Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (17)


Balbina

Recommended Posts

Am adaugat si prajitura la metru in lista si cu acordul vostru voi continua sa completez listutza cu orice retete interesante vor mai apare pana la finalul acestui capitol, pentru a fi mai usor de preluat.

 

Adriana deci tu ai folosit cantitati egale de ciocolata/frisca pentru toate cele trei straturi la tort. Mie chiar mi s-a parut ciudat ca erau cantitati diferite, iar la crema alba erau aproape duble - totusi in poza straturile apar egale. Ma gandeam ca o fi vreo smecherie si consistenta mousse-ului (sau cum i-o fi zicand) depinde de tipul de ciocolata din care e facut. Zici ca nu a afectat in nici un fel calitatea cremei? Ca eu ma tot gandeam cum sa fac sa iasa straturile de crema egale, ma gandisem chiar sa le fac pe toate si sa le cantaresc si apoi sa pun cantitati egale, insa nu pot, ca s-ar intari si ar trebui sa ma clonez ca sa le fac pe toate 3 exact in acelasi timp. Mie mi s-a parut ca ti-au iesit foarte frumos carliontii de ciocolata, tortul arata super (asa cum ne-ai obisnuit). Cu cioco alba ai dreptate ca se lucreaza mai greu, si cand o topesti nu e asa 'lichida' ca si cea obisnuita.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Alinuta,am folosit ptr fiecare crema care 300 ciocolata si 425 frisca(125 smantana si 300 frisca)Gelatina am folosit un plic de 10 gr impartit la trei.Straturile au fost egale,crema nu se intareste chiar atat de repede,totusi eu mi-am pregatit inainte ciocolata rasa,frisca batuta,am impartit gelatina ptr fiecare,si smanatana,aveam o multime de castroane castronele pe masa.Cu toate astea a fost destul de usor de facut.

Cat despre carlionti..am sa mai incerc,mie nu mi-au placut ,altceva voiam sa iasa,mai vad eu..

 

Mai am o reteta de prajitura de la o doamna de prin Comanesti,se numeste Ruse Cape,este o prajitura rotunda,pandispan sus si jos , umpluta cu crema fiarta de vanilie si glasata cu ciocolata,inca n-am facut-o insa am mancat si mi-a placut.Daca vreti reteta s-o incercati ..oricand.Tot de la ea am si o reteta mai "ciudata" de tort diplomat,spun mai ciudata ptr-ca se pun si albusuri batute in el.

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adiid="red">-mama ce bine ti-a iesit tortul. Vreau sa-l fac si eu in we asta? Crezi ca o "incepatoare" in arta culinara o sa intampine dificultati in a realiza acest tort?

Te pup!

 

p.s. tortul asta mi-a lasat gura apa[pofta]

 

Ralu-mamica de 2 printese (Ioana si Maria)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mersi mult Adriana mai vad eu ce si cum, deocamdata planul e ca il fac rotund si nu asa mare ca al tau, oricum va trebui sa adaptez cantitatile. Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca undeva in reteta originala s-a strecurat (cu voie sau fara) o greseala, din pacate eu nu am revista si pe site-ul lor nu am gasit reteta asta, poate m-as mai fi lamurit. Poate pana apuc eu sa-l fac vine si Gratiela cu niste impresii. Cat despre carliontii de ciocolata, si eu m-am tot chinuit cu ei, intr-un final a iesit ceva, dupa nu stiu cate tentative esuate, sincer preferam sa fac forme de cioco pe hartie, decat carlionti. Cum am reusit sa-i fac: am topit ciocolata, am pus-o pe un fund de lemn intr-un strat mai grosut si am racit-o la temperatura camerei (am mai tinut-o si prin frigi ca nu mai aveam rabdare, oricum ideea e sa nu se intareasca tzapan ciocolata). Pe urma am sprijinit fundul de lemn de ceva (la mine a fost pervazul, ca asa s-a nimerit) si cu cutitul tinut cu lama oblic (cam la 45 de grade) am tras peste ciocolata. Mai era o varianta cu cutitul de branza, oricum, nu mi-au reusit niciodata carlionti asa mari ca si aia de la cofetarie.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O sa ziceti c-am innebunit: m-am apucat sa socotesc procentual cantitatile de cioco/frisca la tortul cu 3 feluri de cioco [iconcuzuzuzuzu] si tot nu-mi pusca mie ceva pe-acolo. In ideea ca la ambele creme cu cioco normala, procentul e undeva la 62-64% cicolata si 38-36% frisca batuta, doar la cea de cioco alba procentul este invers, undeva la 45% cioco si 55% frisca. Ma bate gandul sa ma iau dupa aceste procente si cred ca ma apuc eu de facut un test inainte de ziua sotzului, ca poate dau kicx si-apoi nu vreti sa stiti cum arata o Alynutza care da kicx cu vreo praji [:D].

 

Adriana mi-a scapat sa intreb: tu ai pus smantana smantana sau frisca lichida pentru topit ciocolata?id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina,daca citesti toate postarile de la tortul cu cioc de pe culinar,ai sa vezi undeva ca spune Nadia(sau nu e ea?) ca a gresit cantitatea de frisca la crema alba,ca 300 grame ar fi cantitatea de frisca ptr toate cele 3 creme(sau cam asa ceva).Deci greseala e,fara indoiala,de aia am si optat sa-l fac in cantitati egale.

 

La topit ciocolata am pus "smantana smantana" de la Delisio cu 26% grasimi.

 

Pentru carlionti am topit ciocolata si am intins-o in tava de copt de la aragaz,apoi am "ras-o" cu o paletica de plastic.A mers bine ,doar ciocolata trebuie s-o mai bibilesc..s-o nimeresc nici prea moale sici prea tare..si eu m-am chinuit cu ea,cand la frigi,cand in bucatarie..

 

Monica,cu placere!

 

Ralu,ce dificultati,te duci frumusel la reteta,este explicata bine si ai si imagini,sa-ti dai seama cam cum trebuie sa fie.Mie mi-a parut un tort destul de usor de facut,asta din momentul in care m-am hotarat la cantitati..aici era problema mea.

 

 

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit,uite aici:

 

"aici este o greseala de exprimare din revista good food...fiecare crema se face cu aceeasi cantitate de frisca..in Good Food doamna cofetar a zis ca face toata frisca dinainte- care se imparte pt fiecare crema in mod egal. O sa incerc sa postez pagina din revista Daca se respecta cantitatea de frisca nu va iesi mai mult mousse alb decat mousse de ciocolata neagra "asta spune Denis.

 

 

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...