Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Meniul de ziua lui Stefan


Hildegard

Recommended Posts

Eclerid="size3">

 

Facem asa:

-punem la fiert 120 ml lapte cu 100 ml apa ,un strop de sare si 125 g unt;

-am adaugat 1 lingura de zahar iar cand a fiert, am stins focul si am adaugat 5 linguri 1/2 de faina,amestecand continuu;

-pume compozitia la racit;

-cand s-a racit aluatul am pus 3 oua, pe rand amestecand cu mixerul, pana s-au incorporat bine ,dupa care am pus aluatul in tava formand bastonase de 5 cm groase cam 2 cm

-se coc cam 20 min la 200 grade, deci foc iute(va uitati pe usa aragazului) dar nu deschideti usa ca se vor lasa.Daca se lasa dupa ce le-ati scos inseamna ca nu s-au copt destul. Ele trebuie sa se umfle si sa raman asa.

-se pot umple cu ce doriti, dulce sau sarat.

Eu le-am umplut cu branza dulce amestecata cu 1 cutie de branza almette cu gust de grean,1 lingura smantana dulce, apoi am taiat marar tocat fin.

Le putem umple cu diferite compozitii. Marimea asta este facuta pentru cele sarate. Compozitia o facem sa fie nici groasa nici subtire. Bagam compozitia intr-o punga ii face o gaura mai groasa si spritam pe eclerul taiat in doua.

-se poate amesteca cu pateu si branza dulce + branza sarata, sau ce vreti voi.....

- se pot face rotunde,rozete

- se pot face dublu ca volum punand mai mult aluat in tava

 

poza AICIid="red">

 

 

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lavinia, pai nu le-am numarat sa-ti spun exact. Depinde ce marime faci. Eu le-am spritat cu spritul lunguiete. Cat sa zic, cam aprox 35 bucati de alea medii.

Eu am zis sarate, datorita compozitiea care am bagat-o:crema de branza. Le poti sprita mai mari si le umple cu crema de cremsnit si cu frisca.

Sa ti cont de oua, adica le adaugi pe rand...ca poate ouale sunt destul d emari si nu va fi nevoie de 4 oua si de 3.

Usa aragazului sa n-o deschizi. Foucul sa fie iute si le coci cam 20 min, chiar 25, vezi tu, verifici prin usa aragazului.

 

Bafta!

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tarte cu rosii si mozarellaid="red">id="size2">

 

Ingrediente pentru 12 portii:

 

- 1-2 catei de usturoi

- 150 g. de branza de vaci

- 6 linguri de ulei

- 6 linguri de lapte

- sare si piper

- 10 g. praf de copt

- 1-2 lingurite de praf de condimente

- 300 g. faina

- 3 rosii

- 220 g. branza tip mozzarella

- 1 legatura de busuioc

- ulei de masline

- 24 de forme de hartie cerata pentru muffins

 

Cum procedam:-Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte;

-Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente

- Se amesteca faina cu praful de copt.

Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile;

-Se spala rosiile si se taie felii;

-Se taie branza in felii;

-Se imparte aluatul in 12 parti egale;

-Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosii si feliile de mozzarella;

-Se stropesc tartele cu putin ulei de masline;

-Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute.

 

Pofta...ca e beton de bunnn!Io am mancat ca o sparta![alcool]

 

poze cu detaliiid="red">

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lavinia, hartiute de alea gasesti la metro, selgros....real...sunt d ela Fackelmann(nu stiu daca am scris corect)Tartele le-am copt in tava speciala de briose(in tava sunt 12 locuri de briose)...tot la supermarket o gasesti...si in ea am pus in forme hartiute de alea.

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

LA MULTI ANI! Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos!

Si eu ma pregatesc de o petrecere, si te-as ruga, daca poti, sa dai reteta de piept de pui cu bacon. Eu stiu una, dar vreau sa vad si cum ai facut tu, mai ales daca ies fragede!

Multumesc! Pupici!

 

Laura, mama lui Andrei

 

Poze

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de cipsid="red">id="size2">

 

500 g piept de pui

5 oua fierte

250g porumb din conserva

2 cepe mici

100g cips

maioneza

Carnea se fierbe si se taie cubulete. Ouale si ceapa se taie cubulete.

Se amesteca carnea.ouale ,ceapa,porumbul,cipsul si se adauga maioneza.

Se pot adauga citeva picaturi suc de lamiie .

Este foarte delicioasa

etapeid="red">

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort suncaid="red">

 

200g sunca

900g legume(cartofi mazare morcovi),

2pachete cascaval(din acelea patrate pentru sandvis)

2 cesti orez,

200g ciuperci,

100g cascaval,

150g crema de brinza)pentru ornat-eu n-am mai folosit asta)

Intr-o forma punem hartie de copt, apoi se aseaza feliile de sunca peste ele cele de cascaval. Legumele se taie cubulete se fierb apoi se strecoara si pina sint calde se adauga 100g cascaval ras si se aseaza in forma peste feliile de cascaval.

Ciupercile se calesc cu putin ulei de masline.Orezul se fierbe(cu supa strecurata) se amesteca cu ciupercile se condimenteaza si se aseaza peste legume.Se mai pun citeva felii de sunca deasupra si se lasa la frigider.

Cind sa racit se rastoarna si se orneaza.

 

etapeid="red">

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...