Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Helau! [hia]

 

Adi,nu stiu de ce e mai deschis la culoare,cred ca din cauza blitzului,ca in realitate e destul de negru [:D] si mai ales ciocolatos. [cool]

 

Alina,multumesc de aprecieri.Poate cu timpul am sa mai invat si eu sa fac prezentari artistice. [;)]

 

Laura,scuze daca te-am zapacit,dar eu asa am inteles...ca vrei sa faci tortul Alinei.Nici nu m-am gandit la prajitura,mai ales ca era vb de "cercuri concentrice". [8)]

 

Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by adi69

Miha,probabil ca de la blitz..iaca nu m-am gandit..da e bun?


id="quote">id="quote">[:D] Daaa...e foarte bun...Eu n-am avut rabdare si am taiat din el de cum l-am facut si am fost incantata...dar dupa ce sta o noapte la frigider...yam yam...Si asta in conditiile in care am folosit biscuiti normali,nu digetivi,ca n-am gasit si branza jumate Almette jumate branza de vaci proaspata pe care am robotit-o si am facut-o aproape ca Almette. [:)] Daca faci reteta Alinei,fara ajustari si modificari,sunt convinsa ca e si mai bun.
Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Va urmaresc mereu si mai fur cite o reteta[:D]...Voi aveti talent nu gluma!

Ma intreb daca aveti cumva mai multe retete pt prajituri cu mere.Am primit de la o ruda o jumatate de sac de mere si as vrea sa fac ceva prajituri.Le-am vazut pe cele postate insa ma gindeam ca poate in bogatul vostru retetar mai sint ratacite si altele.Multumiri anticipate [asia]

 

picasso ,mamica de pui zapacit

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Picasso,eu am facut ieri reteta asta. Poze nu am ca am imprumutat aparatul de fotografiat unei prietene,dar te asigur ca e f buna. Am facut portie dubla si mi-au iesit 4 placinte,medii ca marime...Faza haioasa e ca abia cand am ajuns la ultima am priceput tehnica impletirii [alcool],celelalte parca erau niste mumii infasurate in aluat [:D],dar dupa ce s-au copt aratau destul de bine. [;)]

Mai poti incerca Aluatul fals dospit al lui Dr Oetcher.Varianta Nataliei,cu branza,eu am facut-o si cu mere si este delicioasa. [pofta]

 

Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu cu o reteta de placinta cu dovleac, care se poate face cu acelasi succes si cu mere sau alta umplutura. Noutatea e aluatul, care se prepara f. usor si se preteaza la diverse umpluturi, dulci sau sarate.

 

Placinta cu dovleac din aluat dospit la rece

 

pentru aluat:

50 g drojdie

1 lingura zahar

1 cana lapte

1 cana ulei

faina cit cuprinde, ca sa iasa un aluat elastic, nelipicios (aproximativ 650-700 g)

un pic de sare

 

pentru umplutura:

1-1.5 kg dovleac

100-150 g zahar

o mina de stafide

1 lingurita scortisoara

1 lingurita nucsoara

 

Se dizolva drojdia in laptele caldut indulcit, se adauga uleiul si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga sarea si faina, amestecind, apoi framintind un aluat elastic, care nu se lipeste de miini. Se acopera bolul cu un prosop umed si se da la rece pentru vreo ora.

 

Intre timp se prepara umplutura: se rade dovleacul si se caleste cu zaharul, pina scade zeama. Apoi se adauga mirodeniile si stafidele.

 

Aluatul se imparte in 2, o bucata mai mare si una mai mica. Bucata mare se intinde cu sucitorul si se aseaza intr-o tava, formind borduri pe margini. Se intinde umplutura uniform si se acopera cu o foaie intinsa din bucata mica de aluat. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da in cuptorul incins la 180 C. Se coace pina e rumenita. Se taie rece.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Picasso, uite o reteta de prajitura cu mere. Se face f. simplu si iese absolut fantastica la gust. Am facut-o de nenumarate ori.

 

Miha, merci mult pentru promptitudine in raspunsuri! [flo] [pup]

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...