Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan? ( 2)


Recommended Posts

Luna, chiar ma intrebam ce-i cu tine de nu ai mai aparut...bine a revenit.

eu am scos niste carnita de vita...sa vedem ce prepar cu ea [:D]

voi ce faceti bun astazi?

[pup] pe toate

Edit: carnitza de vita am pregatit-o pentru diseara sa fac Lahmeh Beajin si intre timp am facut Kafta cartofi prajiti si castraveciori murati

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul răspuns

[pup]gospodinele.

eram datoare cu vreo 2 retete;

iata-le:

 

Burghul be dfeen(mancare de grau cu carne)

 

-500-700 gr carne de miel(sau vita) frageda

-7-8 cepe mici

-1 pahar de naut boabe fiert

-2 pahare burghul

-1 pahar de ghee(unt clarificat) sau ulei

-sare,piper,caraway sau ce piperuri mai aveti

optional-seminte de pin sau migdale,fistic

 

 

Se taie carnea in cuburi egale.Se caleste ceapa intreaga in jumatate de pahar ghee/ulei.Cand prinde culoare se scoate pe un platou.Se caleste carnea in acelasi ulei,cu putina sare,jumate din piperuri.Cand e rumenita se adauga 5 pahare de apa sau supa de pui/vita(daca aveti in congelator).Se fierbe pna se fragezeste carnea.Separat se caleste burghul(grau) intr-o tigaie in cealalta jumatate pahar de ghee/ulei cateva minute.Se adauga peste carne si se fierbe la fel ca orezul.Daca e nevoie se mai adauga apa.Aproape de sfarsit se adauga nautul,ceapa calita si restul de piperuri.Se serveste calda cu seminte de pin/fistic/migdale calite deasupra.

 

(eu n-am avut ceapa mica,asa ca am pus ceapa mare tocata,de aceea nu se vede)

 

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si Kabbe batata(sufleu de cartofi)

 

-700gr (sau un kg) de cartofi

-500 gr carne tocata de vita

-1 ceapa mare

-seminte de pin:-)(optional)

-unt pt uns tava

-pesmet

-sare,piper,2 linguri lapte praf

 

Se face un piure din cartofii fierti,se sareaza,pipereaza si se pune laptele praf(optional).Nu se adauga apa in care au fiert nici alt lichid.

Ceapa tocata marunt se caleste,apoi se adauga carnea,piper,sare dupa gust.Se caleste pin separat si se adauga peste carne.

 

Intr-o tava intinsa unsa cu unt se aseaza un strat(3-4cm) de piure de cartofi,nivelandu-l cu mana.Se rastoarna compozitia de carne si se acopera cu inca un strat de piure in felul urmator:Se formeaza in maini chiftele mari de piure care se aplatizeaza in strat de 3-4 cm.Se aseaza peste umplutura din tava,una langa alta.Se continua asa pana se formeaza stratul care se niveleaza cu mana umeda(se lipesc golurile,se mai adauga piure daca e nevoie).Se unge bine cu putin unt topit si se presara cu pesmet.Se da la cuptor pana se rumeneste putin. Se taie felii si se serveste calda. Bon apetit!

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica-ai ochi buni.ai dreptate,burghulul este de 2(sau chiar mai multe feluri)-cel fin care-i pt tabouli si kabe si cel mai mare,care-i pt. mancarica asta.Sincera sa fiu nici eu nu prea stiam de care-mi trebuie,in reteta nu era specificat,si-am intrebat si eu la magazin.mi l-au recomandat pe asta grunjos si mai deschis la culoare,desi mai era unul si mai maroniu(la fel de grunjos)-care habar n-am pt. ce o mai fi.eu zic asa:pune la fiert intr-un ibric sau craticioara 2 linguri de grau fin de care ai tu si daca-ti place cum iese-ca consistenta,cat de repede fierbe etc. eu zic ca poti sa faci mancarea si cu asta.in fond e acelasi grau:-).mie mi s-a parut ca a fiert cam greu graul meu.[pup]

 

ps-chiar daca se termina Ramadanul,vine acushica Craciunul:-).eu ma incadrai cu retetele mele la "retete cu specific arabesc"[:D].

 

ps2-Monica,ai ajuns in Brazil?poate au acolo seminte de pin:-)

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...