Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fulgi de nea


gonghy

Recommended Posts

Citeam ieri la sor'mea revista Practic in Bucatarie si am vazut o reteta cu nuca,albus de ou batut spuma,galbenusuri frecate cu zahar si frisca siiii mi-a trecut asa fugitiv prin minte o reteta a unei foste colege cu ceva ingrediente din genul celor de mai sus. Era tare pufoasa si totodata crocante foile iar crema era galbena si tare,tare buna. Oare asa din descrierea mea stiti cumva despre ce praji e vorba? Nu mai am telefonul ei,ca as fi sunat-o sa-mi dea si mie reteta. Si cred ca asa se chema reteta 'Fulgi de nea sau de pene??" Se vedea prin foaie albusul asa bine facut si probabil din acea cauza era denumirea prajiturii. Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....[pofta][pofta][pofta] http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574 Povestea fetitei noastre http://community.webshots.com/user/gonghy Poze cu noi Laura si bebe Maya 19.09.2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de gonghy

 

Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....[pofta][pofta][pofta]

 

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574

Povestea fetitei noastre

http://community.webshots.com/user/gonghy

Poze cu noi

Laura si bebe Maya 19.09.2006


id="quote">id="quote">

 

Ti-ai facut pofta si acu' mi-ai dat-o si mie...Ei bravos! [:)]

 

am intrat aici fiindca am crezut ca e vorba de alt tip de "fulgi de nea", cunoscuti in copilarie si pierduti demult...( ceva cu un maglavais ca de clatite, o ustensila in forma de stea din fonta cu miner scufundata in amestec si apoi in ulei incins ...ieseau niste stelute 3D umplute apoi cu cascaval ras...facea matusa-mea ...un vis!!! tot fulgi de nea le spunea dar nu mai cred ca stie cineva reteta... )id="size1">

 

www.helpsonia.com

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[quotedaniela_b

 

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Initial creeata de gonghy

 

Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Ti-ai facut pofta si acu' mi-ai dat-o si mie...Ei bravos!

 

am intrat aici fiindca am crezut ca e vorba de alt tip de "fulgi de nea", cunoscuti in copilarie si pierduti demult...( ceva cu un maglavais ca de clatite, o ustensila in forma de stea din fonta cu miner scufundata in amestec si apoi in ulei incins ...ieseau niste stelute 3D umplute apoi cu cascaval ras...facea matusa-mea ...un vis!!! tot fulgi de nea le spunea dar nu mai cred ca stie cineva reteta... )

 

monica-elizabet

membru de baza

 

 

Trimis la: - 29/11/2007 : 20:59:18

--------------------------------------------------------------------------------

 

si-acum voi amandoua mi-ati facut mie cu fulgii astia de nea ca nu stiu cine m-o pune sa-mi bag nasul peste tot

 

 

 

]

 

[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))]

 

Si intru eu fericita ca a gasit cineva "buba" de care vorbeam si mi-a lasat o bucurie [:D][:D] si cand colo iaca ca dau peste doua pofticioaseeeee.....[pofta][pofta][pofta]

 

[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))]

 

Da ce fain ar fi sa primim si reteta [;)][;)] nuuuu???

 

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574

Povestea fetitei noastre

http://community.webshots.com/user/gonghy

Poze cu noi

Laura si bebe Maya 19.09.2006

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

desi nu cred ca la acesti fulgi va ganditi voi iata de pe culinar reteta afroditei:

 

FULGI DE ZAPADA

 

Ingrediente:

- 125 g unt,temp. camerei

- 70 g zahar pudra

- 60 g faina

- 125 g amidon alimentar

- 1 pac. zahar vaniliat

Decor:

-zahar pudra

Mod preparare:

Toate ingredientele se amesteca pe rind,iar aluatul se pune pt.45 min. la rece.

Cuptorul se incinge la 160?C. si se coc ca.12-15 min.

Se scot imediat de pe tava si se dau prin zahar pudra.

Tip.

Se poate pune un strop de esenta sau lichior de migdale,da un gust f. fain.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ziua buna la toata lumea !

 

Am intrat " La Bucatarie " cautand o reteta pentru vizita unor prieteni apropiati . Multumesc pentru reteta , o sa o incerc chiar maine .

 

 

Alexandra , mamica lui Mihaitaid="Trebuchet MS">[flo] id="teal"> id="size3">

 

****id="size4">id="Trebuchet MS">

Cine din voi este fara de pacat , arunce cel dintai cu piatra

( Ioan 8. 1-7) id="Trebuchet MS"> id="size3">

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tot cautand cate ceva am dat peste asta ia uitati

Unul din din deserturile preferate de americani in timpul Craciunului sunt niste miniprajituri, fursecuri numite bulgari de zapada. Pufosi si racorosi acesti bulgari de zapada sunt atat de deliciosi, incat topesc in gura. Cu un aspect delicat si rafinat aceste prajituri dau foarte bine in jurul pomului de Craciun, unde se strang si principalii beneficiari, copiii.

Makes about 4 dozen cookies. For more, just double the recipe.

 

BULGARI DE ZAPADA

Ingrediente

 

2 cani de faina alba

1/2 lingurita sare

1 cana de margarina sau unt nesarat

1/2 cana zahar granular (tos)

1 esenta de vanilie

1 cana de nuci fin macinate

1 cana de zahar pudra

 

 

Mod de preparare

 

Se preincalzeste cuptorul la ccca 150 grade, si se ung bine cu unt, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi;

 

Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare untul, sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie;

 

Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata;

 

Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia. Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii;

 

Se scot din tava se racesc cam 15 minute, se dau prin zahar pudra. Pot fi tinute foarte bine cca 2 saptamani intr-un vas bine etansat la racoare, dar nu in frigider.

 

 

Tips:

 

Acesti bulgari de zapada vor fi deliciosi daca ii tavalim si prin nuca de cocos rasa;

 

Cantitatile din reteta sunt pentru cca 40-50 de bulgari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cu multa placere veronica, eu doar am cules-o de pe net [:D]

am si eu o intrebare intrebatoare [:D] oare merg facuti si cu ulei in loc de margarina sau unt cum zice la reteta? ca eu margarina n-o suport [:D] si unt nu pot papa acum...asa ca singura solutie ramane uleiul...ce ziceti? aaa...si daca DA...cat? [:D]

multam anticipat [pup]

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...