Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Gem de gutui


b.nica

Recommended Posts

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dulceatza de gutui

 

3 gutui mari,

800-1000 gr zahar(depinde de cat de dulci sunt gutuile)

o lamaie

1/2 baton vanilie

2 pahare cu apa

se spala gutuile, se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare

se pune apa+zaharul la fiert, vanilia si zeama de lamaie...se lasa sa fiarba putin apoi se adauga si gutuile rase si se lasa sa mai fiarba pana se "leaga" siropul, se lasa sa se raceasca, se pune in borcane spalate si uscate bine.

 

 

 

 

 

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si daca nu le-ai facut inca, sa stii ca poti folosi si cotoarele pt. peltea. Eu le fierb cu zahar (aceeasi proportie ca la dulceata) si le fierb pana zeama devine vascoasa. Strecori si pui in peltea feliute de lamaie. Daca o pui fierbinte in borcane care au capace cu filet de cauciuc nu mai este nevoie sa dai la bain-marie.

 

cristina d.

Motaneii mei

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc miki[flo] dar poate imi dai mai multe amanunte cu pelteaua;

nu le-am facut pe toate ca am ditamai pomul[:D];

ma gandesc sa fac marmelada din ele fierte si din cotoare sa fac peltea;marmelada este mai folositoare iarna:tartine,prajituri,clatite.

am si o rugaminte pt.priceputele de aici:stie cineva cum pot sa le fac cu mai putin zahar dar fara sa se strice dupa aceea?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fetelor chiar vroiam sa intreb de acest gel fix...a folosit o singura data mama si de unde iesea o super dulceatza a iesit super beton(si a respectat indicatiile de pe plic)

voi cand il folositi puneti exact cum scrie pe plic sau mai putin?

 

 

ps: eu nu l-am folosit ca am zis sa evit sa mai pun ceva artificial ca mai papa si astia mici...dar nu se stie cand am nevoie

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fara gelfix nu as fi facut peltea in viata asta.

Monica daca te uiti la ingrediente vezi sunt de origine naturala;

eu ma uit totdeauna la ce spun ei;pectina se extrage numai din fructe.

nu fac acum reclama dar va spun cum am gandit eu :daca are ingr. nat. si nu trebuie sa prelungesc timpul de fierbere este OK.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by miki68

Si daca nu le-ai facut inca, sa stii ca poti folosi si cotoarele pt. peltea. Eu le fierb cu zahar (aceeasi proportie ca la dulceata) si le fierb pana zeama devine vascoasa. Strecori si pui in peltea feliute de lamaie. Daca o pui fierbinte in borcane care au capace cu filet de cauciuc nu mai este nevoie sa dai la bain-marie.cristina d.Motaneii mei


id="quote">id="quote">Miki, ai vrea te rog sa detaliezi putin reteta, asa ca pentru oameni care n-au mai facut niciodata peltea si nici nu prea stiu cum trebuie sa arate la final ? [:p]De ex.: cat zahar la cate gutui? Cata apa ca sa se lege siropul? Cum pui feliutele de lamaie, fara coaja, nu ? [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica cu gel fix iese super beton gemul, nu prea iese dulceata. cel putin doar gem fac eu.

b.nica uite reteta de peltea de gutui super incercata:

Cojile si cotoarele de la gutui se pun in cratita cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 1 deget-doua. se pune la fiert pe foc fff mic (eventual cu o tabla sub cratita) pana cand daca se strapnuge un cotor cu furculita acesta se rupe in doua.

Se pune la strecurat prin tifon dublu tot asa incet, pana ramane lichid limpede. apoi lichidul se pune in cratita cu zahar, in proportie 600g zahar la 1l de lichid. se pune din nou la fiert si se tot incearca pana cand picurata pe o farfurie rece nu se mai intinde ci face bob. focul trebuie sa fie tot asa foarte mic. se toarna pelteaua in borcane si nu se zguduie ca sa ramana limpede (asta da treaba[:)])

succes!

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...