Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Focaccia


Idaira

Recommended Posts

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Focaccia cu rozmarin

 

 

Ingrediente si cantitati:

 

30 g drojdie proaspata;

1/2 lingurita zahar;

600 ml apa calduta;

4 linguri ulei de masline;

ulei de masline pentru uns;

680 g faina alba;

faina pentru presarat;

2 lingurite sare;

1 1/2 lingurite sare grunjoasa;

frunzele de la 3-4 fire de rozmarin.

 

Mod de preparare:

 

1. Intr-un vas mic, in care ai pus doua treimi din apa, amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Amesteca timp de 30 de secunde, pana cand drojdia devine lichida.

 

2. Intr-un vas de dimensiuni mai mari, amesteca la un loc faina si sarea. Toarna amestecul de drojdie peste faina si sare, impreuna cu o parte din apa ramasa, daca este nevoie. Amesteca aceasta compozitie cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza o coca moale. Daca aluatul este putin cam uscat, mai adauga apa.

 

3. Asaza coca pe o suprafata plana presarata cu faina si framanta aluatul timp de zece minute, pana cand devine moale si elastic.

 

4. Coca trebuie asezata intr-un vas mare, usor uns cu ulei de masline. Acopera vasul cu o panza umeda si lasa-l intr-un loc caldut pana cand aluatul isi dubleaza volumul - aceasta procedura va dura aproximativ 1 1/2 ore.

 

5. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

 

6. Dupa ce aluatul a crescut, framanta-l din nou timp de cinci minute pe o suprafata de lucru curata si presarata cu faina, pentru mai multa fermitate.

 

7. Modeleaza din compozitia respectiva doua bucati de aluat, de forma rotunda. Asaza-le pe doua foi de copt, acoperindu-le cu o panza curata si umeda. Lasa coca la crescut pana cand isi dubleaza volumul initial - timp de aproximativ 10-15 minute.

 

8. Dupa ce coca a crescut suficient, foloseste-te de varfurile degetelor pentru a lasa mici "gropite" pe suprafata aluatului. Unge aluatul cu ulei de masline si presara sarea si frunzele de rozmarin.

 

9. Introdu aluatul la cuptor timp de 10 minute.

 

10. Redu temperatura cuptorului pana la 190 de grade Celsius si lasa la copt inca 25-30 de minute, pana cand painile sunt rumenite si bine coapte. In timpul coacerii, o data sau de doua ori poti stropi painea cu apa, folosind un pulverizator, astfel incat apa sa se evapore si sa fragezeasca painea.

 

11. Dupa ce s-a copt, scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca treptat pe un fund de lemn. Este preferabil sa consumi focaccia chiar in ziua in care a fost coapta.

 

Portii obtinute: 2 paini.

 

Timp de preparare: 2 ore si 30 de minute prepararea, 40 de minute coacerea.

 

 

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

 

IUBESTE SI FA CE VREI!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...