Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete wok


manumanu

Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

de curiozitate: ce-i aia wok???

 

leguma, animal, cratitza?[biz] ce???

 

_________________________

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mami de 2 baieti ca in filme:

 

[bonjovi] Nascut pe 4 iulie (2000)

si

[cri] Vineri, 13 (iunie, 2003)

 

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

************************

DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cratita [:D]

 

Mai exact un fel de tigaie in forma tronconica, mar si grea.

E buna pt preparate gen mancare thailandeza, chinezeasca.

 

O varianta rapida de mancare ar fi: calesti in ff putin ulei cateva bucatele pui, adaugi legume (ardei, morcov taiat ff fin, castravete/dovlecel) - nu trebuie sa se moaie prea tare, pui sos soia si servesti cu orez sau paste.

 

Anya

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Orez cu legume (de pe culinar)

 

 

- 1/2 piept de pui taiat bucati mici

- 3 morcovi taiati rondele(sau betigase) subtiri

- o jumatate varza mica taiata fideluta

- 6 ciuperci taiate bucati mari

- 1 1/2 pahare supa pui

- 3 linguri bulion

- 3 linguri sos soia

- 1 ardei iute

- 2 catei usturoi

 

Am uns wokul bine cu ulei si apoi am mai pus pe fund 2 linguri.

Am pus ardeiul iute taiat rondele la prajit, pana s-a inchis la culoare. L-am scos apoi din wok.

 

urmeaza bucatile de piept de pui si le prajim la foc iute, amestecand mereu cam 2 minute, pana carnea se albeste

 

am adaugat varza si morcovii si am mai lasat la prajjit cam 10 minute, pana s-au inmuiat putin legumele. se amesteca mereu!

 

se adauga ciupercile la sfarsit si se mai lasa la prajit 1 minut

 

se pune supa de pui, bulionul si sosul de soia si se lasa la fiert pana scade putin sosul. eu nu am lasat decat cam 5 minute ca ne place cu mai mult sos.

 

si aici varianta cu legume mai variate dar din punga. nu e asa bun, de fapt nici nu se compara cu legumele proaspete, dar e mai rapid.

 

 

ambele feluri le-am servit cu orez

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pui cu alune (tot de pe culinar)

 

Ingrediente:

- 1 piept de pui taiat bucatele mici

- 200 gr alune(pajite si sarate am folosit de data asta dar e ok si crude)

- 1 lingura coniac

- 2 linguri sos de soia

- 1 lingurita cu varf amidon

- 1/2 cana supa de pui

- 1 fir praz taiat inele sau ceapa verde

- putin ulei

- o jumatate cana orez basmati

 

Am inceput prin a pune orzeul la fiert.

 

Am taiat carnea fasii mici. Supa, coniacul si soia am amestecat-o intr-o cana. Separat am dizolvat amidonul in putina apa rece.

 

Am uns wok-ul cu putin ulei si apoi l-am lasat sa se infierbinte bine.

 

Am adaugat carnea de pui si am prajit 3 minute pana si-a schimbat culoarea.

 

Se arunca si alunele peste carne si se mai lasa la prajit 3 minute amestecand totul.

 

Am adaugat supa+coniac+soia si amidonul si am lasat inca 2 minute sa se lege sosul. nu uita adi s amesteci

 

am stins focul si am adaugat prazul(sau ceapa verde daca aveti). amestecati. adaugati orezul si iar amestecati.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

GHIVECI CHINEZESC CU LEGUME (este luata tot de pe culinar)

 

 

500 gr conopida

2 cepe

1 telina[potrivita]

250 gr. varza sau spanac

250 de gr. mazare

3 cepe verzi

80 ml ulei[ de masline de preferat]

2 cuburi de concentrat de pui

175 ml apa [sau chiar 200 , eu asa am pus]

1 lingura de ghimbir macinat

 

 

ceapa uscata se curata si se taie in 4

se taie telina felii pe diagonala

varza se toaca marunt

conopida se desface buchetele

ceapa verde se curata si se taie tot pa diagonala ca telina

se pune uleiul la incins,

intr-o tigaie mare [ wok de preferat der iese la fel de buna si intr-o tigaie normala] si se adauga ghimbirul, varza, conopida si ceapa uscata

se amesteca usor in permanenta , avaind grija ca legumele sa fie tot timpul acoperite cu ulei

dupa circa 1 min. [2 min.] se adauga legumele ramase si scutura usor vasul [asa cum fac bucatarii aia asiatici la tele. ]

se incorporeaza apa si concentratul de pui [concentratul trebuie bine maruntit inainte] si se lasa sa fiarba

cind sosul da in clocot se acopera vasul si mai amestecam din cind in cind , dupa aprox 3-4 min. se ia de pe foc si se serveste ornat cu ceapa verde taiata rondele.

 

 

Cred ca daca intri pe Culinar vei gasi mai multe retete.

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Wok cu salam tip Parizer

 

Ingrediente:

6oo gr. salam tip Parizer, 1 lingura margarina, 1/2 dovlecel, 2 ardei, 1 ceapa rosie, 1 morcov, 1 praz, 3 linguri ketchup condimentat, 3 linguri soia , 2 linguri miere, 1 dl apa, 3 linguri ulei, sare si piper

 

Mod de preparare:

Se taie salamul feliute si se prajeste (nu prea tare). Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga grasimea in exces. Se taie legumele in bucatele si se prajesc pentru citeva minute. Se adauga ketchup, soia, apa si miere si se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se adauga sare, piper si salamul

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pui Tailandez cu Curry Verde

 

 

Ingrediente:

 

 

- 4 lingurite de ulei

- o ceapa tocata

- 20 ml pasta de curry verde

- o cutie de lapte de nuca de cocos (400 ml)

- 500 g file de pui taiat in bucatele

- 100 g fasole verde

- 6 frunze de lime (nu neaparat dar da gust bun)

- 4 lingurite de sos de peste

- 4 lingurite de suc de lime

- 1 lingutita de coasa de lime rasa

- orez tailandez (iasmin)

 

 

 

Mod de preparare:

 

1. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca (tigaie wok). Pune ceapa si pasta de curry in tigaie si prajeste-le timp de 1 minut in timp ce amesteci sa nu se lipeasca. pune laptele de cocos in tigaie si lasa sa fiarba cateva minute.

 

2. Pune bucatile de pui, fasolea verde si frunzele de lime in tigaie. Se fierbe la foc mic cam 20 min sau pana puiul e moale.

 

3. Pune ulei de peste, suc de lime, coaja de lime. Amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute.

 

Mod servire:

 

Se serveste cu orez fiert.

 

Nu stiu cat de scumpe sunt ingredientele in Romania sau cat de usor pot fi gasite, dar probabil la un supermarket. Este o reteta insa care merita incercata, fie ca o cina intima in doi sau duminica cu familia.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...