Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan (4)


Recommended Posts

DESERT CU IAURT

 

Ingrediente:

 

* 6 oua

* 870g zahar

* 400g iaurt

* 120g faina

* 120 g gris

* 6 linguri amidon

* 1 lingurita praf de copt

* 250g smantana (sau caimac)

* 6 cani apa

 

Indicatii

 

Se pun ouale si 120g zahar intr-o cratita cu apa cclocotita. Se bate amestecul pana ce se ingroasa. Se amesteca grisul si iaurtul intr-o cratita, se pune la foc mic si se amesteca pana ce se ingroasa si devina omogen. Se ia de pe foc imediat si se bat inca 3-4 minute. Amestecul nu trebuie sa fiarba.

Se combina oul cu amestecul de iaurt. Se adauga incet faina, amidonul si praful de copt.

Se unge cu ulei o tava de copt (de cca. 20 cm in diametru), se toarna mixtura in ea, in strat uniform. Se da la cuptorul incalzit la 180C, pana ce partea superioara se rumeneste.

Intre timp se pune restul de zahar cu apa si zeama de lamaie intr-o cratita si se fierb 2 minute. Se toarna fierbinte peste mixtura de iaurt. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, se taie felii si se garbiseste cu smantana si fructe (capsuni, de preferinta).

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

GHIVECI TURCESC

 

Ingrediente:

 

* 6 rosii carnoase, oparite, curatate de seminte si tocate

* 2 cepe taiate rondele subtiri

* 2 dovlecei (400g) taiati cubulete

* 1 vanata taiata cubulete

* 1 ardei capia rosu taiat rondele

* 2 catei de usturoi tocati marunt

* 3 linguri de untdelemn

* 1 foaie de dafin

* 1 legatura de patrunjel tocata

 

Indicatii

 

Se incinge untdelemnul. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul si se lasa si ele sa se patrunda.

Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita la foc mediu si se lasa la fiert 40 de minute.

Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga la urma patrunjelul tocat.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kuzu Kapama (Tocana de miel)

 

Ingrediente:

 

* 2 kg carne de miel, fara oase, taiata bucati

* sare

* 3 ardei iuti verzi, feliati

* 6 cani apa

* 2 cepe, feliate

* salata verde

* marar

* piper

* orez fiert

* amestec de legume fierte (dovlecel, morcov, vanata)

 

Indicatii

 

Se acopera bucatile de carne cu apa si se dau in clocot, la foc iute. Se scot din apa, se spala cu apa rece si se scurg.

Se transfera in alta cratita, se adauga sare, piper si apa. Se asaza peste carne feliile de ceapa si salata, se presara mararul. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba inabusit 45 de minute.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica ,hanen ....ajuutor

 

as vrea si eu reteta de la puiul marinat ..stiu ca era cu ginger si parca iaurt???

 

eu i-am pus doar ginger,soya,ulei ...nu vreau sa gresesc ,l-am bagat la frigi sa astepte pana maine.

 

multumesc anticipat.[:)]

 

monica mami de print

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salutare, salutare,

 

Hop si eu pe aici, dar e o liniste...

Cllaudia ai facut o treaba excelenta cu retele. Multumim! Voi incerca si eu cateva.

 

Fetelor am facut si din cele arabesti, aici expuse ([dual]pupam una bucata Monica care a muncit la listuta, dar si fetele care au scris), dar si pe Wasfasahla.

Cei mai reusiti au fost castravetii murati, ca dusesem dorul la niste muraturi ca ale noastre.

Am facut fate si libanez si cel cu carne de pe site. Cel cu carne e delicios, iar intre timp am mancat un fel facut de cumnata mea numai cu supa de la carne oaie. Recunosc ca a fost bun, dar in topul meu tot cel de pui se afla.

Shakshouka mancam de la un timp aproape zilnic, si eu si Ali fiind mari amatori [pofta], chiar acum ma intreba daca ii prepar una cu ardi usturat [:)].

 

Hai sa va zic de "nereusite": frike. Nici eu, nici baitul cel mare nu ne-am atins de el, iar sotul a avut niste zile cand manca la servici fiind peste program, astfel am saturat cosul de gunoi...si mi-am jurat ca nu mai fac [:I].

 

In rest, ca sa vin la ordinea zilei, ieri am avut: puree de cartofi,legume (broccoli, dovlecei, morcovi) in aburi cu un fel de kofta in tava la cuptor, supa de vita cu shareya, orez, mancarica de dovlecei, spanac cu sos tomat si desert-fructe si chec "a la mama".

 

Din cauza de "cupil sub trei ani", sot care se vrea siluet, un pusti in crestere plus "moa" [detectiv] pofticioasa sef [bicla] trebuie sa am o mie de feluri, nu stiu cat o sa rezist asa [alcool].

 

Ma arunc la un [baie] ca imi doarme [copil] si pot sa ma bucur si eu de cateva minute fara sonor.

 

 

____________________________________________

Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor,

eu sunt in ro si vreau sa ma aprovizionez de aici cu tot ce nu gasesc in bra [:D]

am venit cu niste naut si vroiam sa-l fac...cand colo...mama nu avea oala sub presiune asa ca am dat fuga si am luat una sa ma apuc sa-i rasfatz [:D]

azi le-am facut fasole neagra si bombonele cu visine imbracate in ciocolata

si diseara vreau sa fac fate [pofta] mai mult pentru mine [:D]

va pup pe toate

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...