Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Wow, ce harnica ai fost! Da, ai dreptate, oricum se coloreaza de la visine. Si eu am patit tot asa, oricat le-am tot uscat eu inainte cu hartie prosop, parca 'secretau' zeama.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Umplutura tartei mi-a iesit mai lichida de data asta, desi am pus cu vreo 4 patratele de ciocolata mai mult (in ideea ca si frisca era mai multa decit in reteta originala). Nu inteleg de ce, o fi de la faptul ca am combinat ciocolata de la 2 firme diferite? Ca in rest am facut exact ca data trecuta. Efectiv se scurgea umplutura din felie cind incercam sa o tai, am scos-o cu paleta si am mincat-o cu lingurita. De buna a fost buna, clar, dar aspectul m-a nedumerit.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce sa zic, a mea a iesit numai buna consistenta, suficient de cremoasa, dar suficient de inchegata sa nu curga. E drept ca eu parca am pus un pic mai putina frisca decat in reteta (am luat doar 3 cioco si am folosit ce frisca imi ramasese de la tort, undeva in jur de 120 de ml).id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ce faceti, fetelor, nu mai prajituriti nimic?

Eu am facut in weekend o prajitura cu blat de cacao si crema de ciocolata. Ofer reteta daca sunt amatoare.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu, eu vreau!!! Eu sunt amatoare de tot ce e cu ciocolata, iar dupa poza, prajitura pare a fi foaaarte gustoasa.

 

 

Lilia si Ameliaid="red">(26.09.2004)

id="left">id="right">id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura 'Diana' (asa i-am zis eu, dupa cumnata-mea, care mi-a dat reteta)

 

Blat

6 oua

5 lg. faina

8 lg. zahar

2 lg. cacao

100 ml. ulei

1 praf de copt

Albusurile se bat spuma si la sfarsit se adauga zaharul si se mai bate putin. Galbenusele se freaca cu uleiul (iese o chestie ca o maioneza), se adauga praful de copt si cacaoa (eu obisnuiesc sa pun si o lingura din albusul batut, ca sa pot amesteca mai bine, altfel se ingroasa prea tare compozitia), iar la final albusurile batute si faina, amestecand usor. Se coace in cuptorul preincalzit, intr-o tava dreptunghiulara cam de 25/30 (e tava mea mijlocie din set, cam cat o tava de friptura, am uitat s-o masor). Se raceste, apoi se taie in doua pe grosime (pentru a obtine doua foi).

 

Crema

200 gr. ciocolata menaj (eu am folosit o Primola cu lapte si una amaruie)

200 gr. smantana grasa (eu am folosit Napolact cu 25%)

1 praf de frisca (Dr. Oetker)

5 lg. zahar + 1 zahar vanilat

Ciocolata si zaharul se pun intr-un vas la abur sa se topeasca. Cand s-a topit ciocolata se adauga si smantana si se omogenizeaza. Se amesteca in continuare pe abur pana se topeste zaharul si compozitia are consistenta unei budinci. Daca preferati o crema mai amaruie, se pot adauga 1-2 lg. cacao (eu le pun mai mereu). Crema astfel preparata se raceste bine de tot in frigider pana are consistenta cremei finetti (este o reteta super pentru o crema de genul asta facuta in casa). Se adauga in ea o frisca la plic preparata (banui ca se poate folosi fara probleme si frisca naturala batuta cu intaritor, 200 de gr.). Se pune crema intre cele doua foi, se pastreaza putin care se pune peste ultima foaie si se presara cu nuca de cocos, nuca macinata sau ciocolata razalita, dupa preferinte.

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragele mele, am evitat cat am evitat bucatareala dar acum nu mai am scapare. Duminica ingerul lui mama implineste 3 ani, iar mami si tati vor sa faca tort locomotiva (dupa ce anul trecut l-am facut pe Fulger acu` i-a venit randul lui Thomas[il]). Problema mea majora este ca sambata seara trebuie neaparat sa ne ducem la o petrecere([bang]) asa ca sambata e ratata si voi fi tare aglomerata cu pregatirile. Intrebarea intrebatoare....cam cu cat timp inainte pot sa fac pandispanul(ala cu suc de portocale) si cum sa-l pastrez pana duminica dimineata cand asamblez tortul??

 

 

bumbacel [mamica] ingerasului Tudor (9.12.2004) si viitoare mamica de al doilea ingeras [gravi]


ajutati-l pe mihaita!...[floare3]id="Tahoma">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bumbacel, pe vremea asta e suficient sa scoti tava cu pandispanul copt la balcon, doar acoperi cu un prosop de bucatarie si gata. Eu am facut pandispan din asta si cu 3 zile inainte de asamblarea tortului, si a fost ok. Ai grija sa nu fie acoperit cu punga sau folie de aluminiu, intrucit poate forma condens si se inmoaie.

 

Alina, super prajitura, merci mult de reteta! Eu sint amatoare ocazionala de ciocolata, mai ales cind nu prea am voie sa exagerez cu cantitatile. [:D]

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia nu-i pentru ce. Chiar e o praji gustoasa si usor de pregatit. Crema in special imi place tare mult. Tot am vrut sa o pregatesc (fara sa-i mai pun si frisca) si sa o folosesc pentru umplut croissante sau ceva asemanator, numai ca deocamdata nu m-am invrednicit sa pregatesc nimic pentru umplut.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...