Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan (4)


Recommended Posts

Stiu eu o reteta de linte cu orez, se face foare usor si este si foarte buna . Si se pune lintea intreaga.

 

Incrediente

* 400g orez

* 250g linte rosie

* 1 ceapa taiata rondele subtiri

* 5 linguri ulei de masline

* sare

* piper negru macinat

Indicatii

Se inmoaie lintea cel putin 1 ora in apa rece, apoi se fierbe si se scurge bine. Lichidul in care a fiert se pastreaza.

Se soteaza ceapa in ulei incins, apoi se scurge si se pastreaza deoparte, la cald.

Se soteaza orezul in acelasi ulei pana ce devine transparent, apoi se adauga apa fierbinte in care a fiert lintea, sare si piper. Se gateste 20 de minute.

Se scurge apoi orezul si se pune pe un platou. Deasupra sa se asaza lintea, care se orneaza cu ceapa prajita.

Se serveste imediat.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Manti (Coltunasi turcesti cu iaurt)

 

Ingrediente:

 

* 6 cani faina

* sare

* 6 linguri ulei de masline

* 2 oua

* 16 cani apa

* 500g carne tocata de oaie

* 2 lingurite piper negru macinat

* 3 cepe

* 200g unt

* 8 catei usturoi

* 6 linguri pasta de rosii

* 1 lingurita fulgi de ardei iute

* 1 lingurita menta uscata tocata

* 1,5 kg iaurt gras

 

Indicatii

 

Se asaza faina intr-un castron mare, se face o gaura in mijloc in care se plaseaza sarea, uleiul, ouale si 1 cana de apa. Se amesteca ingredientele ingloband treptat faina. Se obtine un aluat tare, se acopera cu un prosop si se lasa sa sa stea 30 de minute, undeva la cald.

Dupa ce a stat, se imparte in doua, se lasa o parte sa stea inca sub prosop; se presara faina pe o masa de bucatarie si se framanta cealalta jumatate, dupa care se ruleaza cu un facalet si se obtine o foaie mare de 3 mm grosime. Se taie foaia in fasii late de 3 cm care se taie apoi in bucatele patrate.

Pentru a prepara umplutura coltunasilor se da ceapa prin razatoare. Se adauga carnea tocata, putina sare si piperul si se amesteca bine de tot. Se plaseaza o cantitate mica de umplutura pe fiecare bucatica patrata de aluat; se aduna colturile patratului spre centru si se preseaza cat sa se prinda (ca o punguta). Se aranjeaza coltunasii pe o tava presarata cu faina, in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.

Se pun 15 cani de apa la fiert intr-o oala, impreuna cu o lingurita de sare. Se da in clocot si se adauga coltunasii, unul cate unul, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca de oala. Se fierb 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se mai lasa apoi 5 minute, dupa care se iau de pe foc. Se scot din oala folosind o spumiera si se asaza pe un platou.

Se topeste untul intr-o tigaie, se combina pasta de rosii cu 4 linguri de apa incare au fiert coltunasii si se adauga in tigaie. Se sareaza si se adauga fulgii de ardei iute si menta, se amesteca si se ia de pe foc.

Se zdrobeste usturoiul intr-un mojar si se amesteca cu iaurt si sare. Se serveste intr-un castronel separat.

Se servesc coltunasii in farfurii de supa, stropiti din belsug cu sos de rosii si cu iaurt.

 

Reteta asta este un pic mai grea, dar daca vreti sa va fie mai usor puteti sa cumparati paste umplute cu carne si nu mai trebuie sa preparati decat sosul. Eu nu pot sa cumpar, pt ca se gasesc numai umplute cu carne de porc, iar sotul meu este musulman... asa ca trebuie sa o fac exact dupa reteta

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cacik (Supa rece de castravete cu iaurt)

 

Ingrediente:

 

* 5 castraveti medii

* 1 kg iaurt gras

* 6 catei usturoi, tocati

* 2 cani apa

* 1/2 cana ulei de masline

* boia (iute sau dulce, dupa gust)

* marar proaspat

* sare

* piper

 

Indicatii

 

Se curata castravetii in dungi alternative, se taie pe lungime in 4-8 bucati, apoi se taie bucatele mici. Se amesteca cu iaurtul intr-un vas mai mare. Se adauga usturoiul, sare si piper si se amesteca bine. Amestecand continuu, se adauga apa treptat, cate putin.

Se toarna deasupra uleiul de masline si se decoreaza cu marar si boia.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cllaudia, multumesc mult pentru reteta...

pana la urma am renuntat sa mai fac linte...m-am tot gandit si rasucit cum sa o fac si pana al urma am pus cartofi la fiert si am facut piure [:p] dar cu siguranta neincercat nu o sa rmana reteta ta fiindca suna f bine...

am sa fac un subcapitol special in listuta cu mancare turceasca, ok?

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu inca 2 retete de mancare turcesca. Am cautat sa fie unele cat mai simple si mai ales cu incrediente care se gasesc mai in toate tarile , nu numai in Turcia. Stiu cum e sa vrei sa faci o reteta dar sa nu ai principalele incrediente ...

 

MITITEI TURCESTI

 

Ingrediente:

 

* 1,5 kg carne de oaie tocata

* 1 felie de paine alba, doar miezul

* 2 catei usturoi

* 1/2 lingurita piper rosu macinat

* 1 lingurita piper negru macinat

* 1 lingurita seminte de chimion

* 2 cepe date prin razatoare

* 3 linguri apa

* 1 lingurita sare

* 1 legatura patrunjel tocat

 

Indicatii

 

Se inmoaie painea in apa timp de 10 minute, se stoarce si se faramiteaza. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron mare si se framanta cu mainile. Se modeleaza mixtura in ovale; se ung cu ulei pe toata suprafata.

Se frig cate 2-3 minute pe ambele parti (nu trebuie fripte prea mult caci se usuca), si se servesc cu felii de rosie, ceapa si bucati de ardei fripte pe gratar.

 

LINTE CU MORCOVI CU MAGHIRAN

 

Ingrediente:

 

* 2 linguri ulei de masline

* 1 ceapa mare, tocata

* 1 lingurita maghiran uscat, maruntit

* 2 morcovi mari, taiati rondele

* 2 catei de usturoi mari, pisati

* 2 cesti supa de pui (sau mai mult)

* 1 cana linte uscata

* sare si piper, dupa gust

 

Indicatii

 

Se incinge la foc mediu uleiul, intr-o cratita.

Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie (circa 8 minute). Se adauga morcovul si usturoiul si se calesc si ele 2 minute. Se adauga lintea si apoi cele 2 cesti de supa.

Se acopera cratita si se fierbe la foc mic pana ce lintea se inmoaie si supa este absorbita.

Se descopera vasul si, daca este nevoie, se continua fierberea pentru a evapora lichidul.

Daca lintea nu este facuta, se mai poate adauga supa.

Fierberea dureaza circa 45-60 de minute.

Se pune apoi maghiranul.

Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BAKLAVA TURCEASCA

 

Ingrediente:

 

* 500g foi de placinta

* 1 cana unt topit

* 2 cani alune si nuci tocate marunt

* 1/2 cana zahar

* 1/2 lingurita scortisoara

* 3/4 cana zahar

* 3/4 cana miere

* 1 cana apa

* 1 lingura zeama de lamaie

 

Indicatii

 

Se decongeleaza foile de placinta si se separa una de alta, conform indicatiilor de pe ambalaj. Pana se folosesc se tin acoperite cu un prosop uscat, ca sa nu se usuce.

Se asaza jumatate din foi intr-o tava de cuptor unsa cu unt, una cate una, ungand fiecare foaie cu putin unt.

Se amesteca alunele, nucile, zaharul, scortisoara, zeama de lamaie si 3/4 din cantitatea de miere. Se toarna mixtura peste foile din tava.

Restul foilor se asaza peste umplutura, ungand fiecare dintre ele cu unt. Peste ultima foaie se toarna restul de miere si se intinde cu o pensula, intr-un strat uniform. Se taie foile de deasupra cu un cutit, tragand linii diagonale paralele, la 4 cm distanta.

Se coace la cuptor, la 180C.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...