Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Savarina


Criss75

Recommended Posts

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

BUNA

UITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUT

IN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE

EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUC

BLAT

EU IL FAC CA BLATUL DE TORT

DE EX : -5 OUA

-5 LINGURI ZAHAR

- 5 LINGURI FAINA

SE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUS

SE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUM

SE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTOR

FRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNA

SE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIE

DUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINE

LE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasupra

pofta buna

 

 

gabi

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by alexamary

BUNAUITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUTIN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUCBLATEU IL FAC CA BLATUL DE TORT DE EX : -5 OUA -5 LINGURI ZAHAR - 5 LINGURI FAINASE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUSSE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUMSE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTORFRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNASE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIEDUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINELE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasuprapofta bunagabi


id="quote">id="quote">Merci pentru reteta, am s-o incerc cu siguranta.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin,

sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel rom

Suplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca

Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.

Pofta buna!

 

Cristina & Elise-Stefania

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by negaracristina

Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin, sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel romSuplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.Pofta buna!Cristina & Elise-Stefania


id="quote">id="quote">Multumesc mult. Vreau sa te intreb totusi daca de la pesmet, prajitura nu are un usor gust sarat, pentru ca am eu un fix, nu pun niciodata sare la prajituri.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Camelia si tu tii asa bunataturi numai pentru tine ?

Te asteptam cu reteta,ca eu una numa` la savarine visez [;)]ca vorba ceea:

Adio dieta,am verigheta:-)

 

 

P.S. Am vazut si ce nasica frumoasa si verde ai fost [il]id="size1">

 

 

 

 

Alba,mami de

Darian Valeriu *17.09.1999

https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian

&

Cassian Teodor *04.06.2005

https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iata si reteta:

Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar tos (150g), 2 linguri de faina (50g), 4 linguri de pesmet (100g).

Siropul: 500ml apa, 300g zahar, rom, vanilie

Umplutura: 500 g frisca, gem de caise sau de zmeura

 

Se ung formele de savarina cu unt sau margarina si se presara cu pesmet.Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tos tot deodata si o lingurita zeama de lamaie, ca sa se topeasca mai repede zaharul.Se bat iar pana se intareste bine, compozitia, se adauga galbenusurile toate deodata si se mai bate putin sa se amestece.Se pune pesmetul amestecat cu faina, se amesteca usor si se imparte in formele tapetate.Se coc la foc potrivit.Coapte, se rastoarna si se aseaza pe baza lor.Se lasa sa se raceasca.Se prepara siropul din apa si zahar (fiert un minut), adaugand apoi vanilia si, cand este rece, romul.Se taie din fiecare savarina un capac (cam un sfert din ea) si se insiropeaza totul abundent.Capacul se unge cu gem.Pe fiecare savarina se pune un strat de frisca, apoi capacul si peste capac un mot de frisca.

De regula, eu le coc si le insiropez cu o zi inainte ca sa se intrepatrunda bine siropul iar frisca o pun proaspata, atunci cand papam savarinele.

Din compozitie rezulta 12 bucati.Cum eu am o singura tava a cate 6 forme de savarina, impart compozitia in doua si pregatesc blatul de doua ori.

Sunt extrem de simplu de facut si sunt excelente la gust!

 

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.id="purple">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...