Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Meniul de ziua lui Stefan


Hildegard

Recommended Posts

Vreau sa va arat si poate o sa va inspire, ce ma facut acum sambata si duminica de ziua lui stefan la implinirea celor 2 anisori.Am tinut 2 zile si am facut si 2 torturi. A fost mai mult pentru adulti deoarece a avut doar un prieten invitat. Am sa pun doar lista si imaginile si urmeaza sa pun retete la cererea voastra, cu explicatiile care le veti dori. Am si pozat pas cu pas, daca doriti am sa va pun si imagini pas cu pas la retete.M-am inspirat de pe culinar.ro Am facut asa: Chec cu masline Eclere ,pe care le-am umplut cu pasta de branza si hrean Acadele cu parmezan-eu am folosit cascaval si au iesit super Piept de pui cu bacon la cuptor Saratele Tarte cu rosii si mozarella Rulada du unt cu cascaval Rulada de carne cu oua, ardei si branza Salata de cips Salata de vinete Catraveti cu branza si somon afumat Salata de peste,ton Foietaj picant Frigarui reci:strugure rosu, galben, mozarella,maslina verde cu morcov,sunca,rosie Tort diplomat cu zmeura-tortul de sambata-reteta diplomat Tort cu foi pandispan cu rema de caramel si vanilie [url="http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniul%20lui%20Stefan"]imagini cu meniul - aperitive calde si reci [/url]
[url="http://veronicascakes.blogspot.com/"] BLOGUL MEU[/url]
[url="http://community.webshots.com/album/560209776NNFwfu "]
Veronica[/url] si [url="http://s209.photobucket.com/albums/bb221/szamcsekv/iunie-iulie%202007/"]Stefan Peter[/url][bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Veronica, sunt absolut minunate snackurile tale si e super situl facut de tine.Bravo!

 

Cum ai facut rulada cu unt si cascaval? Ce anume ai pus in foietajul picant? Suna interesant si eu sunt innebunita dupa snackurile din aluat cu foietaj.

 

La ziua Almei am facut, printre altele, foietaj cu spanac, somon si cascaval si a iesit un deliciu. M-am inspirat si eu de pe culinar la capitolul ingrediente si am facut o improvizatie de moment, punand patratele de foietaj in forme de muffins, am pus cate o lingura de spanac fiert cu putina smantana, cate o bucata de somon si cascaval ras cu 5 minute sa le scot de la cuptor. Au si aratat minunat, dar nu am mai avut cand sa le pozez ca s-au mancat in no time.

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada de unt cu cascaval

 

Ingrediente:

3 linguri de faina

3 linguri de smantana

3 oua

50 gr. unt

150 gr. cascaval

un pic de sare

 

Cum procedam:-intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea le mixati cu mixerul;

-apoi puneti peste compozitia obtinuta, si cele 3 albusuri batute spuma(albusurile le batem cu mixerul curat);

-dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn;

-compozitia obtinuta (asemanatoare celei de chec) o rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt;

-trebuie sa folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnam aluatul in tava, sa il plimbam pe fundul tavii pentru a-l acoperi;

-tava o bagati la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic), si o lasati cam 15-20 de min, o penetrati cu un pai dupa 15 minute pentru a nu o carboniza, sau pt a nu o face scoartza;

-dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat, si scoatem hartia de copt;

- faceti cubulete cascavalul, si puneti din loc in loc si bucatele de unt;

-dupa aceea rulam;

- aluatul este elastic;

-dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt, si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.

 

etape de lucru

 

 

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Foietaj picantid="red">

 

Avem nevoie de:

1 pachet de foetaj

200g sunca presata tocata

200g branza gouda sau alt cascaval ras

2-3 rosii

sare,piper,busuioc,galbenus de uns deasupra

Cum procedam:

Foetajul se taie patrate mai mari.se pun pe diagonala bucatile de sunca peste se pun cubulete de rosii apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se presara cascavalul si ceva verdeata si se impacheteaza

 

etape de lucruid="blue">

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari ptr meniu!

LA multi ani Stefan!

Veronica,ferice de cei ce te au in preajma..tare harnicute manute mai ai...

 

Eu vreau sa aflu retetele de la cremele ce le-ai folosit la tortul teren de fotbal,caci din cate stiu foile le cumperi(eu nu gasesc pe aici pe la mine).As incerca sa fac o prajitura din blat de la Krem si cremele de la tortul tau,am asa o banuiala ca ar merge bine combinatia..[:D]

 

 

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[pup]Multumesc pentru urari[flo]

 

Fetelor, sa nu ma certati, am folosit creme la rece de la dr. otker:crema de vanilie si de ciocolata deoarece tortul asta l-am facut contra cronometru(si asa mi-a luat destul timp) duminica dimineata. Sa stiti ca sunt foarte bune cremele astea....cand nu e timp pentru creme de alt fel,normal.Iti trebuie doar lapte si zahar praf. Am folosit 2 de vanilie si 2 plicuri de cicolata.Am ornat 1 rand de cioco, unul de vanilie si tot asa.am folosit cu o foaie mai mult decat este in set, adia am luat inca o foaie din alt set de foi de pandispan,deci 6 in total. Normal intr-un set sunt 5 dar mi s-a parut prea jos tortul si aveam si crema.[hot]

 

Exact asa se puteam face creme de unt, care sincer nu ies deloc gretoase, se zice ca-s de unt ca vine la sfarsit amestecat un pachet de unt de calitate fiecare crema. In cea de cioco(cacao) s-ar fi bagat cacao iar in cea de vanilie s-a fi bagat 2-3 plicuri finesse de vanilie. Cremele astea se fac din oua intregi pe foc cu lapte si faina.

Deci se amesteca cu mixerul(deoarece se omogenizeaza mai bine) 7 oua intregi, 1 l lapte, 400 g zahar, si 7 linguri faina,apoi se pune pe foc, sau pe abur(eu pun pe foc si amestec rapid cu lingura de lemn, in oala in care nu se prinde crema de fund) si se amesteca pana se face o ciulama groasa. Daca e mai subtire mai puneti faina. Se imparte in 2. In prima parte punem cacao cat dorim si amestecam pe foc pana se omogenizeaza bine apoi o dam deoparte la racit. Crema de vanilie o racim dupa care bagam pliculete finesse de vanilie, 2-3.Ambele compoziti se amesteca separat cu cate un pachet de unt de calitate(eu folosesc Milli cu 80% grasime).Untul trebuie scos din timp si lasat sa ajunga la temperatura camerei. Ca sa nu se taie ambele compozitii si untul si crema racita trebuie sa aibe aceeasi temperatura.

Este o crema foarte buna!!!!

 

Sper ca am explicat bine...la partea cu zahar punem zahar cat vrem de dulce.

Daca mi-a scapat ceva, ma intrebati, daca nu intelegeti ceva iarasi ma intrebati....[:D]

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Wow....totul arata super!!!

felicitari, La multi ani! printisorului [pup] sa creasca mare si sanatos iar tu mamico(esti [zz] ) sa-ti dea Dumnezeu sanatate

cu siguranta o sa am si eu cateva intrebari pentru ziua ruxandrei [:D]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

Prajituri si papa bun

Halloween

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

LA MULTI ANI LUI STEFAN![s]SA CREASCA MARE SI FRUMOS ALTURI DE VOI!

Superrr!Arata toate aperitivele tale.

Chiar azi ma gindeam ca peste o luna face si Cristina un anisor si nu prea stiu ce sa fac de mincare.Ca doar vom avea musafiri.Citeva retzete ma intereseaza si pe mine.Spre exemplu:pasta de brinza si hrean(eclerelesunt cumparate, da?), tartele cu rosii, salata de chips.

 

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...