Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan? ( 2)


Recommended Posts

monicaid="red">, dementiale lipiile de casa! am facut prima reteta, cea fara malai, mi s-au parut o minune.

am insa nevoie de ajutor - vroiam sa fac saorma, iar supermarketul arabesc pe care il stiam s-a desfiintat. unde oare as putea sa gasesc carne gata pregatita, pasta de susan si alte minunatii mai putin obisnuite?

 

madalina

serban

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ortansa, vroiam sa te intreb ce mai adaugi tu la lintea pe care o pasezi? am luat si eu linte verde, am facut ciorbita din ea, iar acum din restul as fi vrut sa fac ceva gen fasole batuta, ca la noi.

Sau poate are altcineva alta idee.

 


Mariid="blue"> [gravi] 23+ bebe [fetita]

 

odiseea

 

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.id="red">Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.id="blue">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nemary,eu chiar acum am terminat de papat o portie de mujadra libaneza.eu o fac asa:

 

Mujadra-mancare de linte(reteta libaneza)

 

-2 pahare de linte

-1 ceapa mare

-1/2 pahar orez alb

-1/2 pahar ulei de masline(sau de oricare)

-sare,piper(cumin daca aveti)

 

Se pune la fiert lintea.dupa cateva clocote se arunca apa si se pune alta curata.apa trebuie sa depaseasca stratul de linte cu inca pe atat cat este cel de linte(nu stiu daca explic bine).se fierbe pana bobitele devin fragede(se strivesc usor intre degete).Se paseaza lintea intr-un food processor sau o unealta de pasat(ca o sita cu manivela) foarte fin,impreuna cu apa in care au fiert.lintea pasata se transfera intr-o oala si se pune iar pe ochiul cel mai mic al aragazului.se sareaza,pipereaza dupa gust.orezul spalat bine se arunca in oala si se fierbe amestecand in continuu,pana orezul e bine fiert.in final compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase.daca s-a ingrosat si orezul nu e inca fiert se mai adauga jum. de pahar de apa.daca compozitia e prea lichida se fierbe pe foc mic pana se mai scade.Important:lintea se lipeste f. usor de fundul cratitei.de aceea trebuie amestecat in continuu.atentie ca sare,la fel ca mamaliga.

separat se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline(sau de care aveti).se arunca peste mujadra din oala,se mai da in cateva clocote si se rastoarna intr-un vas termorezistent(sau orice farfurie incapatoare).Se serveste cu cartofi prajiti si salata sau muraturi.

 

e o bunatate,te lingi pe degete.

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ortansa, alta reteta...multumim [pofta]

madalina, carnea o condimentezi tu(daca vrei sa marinezi pipetul de pui vezi reteta pe pag 1 a acestui subiect gasesti indrumar...pentru reteta de marinata mergi la capitolul 1 pe pag 5 reteta Lunei75), nu trebuie sa o iei gata condimentata...la shaworma poti pune si piept de pui taiat fashii subtiri...iar susan si "altele" le poti gasi prin magazinele mari

ma bucur ca ti-au iesit bune lipiile.

fetelor voi cumparati lipii in fiecare zi? sau cum le pastrati? ca eu fac mai multe, le pun folii de plastic intre ele, apoi intr-o punga si le pun la congelator...imi ajung cateva zile...le scot cu 5 min inainte de a manca.

 

 

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ortansa, ce nu am inteles la reteta de linte...deci fierb lintea o pasez, o condimentez si o pun la fiert.

acum...pun orezul doar spalat peste lintea deja pasata sau fierb orezul separat si il adaug fiert peste lintea pasata?

deci trebuie sa se simta bobitele de orez printre pasta de linte?

hai ca am niste intrebari de nu-sh de unde le scot [:D] dar cu o d-na profesoara asa dragutza sunt sigura ca nu mi-o iau pe coaja [neand]

[pup]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica ,noi avem un amic care are un bussines cu shaworma si ne trimite mereu lipii.Sunt cutii mari cu cite 12 pungi parca,fiecare punga cu cite 12 lipii.

Le tinem la congelator!Stau mult si bine(adica nu prea mult ca le halim rapid[:D])

 

Ortansa,ce bine suna reteta ta.La linte nu ma pricep,al meu e "meseriasul" la capitolul asta.Mereu ma uit sa vad cum face dar uit.[:D]Poate incerc si eu reteta ta sa-i fac o surpriza,hihi[:D]

 

Hannen [9cer]mamica de trei printzeseid="red"> Amira[zana]id="pink"> Israa[majoreta]id="orange"> Inas[iepu]id="teal">

 

Pozici

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

hannen, deci azi toata lumea face linte [:D]

eu mai am niste naut fiert de ieri...sincer as repeta experienta cu Fate ca tare mult mi-a mai placut [:D] dar fac si lintea mai pe seara...

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica,in graba mea de a-i raspunde lui nemary,am uitat sa-ti spun ca fatele tau a iesit super,exact asa trebuie sa arate.daca gasesti si seminte de pin ai sa vezi ca gustul va fi si mai bun.in Bucuresti se gasesc sigur la La fourmi,sunt cam scumpe,dar merita.ma bucur tare mult ca i-a placut si celui mic,si ai mei mananca de sting fate:-)

[pup]

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica-da,peste lintea deja fiarta(care va fi destul de apoasa-nu uita sa pui si apa in care a fiert) se pune orezul nefiert si se fierbe in linte direct.ai grija sa dai cu lingura de lemn mereu sa nu se lipeasca.daca lintea s-a ingrosat deja si orezul nu a fiert inca(gusti din cand in cand) mai adaugi putina apa.nu e mare filozofie ai sa vezi.

 

sa ai spor[biz]

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

gata, am inteles acum...multumesc mult [flo]

 

EDIT: kossir ziceai ceva de prajiturelele astea( shbekia, zmeta, breiuatzi) poti pune o reteta te rog?

sau Ortansa, tu ziceai ca ai reteta de Um Ali...as face o prajiturica si nu ma hotarasc...cred ca pana una alta fac reteta data de ririan pentru prajiturica de seamana cu sfoof-ul sau basbousha-ul...dar inca sunt in cautari [:D]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...