Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

3 retete bune cu poza


robymary

Recommended Posts

Fluturasi si floricele de branzica Ingrediente: faina 450g, telemea de oaie 300 g, cascaval 150g, unt 400 g, un ou, mac, susan, chimen. Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza , untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron.Se framanta bine cu mana presand faramitele pana cand se face un aluat nu prea moale.Se lasa la frigider cel putin 2 ore.Intre timp pregatiti masa de lucru, presarand faina si bateti oul intr-un bol pentru a unge cu o pensula stelutele.Puteti folosi forme de plastic sau metalice cat mai variate: stelute, flori, pestisor, bradut, fluturas.Luati aluatul rece de la frigider si il intindeti, taiati formele si le ungeti cu oul batut , apoi presarati mac, susan sau chimen pe ele dupa cum doriti.Le puneti in tava de la cuptor neunsa pt.ca au in compozitie unt si nu mai este nevoie si le introduceti in cuptorul incins cam 10 minute la foc mediu.Le urmariti sa fie rumenite si le intoarceti cu furculita si pe partea cealalta inca 10 minute.Le scoateti apoi pe un platou si le serviti fie calde fie reci , sunt delicioase oricum si se pot servi cand aveti musafiri, merg cu un pahar de lapte si chiar si pt. cei mari cu un pahar de vin.Pofta buna! Batoane cu nuci si caramel Ingrediente: unt 200g, 2 oua, zahar tos 400g, zahar brun 400g, 1 vf cutit de sare, 1 lgt bicarbonat de sodiu, 1 fiola esenta de vanilie, 1 cana de lapte, nuca de cocos rasa 150g, faina 250g. Aluatul: se amesteca intr-un castron 250 g faina, 2 oua, 200g zahar tos si 200g zahar brun, 1 vf cutit sare, 1 lgt bicarbonat de sodiu si 100g unt topit. Compozitia aceasta se toarna intr-o tava unsa si acoperita cu hartie de copt. Aluatul acesta e foarte lipicios din cauza zaharului si nu se aseaza foarte usor in tava dar se va intinde singur in cuptor si va fi uniform. Se lasa cam 40 minute la foc mediu. Intre timp facem crema. Crema ;se pun la topit intr-o cratita 200 g zahar tos si 200 g zahar brun mestecand continuu, apoi se adauga 100g unt,nuci tocate bucati mai mari, si nuca de cocos rasa. La sfarsit se adauga laptele amestecat cu esenta de vanilie ca sa nu se piarda aroma.Se amesteca mereu si se tine pe foc mediu spre mare 7 minute.Se torna peste blatul racit si se mai da la cuptor inca 15 minute. Se taie batoane sau cuburi si se poate presara si cicolata.Pofta buna! Ciupercute din cartofi Se spala bine niste cartofi nu prea mari si cat mai ratunzi ca format si se foloseste o ustensila pentru scos cotorul la mar pentru a scobi in mijlocul cartofului piciorul ciupercutei. Taiati partea de cartof care nu mai trebuie cu un cutit pe langa tubul de metal.Apoi retrageti ustensila si va ramane o cipercuta din cartof .Palaria ciupercutei va fi jumatatea ramasa in care putei face mici orificii cu varful unui cutit ca sa para petele de pe ciupercuta. Faceti cativa cartofi de genul asta si introduceti-i la cuptor stropiti cu unt si dati cu sare .Sunt deliciosi si sunt o surpriza placuta ca garnitura la friptura in farfuriile musafirilor, mai ales la cei mici.pofta buna !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cred ca sunt foarte bune toate. Mie cel putin pozele mi-ar fi de real folos.

 

Oana [hippi], Stefan [bonjovi] si Victor [bibe]. Si tati [cit]

 

Frumoase, haioase, burticoase (mamicideiulaug2007) Merita votul, nu?

 

(scuzati, sigur iar am inversat niste litere cand am tehnoredactat)

 

 

 

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...