Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan? ( 2)


Recommended Posts

nemary, nu ai gasit-o fiindca nu am pus-o [mariaj] am zis ca nu-i reteta arabeasca si sa nu inducem lumea in eroare [:D] ...o gasesti la deserturile nataliei, reteta este data de alinutza

uite Aici si pozica mea aici

[pup]

louisea [pup] , pai este foarte bun aluatul de foietaj...cel din care se pot face pateuri sau placinte cu diverse umpluturi...din ala cumperi si-l intinzi cu sucitorul subtire...ai vazut ce-a zis hannen [pup] , de fapt gustul conteaza...poti sa o rulezi cum vrei...mai subtire, mai groasa...

eu am fost la bazin cica sa ard calorii [:D] si acum iesim la [cina2] in orash asa ca n-am gatit nimic [:D]

hannen, chiar ma uitam azi prin retetele date de tine si as incerca o reteta de "placintele" cu fructe de mare(reteta de la soacra ta parca)...sper sa am succes si sa iasa bune [:D]

numai bine tuturor

sa aveti o Duminica placuta

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul răspuns

o sa va dau reteta de inghetata,dar cum am spus deja,este nevoie de

 

cateva ingrediente care nu se gasesc decat in orient.este o inghetata cremoasa si "chewy"cu aroma orientala.

 

Booza alhaleeb(inghetata cu lapte)

 

-3 pahare lapte

-1 1/2 pahar frisca lichida

-1 1/2 pahar zahar

-3 linguri sahlab(pudra obtinuta din tuberculi de orchid) sau amidon(nu-i acelasi lucru,dar asta e)

-1/2 lingurita gum arabic(mastica)

-1-2 lingurite apa de trandafiri

optional:migdale,alune,fistic,stafide,bucati de caramel,ciocolata,dulceata de trandafiri etc.

 

se pune laptele pe foc.amidonul sau sahlabul se dizolva in putina apa rece si se pune peste lapte.se fierbe pana se ingroasa putin.se adauga zaharul,mastica(pisata f. fin cu putin zahar pudra),apa de trandafiri.separat se bate frisca si se incorporeaza in compozitia racita.se congeleaza,amestecand din cand in cand pt. a evita formarea aschiilor de gheata.

 

booza,booza,booza!!!

 

 

monica,bravo!ai facut treaba buna.

 

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

moama, despre ce bunatati discutati voi aici!

merci Ortansa de inghetata, cred ca o sa-mi faca sotul statuie...e mort dupa ea si mereu ma tareste la nu stiu ce cofetarie din mina de cate ori suntem in Liban...numa' ca nu stiu ce-i sahlab...se vinde cumva la cutiute si se face un fel de pudding crema din ea?

 

 

anca

[gravi] 5+

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ala e, Ache, l-am vazut si eu la supermarket cind am fost in Emirate, insa intrebarea mea e daca gasesc guma arabica??? O sa-ntreb la magazinul libanezului, daca n-are el, o sa salivez si eu uitindu-ma la poza[pofta], uite, d-aia ziceam eu sa nu bage okiu fro' gravidutza p'aici, acu' ne-ai prins[:I], ce sa facem[:I][:I], nu ne ramine decit sa-ti uram sarcina usoara inshallah si sa faci si tu din bunatatile de pe-aici, dar la dulciuri sa-nchizi okii, OK?[:D][pup] te faci ca nu le vezi![8D][:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum ca am dat sa raspund vad ca e si o lista cu retetele, multumesc mult [pup] , ca ma ofticau rau de tot cartoaiele de bucate din magazine, evident numai in araba...si deocamdara ma pot lauda specialista mai mult la mancat decat la gatit arabeste

Dodo[pup], merci mult de urari...si nici o shansa sa scap la dulciuri ca m-au descoperit astia acum 2 luni c-am dat in hipotiroidism ca ma stresez degeaba ( de obicei) si uite asa am interdictie la tot ce-i dulce si nu numai, in afara de miere si curmale...si de atunci culmea ca-mi vine sa fac intr-una, pt. sot, evident [:D]

 

anca

[gravi] 5+

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mastica(guma arabica) arata asa .pe aici se vinde in pungute mici de cateva grame si de obicei sunt puse undeva la indemana vanzatorului sau,in supermarketuri, langa cassa.deci e mai bine sa intrebati direct vanzatorul daca are asa ceva.in araba se spune meske.

 

sahlab se gaseste intr-adevar in cutii -gata indulcit si aromat cu apa de trandafiri si mastica.se prepara din el un fel de budinca mai lichida, care se soarbe presarata cu scortisoara si cateva batoane de kaak alaturi.

 

cat despre reteta de rulada data de Hannen,din ce am inteles din

descrierea ei,este vorba de Asabiat elAroos(Degetele miresei)-un fel de baclavele.

 

reteta mai exacta este asta(Hannen,sper ca nu te superi):

 

Asabiet ElAroos(degetele miresei)

 

-foi de placinta

-unt sau ghee(unt clarificat)

-sirop de zahar(ater)-1 pahar zahar+1/2 pahar apa se fierb pana se

leaga siropul ca la dulceata.se adauga 1 lingura apa de trandafiri si 1/2 lingurita zeama de lamaie

 

umplutura

-1 pahar nuci,alune,migdale etc. macinate

-1 pahar zahar(eu pun mai putin ca sa nu iasa f. dulce),apa de

trandafiri/flori de portocale.

 

se amesteca nucile cu zaharul si 1 lingurita apa de trandafiri sau de flori de portocale.

 

 

Se ia cate o foaie de placinta si se taie dreptunghiuri de

aprox.10cm/20 cm.

pe latime se pune o lingurita de umplutura si se

preseaza umplutura usor cu mainile,formand o sarmaluta,apoi marginile(lungimile) se impaturesc spre interior peste umplutura(dar sa n-o acopere in intregime) si apoi,se ruleaza incepand de la capatul unde am pus umplutura.ies un fel de sarmalute(rulouri),care se aseaza ingramadite intr-o tava unsa bine cu unt sau ghee.se ung si pe deasupra cu unt si se dau la cuptor.se rumenesc frumos,se racesc si se toarna peste ele 1 pahar(sau cat e nevoie) de sirop de zahar.deasupra se poate presara putin fistic macinat.reteta asta n-am incercat-o inca,dar sper sa o fac si eu saptamana asta.

 

Hannen,spune-mi te rog daca asta e rulada de care spuneai tu.

 

 

Monica-ca de obicei,uitai sa-ti spun ca mujadra ta e perfecta.asa trebuie sa arate.ma bucur ca v-a placut.pt. decor,poti sa pui deasupra niste ceapa taiata juliene calite bine,daca va place.

 

[pup]

 

 

 

 

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...