Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)


Balbina

Recommended Posts

Wow Monica ce fainutz arata tortuletzul! Se pare ca eu ma multumesc cu chestii mai 'moderne' (stiti voi ca tendinta modernului de acum e spre simplitate) nu stiu daca m-as baga la chestii asa complicate cum faceti voi. Poate o sa incerc cand o sa am un piticutz pe care sa-l incante toate nebuniile astea.

 

Natalia ce chestie! Si eu tot Primola folosesc in general la prajituri. Numai la Gacio folosesc cioco de menaj (este una pe care o cumpar din Metro, o tableta are un kilogram), la creme si chestii mai fine iau Primola. Se comporta foarte bine.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dupa ce mi-am pus cenusa in cap ieri pe mess, revin cu o urare scurta si aici: Mihaela, multa sanatate si fericire! Sarcina usoara in continuare si un copilas sanatos si cumintel!

Urez numai bine de asemenea tuturor celor care poarta numele sfintilor sarbatoriti ieri!

 

Ieri am facut niste fursecuri dupa o reteta argentiniana, alfajores. Sint f. bune si nu se fac greu, dar e nevoie de lapte condensat. O sa revin in cursul zilei cu reteta.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vai cat de zapacita pot fi...

Mihaela cu mii de scuze pentru intarziere, sper sa primesti si urarile mele de 'la multi ani' pentru ziua de ieri [flo].

 

Natalia arata bestial fursecurile. Abia astept reteta. Sper ca se pot face si cu lapte condensat de casa, nu musai din conserva.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa precizez, laptele condensat (caramelizat) se foloseste doar pentru lipit fursecurile intre ele si uns pe margini. In aluat nu e nevoie de nici de lapte, nici de frisca. Hai ca ma apuc sa traduc reteta.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alfajores – fursecuri argentiniene

 

1 si 1/3 pahar faina

2,5 pahare amidon

2 lingurite praf de copt

 

200 g unt la temperatura camerei

3/4 pahar zahar

1 fiola vanilie

3 galbenusuri

3-4 linguri de rom (eu am pus o fiola de esenta de rom)

 

Pentru asamblare:

1 cutie lapte condensat caramelizat (dulce de leche / arequipe)

fulgi de cocos sau nuci maruntite. Se poate folosi si ciocolata rasa

 

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul (mixer/robot). Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate (primele tei din lista). Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.

Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm, eu am avut forma de 4.5 cm). Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 C timp de 25 de minute (ale mele s-au copt mai repede). Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

Alina, cred ca se poate folosi si o alta crema pentru imbinat, desi n-o sa mai fie vorba de fursecurile originale, dar tot bune o sa fie. Ies asa de fragede, se topesc in gura.

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Offf, cand or importa si la Cluj laptele asta minune...

Chiar Natalia de ce nu se poate carameliza laptele facut in casa?id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

prajituresc si bucatarescid="size1">

Mrs. Perfect for more than 1 yearid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia-am cateva intrebari:

1.(mereu am vrut sa te intreb)cutiile de lapte condensat de aici au inelul acela cu care se desfac.intrebare:la fiert crezi ca exista pericolul sa bubuie cutia?:-)(si cate ore se fierbe ca nu mai tin minte:-()si cate grame are cutia ta?

 

 

 

2.foaia din tava se mai unge cu ceva?

 

3.pot sa folosesc unt clarificat in loc de unt normal?[:I]

 

mersi

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...