Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan (4)


Recommended Posts

salutare din nou,

azi am facut Batata bi kezbera si i-am facut pozica fiindca data trecuta cand am facut ma simteam tare rau si numai de poza nu-mi ardea [:D]

si fiindca tot aveam coriandru proaspat am facut o mancarica pe care o stiu de la prietena mea...numai ca nu stiu cum se numeste [:D]

se face asa:

1 piept de pui se condimenteaza si se pune pe gratar

apoi se taie cubuletze mici

a conserva mica de ciuperci intregi

200 gr smantana

1-2 castraveti murati taiati cubulete mici

1/2 leg coriandru

1/2 leg patrunjel se taie amandoua marunt

2-3 catei usturoi pisati se pun toate intr-o tigaie si se inclazesc putin se mai potriveste de sare daca este nevoie, iese o mancarica f buna...numai ca [mariaj] nu am mai apucat sa-i fac poza ca alex a zis ca-i ciulama si a furat-o pe toata si s-a apucat sa manance [:D]

data viitoare promit sa fac poza [:D] si poate aflu si numele

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

Prajituri si papa bun

Halloween

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna dimineata!

 

Monica arata bine cartofii cu coriandru [cool], trebuie sa incerc si eu.

 

Vin si eu aici la o cafea cu voi, dar incerc sa scriu repede o reteta ca-mi doarme [copil].

Soacra mea o face adesea, insa am facut si eu de cateva ori. Altadata am avut ceapa pregatita de soacra, pastrata intr-un borcan (ceapa nu soacra [detectiv]) si o foloseam cand aveam nevoie.id="black">

 

[b]Keshk [/b](nu stiu daca asa se scrie), ingrediente:

-o cana de supa -Maggy, Knorr(in fierbere)

-1 cana lapte

-2 linguri faina

-2-3 linguri ulei

-o ceapa mica taiata nu prea marunt

sare, piper

 

Se pune la fiert o cana de supa.

 

Separat se amesteca foarte bine o cana de lapte, 2 linguri faina, sare, piper.

 

Se adauga amestecul de lapte in supa fierband si se amesteca continuu pana se face ca o ciulama.

 

Separat se prepara o ceapa taita marunt in ulei incins pana se face maro inchis.

 

Uleiul ramas de la ceapa se adauga in "ciulama", iar ceapa prajita se pune drept "decor" peste ea, in 2-3 castronele sau intr-un platou intins.

 

Se serveste calda, dar si rece la friptura de pui/curcan cu lipie.

Pofta mare!id="navy">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

hello!

 

n-am mai trecut de mult pe la voi prin bucatarie,avut copiii raciti,stat oblojit alea-alea.

 

hannen-mabrouk pt. siara:-)

 

Monica-f. bine arata si cartofiorii tai.imi place cum suna reteta ta cu pui,din pacate eu nu gasesc aici smantana.

 

Eu am facut ieri Keshk-care nu se face cu faina-aia cred ca e o reteta adaptata,vazusem si eu ceva asemanator pe net.Keshk se face din burgul/grau pisat amestecat cu iaurt(din lapte de oaie de obicei) si puse nu stiu cum la uscat la soare:-D .praful/faina rezultata se gateste cum a scris si norocuta.in plus se caleste si usturoi taiat felii si carne tocata mai grasa,de oaie.Iese ca o supa crema-mie mi se parea f. ciudata la inceput,dar acum imi place.

 

 

si acum reteta de fasolici promisa,pt ca e mai rapida;

 

Makhlouta(in traducere=amestecata:-)) Mancare de boabe

 

Se pun la inmuiat de seara cate 1/2 pahar de:fasole uscata rosie(sau ce culoare aveti),fasole cu bob mare(alba),naut,bob uscat (daca aveti-desi mie nu prea-mi place).

 

A doua zi se pun la fiert-eu am pus nautul separat pt. ca mi-a fost teama ca se fierbe mai greu.

 

Cand sunt aproape fierte se adauga si 1/2 pahar de linte+ 1/2 pahar de burghul.Aproape de sfarsit se mai adauga 1/2 pahar de orez alb(cu bobul scurt).Acum se amesteca usor cu lingura de lemn,ca sa nu se prinda orezul .Separat se caleste o ceapa mica in 3-4 linguri de ulei si o capatana de usturoi curatat si taiat rondele.Se rastoarna peste fasolici.Se potriveste de sare si cumin si se serveste calda cu crutoane de lipie.

 

Nota:pe parcursul fiertului se adauga apa, atat cat boabele sa fie mereu acoperite de apa.

 

Sahten!

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor,

wow Ortansa ce super trebuie sa fie reteta asta, multumesc

eu deocamdata vreau sa fac o fasole verde...cum ai facut tu acum ceva timp...pe-aia cum ai facut-O? [:D]

azi am facut Aje si am zis ca fac putine doar pentru mine, am apucat sa mananc vreo 2 si au venit termitele9sotul si prichindeii) si au halit tot) [:D]

va pup pe toate

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor,

eu astazi am facut Falafel dupa reteta dodo [flo] , ah ce simplu a fost ca nu a mai trebuit sa fierb nautul [:D]

si am dat Bilutele prin susan(nu mai tin minte cine a zis pe-aici pe la subiect ca face asa...dar multumesc din suflet tuturor) au fost tare bune [:D]

acum am la fiert naut(deci tot n-am scapat) [:D] sa fac "mancarea de boabe" [:D] de la Ortansa [flo]

fetelor vazusem pe culinar(este un sub aproape identic cu cel de aici) numai ca nu prea inteleg ordinea si denumirea retetelor...

este o retete cu ardei gras roshu copt, si rosie coapta...mmm...abia astept sa o prepar...da uite ca-mi scapa numele

AICI aveti linkul

va pup pe toate si revin cu poza cu boabe [:D]

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor,

m-ati lasat singura pe-aici?

aaa...uite-acush ma pun pe strigat catalogul ca nu se mai poate [:D]

eu astazi am facut Hamiss(dupa reteta de pe culinar)...dau copy aici

 

Reteta: 4 ardei grasi rosii, 4 tomate, 2 catei de usturoi, sare.

(in reteta originala se mai pune piper si ardei iute)

 

Se coc toate ingredientele, se curata pielea, se feliaza fin, se pun intr-o tigaie si se calesc pentru scurt timp cu o lingura de ulei de masline (extravirgin desigur).

 

HAMISS aici este pozica mea...merge cu lipie taaare bine [:D]

 

 

 

 

Editez, ca sa va intreb ceva...acum vreo 2 zile mi-a luat sotul niste Tofu(branza de soia) si mie nu mi-a placut delok...am vrut sa o pap cu nsite masline si rosii...se prepara cumva? ca eu altfel nu o pot inghiti [:D] cred ca o mananca coshul de gunoi [:D]

 

 

 

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica,imi cer scuze ca te-am lasat singura sa te lupti cu bucataria!

Tofu poti sa-l faci supa ,numai daca ai miso(pasta de fasole) .Ti-am mai zis ,daca sunt magazine cu produse japoneze sigur o gasesti.

Se face ff usor!

Sau poti sa faci asa,tai tofu in cuburi de 2 cm si-l pui intr-o oala la fiert.Dupa2-3 minute scurge-l intr-o "sita".Tai o bucata de praz,una de ghimbir,un catel de usturoi .Intr-un wok infierbinti o ligura de ulei si pui legumele taiate la calit,adauga 150-200g de carne tocata si caleste rapid,micsoreaza focul si pune 1/2lingura de tobanjan(chinese spicy miso-chili paste) ,1/2lingura de oyster sauce,2 linguri de sos de soia(daca ai 2 linguri de sake (alcool) si 1 lingura de miso paste-rosie).Adauga tofu si cam jumate de pahar de apa.Fierbe putin si adauga o lingura de potato strach dizolvata in putina apa.Amesteca bine si inchide focul!

Deasupra "prelinge" putin ulei de susan si niste praz taiat marunt!

Pofta mare!

 

La supa faci asa,pui apa cu "dashi"(un fel de instant de peste,il gasesti gata preparat precum knorr,sau gasesti fulgi de peste pe care ii fierbi in apa apoi ii scoti,ce ramane se numeste dashi) si acolo pui tofu taiat cuburi.Poti sa pui si niste scoici,sau doar putin praz la sfirsit,sau poti sa pui tofu cu alge(wakame) ,sau cu asparagus verde,sau cu ciuperci.Ideea e ca merge ceva alaturi de tofu in oala.Nu prea multe,te hotarasti tu!

Fierbi putin si la urma dizolvi o lingura,doua de miso-paste si o pui in oala.Stingi imediat focul.Deasupra arunca niste rondele de praz!Si ai o miso soup de tofu cu ce alegi tu in combinatie!E foarte buna!

 

Eu sunt in pana de idei![bang][bang]

 

Hannen [9cer]mamica de trei printzeseid="red"> Amira[zana]id="pink"> Israa[majoreta]id="orange"> Inas[iepu]id="teal">

 

Pozici

Noutati

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...