Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Adi, ce bunatati ai facut tu acolo, mmm, mai ales dupa coltunasi tinjesc, ca is harnica la mincat, dar lenesa la facut. [:D]

 

Daniela, ma bucur ca v-au cucerit si pe voi clatitele astea. Eu demult fac portie dubla din start, asa de tare ne plac.

 

Cum am promis, vin cu o reteta noua, o gasiti aici (daca apasati pe lupa de sub poza, se deschide mai mare si se poate deslusi textul). Poza mea e pur informativa, n-am avut conditii de foto mai bune in ziua respectiva. Si nici ca aspect nu a iesit asa ca in revista. Ciocolata mea alba de la Primola a dat in final o culoare nu tocmai alba. In loc de coarne am folosit visine, care s-au integrat absolut perfect in compozitia tartei. Biscuiti am pus digestivi, amaretto n-am gasit. Am pus in biscuitii macinati o fiola de esenta de migdale, miscare isteata, dupa cum am remarcat mai tirziu. Frisca am pus 200 ml, nu 175, ca nu stiam ce sa fac cu restul de 25 de ml [:D]. In final umplutura tartei a fost un pic moale, dar nu stiu daca acest fapt se datoreaza anume celor 25 ml de frisca in plus sau faptului ca am folosit ciocolata primola si nu de menaj.

Si acum, despre gust: a fost fenomenal, un deliciu, pe care in mod sigur o sa-l mai prepar nu o data de acum incolo. Musafirii mei au fost in extaz (si nu mi-e teama ca exagerez [:)]), ca si mine de altfel. Dimineata am mincat ultima feliuta cu mare regret ca e ultima. Recomand cu multa caldura sa o preparati, eu una sigur o fac si de Revelion.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Natalia arata si suna foarte bine noua ta reteta, mi-am si notat-o si s-ar putea s-o incerc chiar in weekend-ul asta.

Eu am comis tortul cu 3 feluri de ciocolata, dupa cateva peripetii a iesit totusi foarte bine, a fost apreciat de toata lumea. Din pacate pozele nu am reusit sa le pun, din lipsa de net acasa, promit sa revin cu ele cat de curand.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adriana pai am vrut eu sa fiu smechera la asamblare, de fapt, m-am comportat ca o incepatoare. Am vrut sa asamblez tortul direct pe platou. Bun, zis si facut, am pus blatul si in jurul lui inelul de la forma detasabila. Numai ca blatul s-a micsorat putin la copt iar mie nu mi-a trecut prin cap sa imbrac totul in folie inainte (insa asa am sa fac pe viitor) si m-am luat de cap cand am vazut ca incepe sa se scurga crema alba pe sub inelul de tort. Pana la urma am rezolvat, ca am pus ceva greu deasupra, sa apese bine inelul si n-a mai curs. Am avut si emotii mari cu crema alba, mi-a fost teama ca nu se intareste, a iesit tare lichida, plus ca n-am razuit-o, am rupt-o doar in bucatzele si nu s-a topit calumea, a trebuit sa intorc oala pe foc. M-am invatat minte si la urmatoarele am pus cioco la robot si n-am mai avut probleme. Pana la urma rezultatul a fost impresionant si ca aspect si ca gust (am folosit si esente diferite pentru fiecare strat). Toate au fost invatatura de minte pe viitor, pentru ca sigur il voi mai face.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In sfarsit am reusit sa incarc si pozele: tortul intreg si felia.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, bravo ca in pofida peripetiilor ti-a iesit un tort intr-adevar impresionant! E ornat mai ceva ca unul din cofetarie, iar de gust nu-mi ramine decit sa-mi imaginez ce fantastic a fost. [yum]

In ultima vreme am mai ciupit cite bucatica de cioco ocazional si vad ca fata n-a avut nimic. Imi fac curaj sa incerc si eu acest tort. [:)]

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia sa stii ca merita, este un tort bestial pentru ciocoholici asa ca mine [:D]. Cu ornatul m-am chinuit un pic, am vrut sa iasa altceva, pana la urma n-a iesit, asa ca l-am netezit si-am luat-o de la capat. Voiam o chestie ca o panza de paianjen, insa pentru asta ar fi trebuit sa fac si o glazura deasupra si mi s-a parut ca ar fi totusi un pic cam prea mult.

Am uitat sa spun ca eu am folosit cate 130 ml frisca lichida (ca n-am avut cu ce masura 125), 200 gr. cioco si 110 ml. frisca batuta pentru fiecare crema. Si inca o impresie: cred ca data viitoare n-o sa mai folosesc un pliculetz intreg de esenta de migdale, a fost un pic cam prea puternica si predomina ca si gust.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Balbina

Si acum, despre gust: a fost fenomenal, un deliciu, pe care in mod sigur o sa-l mai prepar nu o data de acum incolo. Musafirii mei au fost in extaz (si nu mi-e teama ca exagerez [:)]), ca si mine de altfel. Dimineata am mincat ultima feliuta cu mare regret ca e ultima. Recomand cu multa caldura sa o preparati, eu una sigur o fac si de Revelion.


id="quote">id="quote">

 

Daa, eu confirm. Din fericire, am fost printre acei musafiri care au savurat delicioasa prajitura. Visina acrisoara si ciocolata dulce au dat un gust demential. Foarte, foarte buna.

Eu deja am inteles, ca tr sa imi fac drum cat mai des pe la Natali, sau sa imi cumpar casa in zona [:D]

 

Iar voi, fetelor, sunteti niste gospodine adevarate. Eu mai urmaresc din umbra si ma delectez cu pozele voastre.

 

Lilia si Ameliaid="red">(26.09.2004)

id="left">id="right">id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa dragelor...prajituriti...prajituriti...Eu am luat o pauza ca nu mai pot sta prea mult in picioare...Ma uit la pozele voastre si ma delectez cu o banana,un mar...un kinder de la fii-miu...[:D]

 

dar...promit ca voi reveni in forta. [;)]

 

Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, absolut minunat ti-a iesit tortul cu 3 ciocolate. Eu am de gand sa-l adaptez putin de sarbatori, mai bine zis sa fac un fel de prajiturele, de genul muffinsurilor, adica in formele acelea de muffin. Ma gandesc sa fac un blat mare de ciocolata dreptunghiular, sa decupez cerculete la fel de mari ca fundul formelor, sa acopar formele in staniol si sa torn pe rand straturile de ciocolata, apoi sa le scot usurel din forme cand se va fi inchegat ciocolata. Si eu am avut un succes deosebit cu tortul asta de ziua Almei si doresc sa-l repet, insa cu alta infatisare[hot] .

Natalia, ce bine suna combinatia de ingrediente insirate in ultima ta reteta!Miam-miam, asa as papa acum o felie[:D]! Cred insa ca rabd pana la Craciun si pun reteta asta pe post de desert festiv.I-ar sta tare bine intr-o forma de stea.

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...