Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Laura - reteta de Bulz ciobanesc o gasesti aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111216&whichpage=9 , iar pe cealalta ti-o trimit eu pe pm in seara asta. E la fel de usor de facut.id="Trebuchet MS">

 

Roxana [gravi] 29 sapt cu [baietel] si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dupa indelungi pregatiri sufletesti am hotarat sa imi incerc puterile cu prajiturile.

 

Am inceput modest cu prajitura cu mere. Am vazut ca a iesit buna si am continuat cu tarta cu mere, mascarpone si branza de vaci care a avut un success nesperat [:D]

 

Si am zis ca dau lovitura cu tarta de ciocolata alba/coarne si nuci…

 

[:(](oftat)..

Am vrut sa fac doar jumatate din compozitie sa vad cum iese.

 

Ei bine…au fost o multime de biscuiti, un strat foarte subtire de ciocolata si..cam atat.

E drept ca nu am fost sigura daca “175ml frisca” se refera la frisca lichida/smantana de frisca sau altceva asa ca am pus “heavy cream” – varianta de aici de frisca lichida.

 

Am fost asa de dezamagita si nedumerita de rezultat ca am decis sa il dreg cu o sarlota de vanilie.

Una peste alta, a iesit foarte buna!!

 

Nati/Alynutza daca aveti o idée pe unde am gresit…tare as vrea sa stiu ca tarta mea nu era nici pe aproape ca cea din poza…

 

O zi buna!!

Roxana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxanuta, nu stiu daca ai citit comentariile mele si ale Alinei privind aceasta prajitura. Noi am ajuns la concluzia comuna ca sint prea multi biscuiti in reteta, cantitatea optima fiind de 200-250 g, cu cantitatea de unt in jumatate. Si mie mi-a iesit stratul de umplutura nu f. gros, si ca sa te linistesc, tarta mea nu arata nici pe departe ca cea din revista. De Revelion am zis ca fac cu ciocolata de menaj, chiar ca in reteta, mai stii, poate imi iese ca in poza originala. Smintina lichida e whipping cream, parca asa stiam. E bine ca ai reusit sa dregi tarta, de retinut ideea cu sarlota de vanilie combinata cu cioco alba. Mult succes data viitoare!

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by roxanuta

Nati,Multam de incurajari!!Pai am citit comentariile voastre, sigur! Am pus mai putini biscuiti decat in reteta si mai putin unt.Nu-mi dau seama cum de le-a iesit lor asa umplutura bogata….Ce fac prichindeii? Vanda asista la prajiturit?Numai bine,Roxana


id="quote">id="quote">Da, si eu m-am mirat cita umplutura le-a iesit celor de la revista. Dar nimeni nu ne incurca sa facem portie dubla de umplutura. [:D] Numai ca iesind cam moale (cel putin asa mi-a iesit mie), nu cred ca e o idee buna.Prichindeii sint bine, momentan dorm dusi amindoi. Vanda ma mai asista la bucatarie, atunci cind e plictisita si nu vrea sa stea singurica. O pun in scoica pe masa din bucatarie, iar ea ma urmareste cu mare interes.------------------Numai bine,Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am eu asa o vaga banuiala ca reteta pe care au facut-o ei nu e 100% ce au si scris in revista. Se mai intampla din astea. Altfel nu avea cum, mai ales ca tava in care am facut eu a fost si mai mica decat aia recomandata de ei. Cat despre cat de alba le-a iesit crema... iar am indoieli, si-i banui de utilizarea excesiva a Adobe Photoshop sau altceva asemanator, pentru ca eu am folosit ciocolata alba si cu alte ocazii, inainte nu aveam alta varianta decat cea de menaj, si orice ciocolata 'alba' are de fapt acea tenta galbuie.

Natalia ai incercat sa micsorezi putin cantitatea de frisca? Eu am facut crema doar din 300 de gr. de ciocolata (am crezut ca ajunge vazand poza lor cu atata crema si eu folosind un vas mai mic) si am pus cam 120 ml. frisca (atat mai aveam in casa) in loc de vreo 130-135 cat ar fi revenit respectivei cantitati. Ciocolata tot Primola am folosit si eu, dar crema a fost ok ca si consistenta, n-a curs din praji. S-ar putea la frisca sa fie 'buba'. (Ah, sa nu mai spun ca frisca mea a fost si congelata, imi ramasese de la tortul cu 3 feluri de ciocolata si am pus-o in conge cu gandul ca o folosesc la sos de paste, dar a ajuns in crema asta si vad ca a fost ok.)id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, a doua oara am pus mai multa cioco, adica 450 g la 200 ml frisca. Si mi-a iesit umplutura si mai lichida decit prima data, dar am dat vina pe faptul ca am folosit ciocolata de 2 feluri. Data viitoare am sa pun 150 ml de frisca, dupa cintar, si cioco de menaj, exact ca in reteta. Sa vedem ce iese. [:D]

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cine stie, ca proportiile pe care le-ai folosit erau corecte, conform cu reteta. Ar fi trebuit sa iasa. Poate intr-adevar trebuie mai putina frisca. Ciocolata in sine nu cred ca are relevanta daca e de menaj sau nu.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, fetelor!

Sunt noua pe aici si ma bucur nespus ca v-am descoperit. [dual]

Nu va spun cate pachete de biscuiti si cate mere am mancat in timp ce va priveam prajiturile!

[pofta]

 

Deja am incercat cateva retete; am facut brownies cappuccino, krem a la krem si tortul ladys fingers- toate foarte bune!

 

De sarbatori as vrea sa fac un tort diplomat pentru nasi, cu piscoturi de sampanie si fructe din compot.As dori sa-mi scrie si mie cineva reteta de diplomat (reteta Adrianei,Nataliei, parca si Gabi avea tort diplomatin album).Pe culinar nu pot deschide pagina cu reteta.

[help]

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...