Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cartofi cu branza.....!!???


Oaspete bb_yasmi

Recommended Posts

Oaspete bb_yasmi
am o pofta nebuna de cartofi cu branza, dar cum se fac??? cu ce fel de branza???doar ii fierb si pun branza deasupra??? ideei plssssss[pofta][pofta][pofta] ------------------------------------------------------------------------- Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!! Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!! [gravi]35 si bubulina [fetita] IASMINA ALYSSA[zana] [url="http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png"]
bubulina noastra[/url] [ruga]AMR maxim 3-4 sapt!!!![olala][olala][olala][olala]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cartofi frantuzesti

Ingrediente

700 g cartofi

150 g smantana

150 g cascaval sau emmenthal

1-2 oua (optional)

piper alb, un varf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb în apa cu sare.

Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul în doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190°C; se gratineaza timp de 30 de minute.

 

 

O zi excelenta !

Lala.

 

Fratele mai mare

 

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 [baietel] )

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cartofi gratinati

 

4 portii

Timp de pregatire: 10 min.

Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

 

700g cartofi

600ml lapte

50g parmezan ras

100ml smantana

1 lingurita praf de nucsoara

Mod de preparare:

 

Preincalziti cuptorul la semnul 5/190°C. Puneti la fiert 700g cartofi, curatati de coaja si taiati rondele groase, in 600ml lapte, in care ati adaugat un praf de sare.

 

Fierbeti inabusit timp de 5 minute.

 

Scoateti cartofii si puneti jumatate din cantitate intr-o tava pentru friptura, unsa cu unt. Presarati 25g parmezan ras. Adaugati restul de cartofi.

 

Amestecati jumatate din cantitatea de lapte cu 100ml smantana si turnati amestecul peste cartofi; presarati deasupra 25g parmezan ras si 1 lingurita praf de nucsoara.

 

Coaceti timp de 30-40 minute, pana se rumenesc

 

O zi excelenta !

Lala.

 

Fratele mai mare

 

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 [baietel] )

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chiftele de cartofi cu branza topita

 

4 portii

Timp de pregatire: 10 min.

Timp de gatit: 30 min.

430 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente:

 

700 g cartofi (cu coaja alba), taiati cuburi

1 lingura ulei de masline

1 legatura ceapa verde, taiata

2 catei de usturoi, zdrobiti

4 linguri busuioc proaspat, rupt bucati

150 g branza topita, taiata cuburi

1 ou, batut

125 g pesmet proaspat

ulei de floarea-soarelui, pentru prajit

Mod de preparare:

 

1 - Fierbeti cartofii in apa cu sare, pana se patrund. Scurgeti-i si puneti-i din nou in vas, pe foc, pentru ca apa ramasa sa se evapore. Zdrobiti-i si dati-i deoparte. Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa verde la foc mic, timp de 2 minute. Adaugati ceapa impreuna cu busuiocul si un praf de sare si piper in cartofii zdrobiti si apoi amestecati bine.

 

2 - Impartiti compozitia in patru si modelati chiftele, in mijlocul carora puneti un cub de branza (aveti grija ca branza sa se afle chiar in mijlocul chiftelei). Dati chiftelele prin oul batut, apoi prin pesmet si prajiti-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.

 

 

 

O zi excelenta !

Lala.

 

Fratele mai mare

 

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 [baietel] )

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paaaaaai... sa-ti dau o idee!

Fierbi cartofii intregi, curatati de coaja...dar nu prea tare! cat sa-i poti taia felii/ rondele!

Iei un vas de yena... i-l ungi cu putin ulei... pui un strat de rondele de cartofi...razi branza... alt strat/ branza... pana termini...siiii dai la cuptorAstepti vreo 30-40 min... sa se rumeneasca !deasupra razi cam 200 grame de cascaval amestecat cu 200 de grame de smantana si 2-3 oua...![:D].Mai lasi vreo 10 min. sa faca o crusta frumoasa ...si gataaaaa! Nu papa firbinte ca nu-i bine![:D]

POFTA BUNA!

Sa ne spui cum a iesit!

dany

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete bb_yasmi

va multumesc de raspunsuri!!!

 

-------------------------------------------------------------------------id="red">

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!id="purple">id="Andale Mono">

 

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!id="red">

 

[gravi]35+ si bubulina [fetita] IASMINA ALYSSAid="red">[zana]

 

bubulina noastraid="red">

 

[ruga]AMR maxim 3-4 sapt!!!!id="red">[olala][olala][olala][olala]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Tisina

danyalo, ceva in genul celor descrise de tine fac si eu, doar ca intre straturi mai presar si usturoi zdrobit, ca pentru mujdei. Ii da o aroma....[pofta]Tisina


id="quote">id="quote">Eu ii mai fac si asahttp://good-times.webshots.com/photo/2054620140102224540VrMLArIi fierb in coaja sau ii coc, dupa care se scoate miezul, se amesteca cu bakon, ciuperci calite, ceapa, un ou crud, se umplu cartofii, se rade cascaval deasupra, sau branza de burduf. Se mai pun in cuptor pana se topeste branza. Sunt deliciosi.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...