Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Cred ca fetele au fost cam ocupate. Iti scriu eu o reteta pe care am primit-o de la cineva care lucra la un laborator de cofetarie. Eu nu am testat-o, dar cred ca este ok.

 

Tort diplomat

Blat:

4 oua

4 lg zahar

8 lg rase de faina

Se coace si dupa racire se taie in doua si se insiropeaza cu 100 ml apa + 100 g zahar + rom si vanilie fierte si racite. Cratita se tapeteaza cu folie si unul din blaturi se pune la fund.

 

Crema:

5 plicuri de 5 g gelatina

vanilie

200 ml apa rece

600 ml. frisca batuta

100 g zahar

fructe (banane, stafide, ananas)

3 oua

Gelatina se pune in apa la muiat pana isi mareste volumul. Peste ea se pune zaharul, ouale, vanilia si se incalzeste la foc mic atat cat poti tine degetul in ea. Se raceste in chiveta pana capata consistenta unor racituri care incep sa se prinda. Se pune frisca batuta si fructele si se amesteca. Se pune peste blat in cratita, deasupra se pune celalalt blat. Se raceste la frigider. Apoi se pune pe platou si se decoreaza cu frisca si fructe.

 

Blaturile se insiropeaza pe rand, adica prima data cel pus in oala, dupa ce se pune crema si urmatorul blat se insiropeaza si acesta din urma. Poti tapeta cratita cu piscoturi inainte de a turna crema.

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Alina, multumesc pentru reteta![dual]

Stii cumva, piscoturile de pe margine se insiropeaza? Si cum fac sa stea drepte pe margine?

Am mai incercat o data sa fac tort diplomat cu piscoturi si imi tot cadeau piscoturile de pe marginea cratitei, iar crema nu a fost la nivelul lor, ci mai jos.[bang]

As fi vrut sa decorez acest tort cu un bradut din nuca de cocos verde, cum a procedat Natalia, dar nu am gasit. Ce alte idei imi puteti da?

 

Alina, cand ai timp scrie-mi si mie reteta de foi de napolitana umplute cu crema caramel. [dual]

 

Astept si alte retete de tort diplomat!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Balbina

Alfajores – fursecuri argentiniene1 si 1/3 pahar faina 2,5 pahare amidon 2 lingurite praf de copt200 g unt la temperatura camerei3/4 pahar zahar 1 fiola vanilie3 galbenusuri 3-4 linguri de rom (eu am pus o fiola de esenta de rom)Pentru asamblare:1 cutie lapte condensat caramelizat (dulce de leche / arequipe)fulgi de cocos sau nuci maruntite. Se poate folosi si ciocolata rasaUntul inmuiat se bate bine cu zaharul (mixer/robot). Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate (primele tei din lista). Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm, eu am avut forma de 4.5 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 C timp de 25 de minute (ale mele s-au copt mai repede). Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.POZAid="red"> sursaid="teal">Alina, cred ca se poate folosi si o alta crema pentru imbinat, desi n-o sa mai fie vorba de fursecurile originale, dar tot bune o sa fie. Ies asa de fragede, se topesc in gura.------------------Numai bine,Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
id="quote">id="quote">Am doua intrebari legate de reteta de mai sus..Musai amidon? Daca pun doar faina nu ies la fel de fragede oare?LApte condensat caramelizat simplu? Nebatut cu unt? Eu fac si napolitane cu crema de lapte condensat si ma gandeam sa folosesc aceeasi crema si la fursecuri..o fi bine?(adica laptele batut cu unt si amestecat cu nuca macinata..)As face de Craciun fursecurile astea ca ne-am cam saturat de retetele mai vechi.Pe langa fursecuri as mai face o prajitura cu nuca si una fara dar nu m-am hotarat inca de care,ori cea la metru ,ori alba ca zapada,ori krem..brownie fac sigur insa fara crema,special ptr sot care vrea prajitura cu multa nuca si fara cremuri..De revelion as face tort tiramisu sau cel cu trei feluri de cioc.E belea,intreb in stanga si-n dreapta ce praji sa fac de vre-o saptamana,nimeni nu-mi sugereaza nik,sotul a spus sa fac "prajituri bune",sora "sa nu fac multe ca-i creste glicemia",mama zice ca toate-s bune nu conteaza iar fata vrea negresa !!Si eu invart caietul cu retete si nu ma pot hotari.Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, cum zicea autoarea retetei, poti sa pui faina in loc de amidon, dar atunci n-o sa mai fie alfajores, ci alta reteta. [:)] Cu amidon intr-adevar ies mai fragede. Laptele caramelizat il pui simplu, fara unt, e mai lipicios asa si lipeste bine de tot fursecurile. Am folosit exact o cutie pentru o portie de fursecuri. Nuca macinata poti folosi pentru a tavali marginea fursecurilor. Si eu le voi face de Craciun. O sa mai fac si turta dulce, probabil, ca i-am promis lui Vlad ca vom face impreuna. Si cam atit la capitolul fursecuri, ca sintem singuri, fac doar pentru noi.

 

Alina, interesanta prajitura, vreau sa o pun in lista, dar sa-mi zici ce denumire are.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit amidon(ca doar nu era sa ma risc sa nu fie fragede..) acum ma apuc de treaba.Am pus si conserva de lapte la caramelizat,mai spune-mi o data cat timp il fierb,te rog.

Am doua feluri de lapte condensat,unul cu copilutul pe eticheta si altul altfel,cel cu copilul stiu sigur ca nu e caramelizat,insa,daca celalalt e deja caramelizat si eu il mai fierb ce se poate intampla?

Mersilici!

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, ti-am scris de dimineata prin pm, dar am vazut ca inca nu l-ai citit. Probabil nu ai timp de forum acum. Iti scriu si aici: eu fierb cutia de lapte cam 2-2.5 ore. Daca il fierbi pe cel caramelizat deja, s-ar putea sa se intareasca si mai tare sau chiar sa se arda. De obicei, laptele care se vinde caramelizat deja are eticheta de culoare maronie. Mult succes!

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia era vorba de tort diplomat. Intrebase Alex de ea, voi nu erati prin preajma. Singura problema e ca eu nu am facut-o.

 

Alex nu stiu ce sa zic, eu la torturile cu piscoturi pe margine procedez asa: asamblez tortul intr-o cratita putin mai mare decat blatul, astfel incat piscoturile vin in exterior. Am asamblat si in cratitza in care am copt blatul, e drept ca e putin de munca cu pusul piscoturilor, dar cand sunt toate pe margine stau si se mai aranjeaza dupa turnarea cremei. Daca nu-i crema cat piscoturile, mai taie din ele si intorci tortul cu partea de piscot taiata in jos si ornezi acolo cu frisca sa nu se vada.

Uitasem: eu de obicei insiropez piscoturile imediat dupa ce pun crema, cand ele sunt fixate deja si e mai usor de lucrat cu ele. Oricum, pun putin sirop.

 

Uite si Crema caramel pentru foi de napolitana

250 gr. margarina (sau unt)

250 gr. nuca macinata nu foarte marunt

250 gr. zahar

3 oua

Se fierb in oala cu pereti dubli (sau la abur) pana se leaga crema. Intre timp se caramelizeaza 200 gr. zahar. Cand e legata crema si zaharul caramelizat, se ia crema de pe foc, se toarna caramelul amestecand repede (ai grija sa nu te arzi) si se pune esenta de rom. Se pune crema intre foile de napolitana in strat nu foarte gros, dupa care foile se dau la rece (camara) cu o greutate pe ele.

 

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, eu m-am gandit ca in loc de blat pentru tort sa folosesc piscoturi insiropate (e mai usor). De aceea te-am intrebat cum sa fixez piscoturile pe margine, astfel incat sa nu cada.Cred ca o sa le insiropez putin, apoi o sa pun un strat de crema si le fixez.

Sau pun pe margine rondele de fructe sau fisca si gata. Ma mai gandesc.

 

Multumesc pentru reteta! Deja am luat foi de napolitana si asteptam reteta.[flo]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca zilele astea o sa fiu prinsa peste cap la bucatarit/prajiturit am intrat de acum sa va urez

Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi voua!id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...