Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Natalia exact din motivul ala am pus cuvantul gresite intre ghilimele. Si eu impart din ele cat pot (sau mai bine zis cat ma lasa sotzul [:D] ) si parca mai mult imi place sa le fac decat sa le mananc (mai sunt si exceptii, evident).

 

Chiar ca se apropie cu pasi repezi Craciunul si Anul Nou si vine cea mai dificila parte: sa alegem ce praji pregatesc pentru sarbatori.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by strumfi2004

Miha, de mult timp vroiam sa te intreb: ce ai acum in burtica? [:)] sau e surpriza? [pup]


id="quote">id="quote">

 

Surpriza va fi daca nu va iesi roz [:D] asa cum mi-a spus pana acum dr ca este. [bis]

 

Si reteta la prajitura aia a ta [pofta] unde este? [biz]

 

Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by strumfi2004

La prajitura Ioana? In revista Ioana [:D] S-o scriu?


id="quote">id="quote">

 

NU [:D] Bineinteles ca trebuie s-o scrii. Doar n-ai sa pui acu o femeie gravida pe drumuri,sa caute revista Ioana. [:D]

 

Miha[gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Au, ce rea sunt! [:D] Iertare, am hranit trupa!

Iaca, asa cum am modificat-o (cantitatile pe care le-am folosit pt tava de 20/30):

 

Ingrediente blat:

275 g faina

1 praf de copt

150 g unt la temperatura camerei

75 g zahar

1 zahar vanilat

4 galbenusuri

gem

Se framanta din toate acestea un aluat care se intinde cu mana in tava unsa si tapetata, apoi se unge cu un strat subtire de gem (mai acrisor, eu am pus de caise). Apoi se toarna umplutura.

 

Ingrediente umplutura:

3, 4 mere calite cu zahar, scortisoara si nucsoara - se lasa la racit si la scurs de sirop

4 albusuri

200 g zahar

150 g nuca macinata

 

Mai intai am preparat merele, si cat ele s-au scurs si s-au racit am pregatit blatul si prima parte din umplutura.

 

Albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul.

Apoi se amesteca cu merele si la sfarsit cu nuca.

Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, aproximativ 30 minute (in cuptorul meu, la foc mic s-a facut in vreo 20 min). Si mai stiu ca la umpluturile pe baza de bezea, se stinge focul si se mai lasa 15 min in cuptor cu usa intredeschisa.

 

Se poate face si separat, fie doar cu mere, fie doar cu nuca, eu le-am combinat.

 

 

 

 

Gratiela, [comoara] Maria si [testoasa] Stefan

[foto]

crede

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna Natalia,in primul rand sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si norocoasa.Eu nu am mai scris demult pe aici(m-am mutat si nu am avut net),acum ma tot asalteaza musafirii curiosi sa-mi vada casa si normal tr sa fac cinste.i-am dat gata cu Krem-ul si poienita cu ciuperci.maine vine nasa baiatului,din alta loc si as face Browniers.intrebarea e ce "ciocolata amariue de calitate" ati folosit?eu iau cioco de menaj dar e dulce ,voi luati ceva anume chiar si din cea ambalata pt mancat gen primola,poiana sau ce?aceea dulce nu merge deloc?eventual ii pun 2 plicuri de ness si mai putin zahar,ce ziceti?

salut toate prajituresele pricepute si-mi pare tare rau ca am sticat ap meu foto si n-am cu ce ma lauda.[flo]

 

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

 

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, merci mult de urari. [:)]

Despre ciocolata: eu folosesc ciocolata amaruie de la Primola, uneori de la Kandia sau Heidi. "Ciocolata amaruie de calitate" era sintagma din reteta originala, eu doar am tradus-o. Cu toate ca ciocolata in sine e amaruie, prajiturile preparate cu ea nu ies amare, vorbesc de ciocolata cu pina la 60% de cacao. Despre cioco de menaj nu-ti pot da detalii prea multe, eu am avut citeva esecuri cu ea si de atunci evit sa o folosesc. Poti pune ciocolata cu lapte, si atunci prajitura va fi mai dulce, dar si de o culoare mai deschisa. O prietena de-a mea face brownies numai cu ciocolata cu lapte, ii place mai mult asa. Mult succes!

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

astazi am experimentat un tortuletz in forma de PIAN (nu este ideea mea am combinat mai multe si de pe culinar si dintr-o poza de pe site-ul de prezentare a unei cofetarii din buc) de mult il aveam in plan [:D] nu l-am vazut pe-aici asa ca m-am gandit sa vi-l arat si voua cu mentiunea ca eu nu am rabdare la ornat [:D] va prezint doar "ideea" sunt convinsa ca voi daca o sa-l faceti o iasa opera de arta.

[pup]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

Prajituri si papa bun

Halloween

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...