Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tagliatele - lipsa de inspiratie


Annie80

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna. Iti dau si eu o idee despre ce ai putea sa faci cu tagliatelele. Este o reteta postata de mine la alt subiect, si pe care am luat-o de acolo copy-paste sa o pun si aici. Este o reteta din cartea Cu Jamie in Italia de Jamie Oliver.

Am facut-o si cu spaghete si cu tagliatele.

 

Spaghetti tetrazzini (Paste la cuptor cu pui si ciuperci)

 

- o tavita pulpe dezosate(el spune 4, mi se par putine), taiate bucatele

- 2 catei usturoi taiati felii subtiri

- 400 g ciuperci "proaspete de diverse soiuri" taiate bucatele (diversele soiuri s-au limitat la universalele champignioane). Eu am pus mai mult de 400 g.

- 200 ml vin alb

- 450 g spaghete

- 500 ml smantana groasa (eu am pus mai multa)

- 200 g parmezan ras

- frunzele de la un fir de busuioc proaspat,am folosit si uscat, e ok

- sare si piper

 

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.

 

Intr-o cratita mare in care incap toate ingredientele se pune ulei de masline si bucatile de pui condimentate cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile, usturoiul si vinul.

Se fierb la foc mic pana carnea e facuta iar vinul a scazut putin.(Ciupercile lasa apa, dar nu e nicio problema, va scadea la cuptor.)

Se adauga smantana in cratita, se aduce la fierbere apoi se stinge focul.

Se amesteca totul cu spaghetele, apoi se adauga trei sferturi din parmezan si busuiocul.Se amesteca din nou.

Se pune totul intr-un alt vas sau poate ramane si in cratita in care s-a facut toata operatiunea, se presara deasupra cu jumatate din parmezanul ramas (eu il presar pe tot) si se da la cuptor pana sunt rumenite si crocante deasupra.

Cand repartizati spaghetele in farfurii, se mai pot stropi cu ulei de masline si se presara cu parmezan ras (daca mai opresti).

 

"E nemaipomenit- foarte lipicios, dar delicios!" JO

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...