cele trei straturi,care mi-au iesit frumos ,drepte si egale,dar nu am prea reusit.

Revin ptr reteta prajiturii.

Papaa!

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor.m-am holbat si eu prin prajiturile voastre.arata super toate.adi-faci niste torturi regale.imi place cum tai marginile blaturillor,eu cred ca le-as cioparti.

 

n-am reusit sa fac biscuitii mazurca,n-am avut nuci si stafide si n-am cumparat inca,dar sigur-sigur ii incerc,pt ca mi se par tare bunuti si usor de facut.

 

azi am facut in schimb un Chec japonez de ceai verde ,reteta o gasiti aici,numai ca am inlocuit ceaiul verde instant cu sirop de menta si untul cu unt clarificat(din cauza vesnicei mele nepriceperei de a bate spuma untul normal).a iesit buna,are un gust mentolat si arata si bine.am pus si cateva frunze tocate de menta proaspata.sa vedem ceilalti mancaciosi ce-or sa zica:-) se face f. rapid.

 

incerc diseara s-o trag in poza,cand o sosi aparatul acasa:-)

 

[pup]

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, ce de bunatati.

Adriana arata super de super tortul. Am vazut ca n-ai respectat cantitatile din reteta originala, si eu chiar eram curioasa, ca erau cam aiurea, foarte multa frisca in crema alba. O sa-l fac si eu de ziua sotzului, voi vedea atunci cum potrivesc cantitatile.

 

Natalia asa am facut, coaja am copt-o vineri si de umplut am umplut-o duminica. Am facut o reteta de coca de tarta dupa Jamie Oliver, a iesit buna, crocanta dar sfaramicioasa, nu betonoasa. Totusi, ce-am vrut sa intreb: s-a lipit putin de folia de aluminiu pe care am pus-o deasupra sa nu se ridice aluatul, e normal asa? Crema am facut ca si cea de cremes si am pus si frisca in ea, a iesit tare buna. Pun si poza, numai sa apuc sa descarc.

 

In sfarsit mi-am recapatat netul acasa si sa va arat ce-am mai mesterit: niste clatite americane cu banane, reteta e diferita de a Nataliei, o pun daca vreti.

Si ceva foarte bun, luat din good food: tarta cu ciocolata fara coacere. Aici e o felie. La intreg-intreg n-am apucat sa fac poza, c-a dat sotzul iama [:D]. Va dau si reteta, e delicioasa si usor de facut:

200 gr. biscuiti digestivi

100 gr. unt

1 lg. miere

100 gr. ciocolata cu lapte

100 gr. ciocolata amaruie

esenta de vanilie

2 lg. zahar praf

200 ml. frisca

 

Se zdrobesc biscuitii pusi intr-o punga cu facaletul. Untul se topeste impreuna cu mierea, se adauga biscuitii apoi se intinde pe fundul si pe peretii unei forme de tarta intre 23-25 cm sau tava de 12/36. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste la microunde (sau la abur). Se amesteca cu vanilia si zaharul pudra. Se bate frisca si se adauga in ciocolata topita. Se toarna peste blatul de biscuiti si se raceste minim 2 ore.

Pentru a usura scoaterea din forma se poate tapeta forma cu folie alimentara inainte de a pune biscuitii.

Se serveste cu frisca batuta si fructe.

 

Eu am folosit o forma de 26 de cm si pentru asta am folosit 250 gr. de biscuiti si am adaptat si cantitatea de unt. A fost un piculetz dificil de intins coca, insa a fost chiar putin cam grosutza, asa ca va recomand sa o faceti intr-o forma mai mica daca aveti si sa folositi cantitatile indicate. Am folosit 150 de gr. biscuiti digestivi si 100 gr. biscuiti cu glazura de ciocolata (sunt niste biscuiti cu grilaj pe fata, iar spatele e imbracat in ciocolata, cu gust puternic de lamaie), a dat un gust interesant. Uitasem sa spun ca am pus cam 2 linguri de cognac in crema, pentru aroma. Puteti inlocui cu rom sau orice esenta este pe placul vostru (doar sa o puneti la sfarsit, nu direct in cioco cum am facut eu si era cat pe ce sa stric crema [:D].

 

 

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mamaaaa...adi cum arataaaaa [cool][pofta]

pentru tortuletul pescar cam ce anume ai folosit, super ti-a iesit...tare l-as face si eu pentru sotul meu...dar sa am timp sa exersex pana la ziua lui [:D]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, esti fantastica! Toate deserturile tale sunt atat de perfect ornate, taiate, prezentate! Dar mai ales atat de apetisante! Felicitari! [asia]

 

Si eu vreau s-o rog pe Adriana sa imi dea detalii despre cum a facut tortul - l-am programat pentru ziua sotului care se apropie, si nici eu nu am fost lamurita din reteta de pe culinar, e cam dezordonat prezentata si nici nu am timp sa citesc toate paginile sa aflu eventuale lamuriri. Ma refer la cantitatile pentru mousse. Asa ca, Adi, cand ai timp, te rugam nu ne uita. Merci anticipat!

 

Gratiela, Maria [huta] si Stefan

[foto]

crede

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...