Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan (4)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna dimineata, buna dimineata! :-)

La multi ani si un an cu toate bune! :-)

 

Am si eu doua chestii:

 

1. Hannen, multu' inca o data pentru minunatia aia de reteta cu pasta de bob (cred ca o sa-ti multumesc de cate ori o sa o fac [:D]).

De data asta am diluat pasta de susan cu zeama de lamaie si apa minerala putin acidulata si pasta finala (cea cu bob) a iesit foarte fina si putin umflatica. Ce mai, o bunatate! Miam!!!

 

2. Am descoperit de curand ca cea mai buna mancare din lume e mancarea libaneza [bis]. Am gasit un restaurant libanez cu o mancare ataaaaaat de bunaaaa!!!!! :-)

Am papat acolo un sosuletz acrisor, care avea in el bucatele de usturoi facut la grill si despre care scria in meniu ca e facut cu suc de rodie si rosii. Aveti idee cum se face sosul asta?

Da' sucul de la rodie cum il extrag? [bibe]

 

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !id="Comic Sans MS">id="red">id="size1">
id="right">

 

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.id="Comic Sans MS">id="maroon">id="size1">
id="left">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Denizel-nu este chiar suc de rodii,eu un fel de sirop mai gros,ii mai zice si melasa.in engleza ii spune Pomegranate Molasses . aici gasesti si o reteta:

http://www.elise.com/recipes/archives/004170pomegranate_molasses.php eu n-am facut niciodata pt ca se gaseste gata facut.sucul de rodii se obtine prin strivirea boabelor de rodii intr-o sita deasa.s-ar putea totusi sa gasesti si prin supermarket la standul cu delicatesuri exotice:-)

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult, Ortansa! [flo]

Cred ca pur si simplu am sa fac un sosulet cu rosii si zeama de lamaie, in care pun si suc de rodie proaspat stors.

Tu la ce folosesti melasa asta?

 

A, si inca ceva! Tot la restaurantul asta libanez am mancat ciorba de linte. In meniu scria ciorba, dar arata ca o supa crema f.f. fina.

Mie mi s-a parut ca are in ea curry. Se pune curry in supa de linte?

Daca nu, ce condiment merge folosit?

 

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !id="Comic Sans MS">id="red">id="size1">
id="right">

 

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.id="Comic Sans MS">id="maroon">id="size1">
id="left">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor,

aseara am papat o Shaworma "netraditionala" dar buna rau de tot [:D]

reteta este pe blogul veronicai(hildegard) clatita(lipia) este facuta din cartof ras 4-5 bucati, smantana 200 gr, faina 6 linguri, 2oua, sare +piper, apoi se coace in putin ulei in tigaie(ies 6 bucati)

"umplutura" este din o ceapa taiata si pusa la calit, 1 ardei gras rosu taiat fashii,condimentat apoi se adauga 300 piept de pui(eu am pus vita ca nu aveam decongelata) taiat cubulete, putina apa se pune capacul si se lasa sa se patrunda carnea...

reteta nu este cu exactitate...asa cum scrie la veronica [:D] deci cautati in blog si [pofta] daca vreti sa o faceti(mai ales ca arata poza pas cu pas)

aaa...si noi am servit separat cu sos facut din iaurt/maioneza/usturoi+condimente

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

denizel,cu placere.melasa se foloseste in salate in general-fatoush,tabouli etc.merge f. bine si la marinarea carnii pt. fripturi,pt cei care prefera gustul dulce acrisor si parfumul rodiei.

 

fetelor-eu va citesc tot timpul,numai ca nu am timp sa mai si scriu.dar o sa apar pe aici(in scris) daca am vreo reteta noua sau vreo informatie:-)

 

 

La multi ani si un an asa cum vi-l doriti!(sorry de intarziere:-))

 

 

 

 

 

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cat despre ciorba de linte,se prepara cam ca moujadra,cu diferenta ca lintea si orezul se pun la fiert impreuna si apoi se paseaza,adaugandu-se apa pana la consistenta dorita.nu stiu daca se poate pune curry,probabil ca da,eu stiam doar de cumin.

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor,

azi as vrea sa fac linte...oare exista vreo reteta in care sa o las asa intreaga? sa nu o mai pasez, nu de alta dar am un musafir, zicea ca vrea sa incerce lintea(ca nu a mancat pana acum) dar ma gandesc ca moujdara-ua asa la prima vedere nu arata chiar super...desi este super gustoasa...oricum am sa fac si putina moujdara macar sa vada ce pierde [:D]

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...