Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (3)


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Fac si eu acum tortul diplomat...insa nu stiu daca o conserva de fructe de 250 gr. este de ajuns...fructe proaspete se pot pune? Ma gandeam la banane. Daca stie cineva... [floare3]

 

Eu am facut:

prajitura cu ness

tort clopotel cu ness

tort diplomat(pana acum totul a iesit ok, respectiv blatul si crema)

prajitura din albusuri

 

Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly, bananele se vor innegri dak nu le stropesti cu zeama de lamaie. Eu nu le stropeam si le puneam printre randuri. Mai puneam mult kiwi [cool]

 

So, fetele, sar`na de ajutor . M-a luat cu fras ca nu mergea netul si nu voi putea face prajitura [alcool][:D] E gata blatul, e gata crema, astept sa se raceasca si asamblez.

 

LMA tuturor fetelor si mult spor la treburi ! id="red">

 

Edit: prajitura e dementiala !!! Giulia a papat 3 bucati mari [cool] Iar glazura asta de deasupra e bestiala.

 

________________________________________id="red">

[auto] Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly, poti combina conserva de fructe cu inca o conserva de mandarine. Sunt moi si au culoare super.Sau poti pune fructe din compot de al nostru romensc d ela alimentara cumparat,de ex. piersici sau caise...cirese

Decat sa faci cu banana e mai bine faci cu fructe de padure sau capsuni inghetate de la sueprmarket...le lasi sa se dezghete la temp.camerei si sa le scurgi de zeama.

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut aceasta prajitura si acum termin tortul nostru d eanul nou:mai am de facut flori pe el din crema din buttercream

 

Prajitura mozaicid="red">

 

Ingrediente:

Blat 1:

-se face un blat simplu sin 6 oua,6 lg zahar,6 lg faina

-blatul se taie in doua cand s-a racit bine de tot

Blat 2:

-7 albusuri

-1 cana cu zahar de 200 ml

-1 cana faian-tot 200 ml

-1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom. u am facut cu fructe confiate,250 g.

-se bat albusurile bine de tot -se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana se intareste bine de tot

-se pun fructele confiate -se adauga faian si se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn.

-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.

Crema:

-7 galbenusuri

- 1 cana cu zahar

-4 lg lapte

-1 esenta lamaie

-250 g unt

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc bine galbenusurile.

Se pune pe abur compozitia,se adauga laptele si amestecam pana se ingroasa. Se da la racit. Apoi adaugam esenta de lamaie.

Frecam bine untul si adaugam din comp. de oua in unt lingura cu lingura.

Glazura:

-se face o glazura la rece,alba sau cioco..ce doriti voi! Eu am topit 2 ciocolati am adaugat miere si apa...si am acoperit prajitura in parte ade su. Laterl am ornat cu crema ganache. Deasupra am ornat cu diferse figuri din cicoc alba si neagra.

Asamblare: -prima jumatate din blat 1 - 1/2 crema+blat 2 - 1/2 crema + a doua jumate din blat 1 + glazura

 

 

Tort Kinderid="red">id="size3">

 

Tortul inca nu este gata...mai am florile....

 

Blat:

6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt.

Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca(prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt.Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava.

Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.

Crema 1 si 2:

700 ml lapte, 6 galbenusuri, 3 budinci de vanilie, 2 linguri faina, 250 g zahar. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.

Crema 3:

1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema.La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:

Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca.

Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.

 

POZE : http://www.veronicascakes.blogspot.com/

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Eu am facut aceasta prajitura si acum termin tortul nostru d eanul nou:mai am de facut flori pe el din crema din buttercreamPrajitura mozaicid="red">Ingrediente:Blat 1:-se face un blat simplu sin 6 oua,6 lg zahar,6 lg faina-blatul se taie in doua cand s-a racit bine de totBlat 2:-7 albusuri-1 cana cu zahar de 200 ml-1 cana faian-tot 200 ml-1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom. u am facut cu fructe confiate,250 g.-se bat albusurile bine de tot -se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana se intareste bine de tot-se pun fructele confiate -se adauga faian si se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn.-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.Crema:-7 galbenusuri- 1 cana cu zahar-4 lg lapte-1 esenta lamaie-250 g untSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc bine galbenusurile.Se pune pe abur compozitia,se adauga laptele si amestecam pana se ingroasa. Se da la racit. Apoi adaugam esenta de lamaie.Frecam bine untul si adaugam din comp. de oua in unt lingura cu lingura.Glazura:-se face o glazura la rece,alba sau cioco..ce doriti voi! Eu am topit 2 ciocolati am adaugat miere si apa...si am acoperit prajitura in parte ade su. Laterl am ornat cu crema ganache. Deasupra am ornat cu diferse figuri din cicoc alba si neagra.Asamblare: -prima jumatate din blat 1 - 1/2 crema+blat 2 - 1/2 crema + a doua jumate din blat 1 + glazuraTort Kinderid="red">id="size3">Tortul inca nu este gata...mai am florile....Blat:6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt.Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca(prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt.Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava.Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.Crema 1 si 2:700 ml lapte, 6 galbenusuri, 3 budinci de vanilie, 2 linguri faina, 250 g zahar. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.Crema 3:1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema.La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.Asamblare:Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca.Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor. POZE : http://www.veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

id="quote">id="quote">Arata foarte bine tortul, dar nu inteleg cum adica nu e gata? Mie mi se pare ca nu mai ai nimic de facut la el. Oricum arata foarte bine si cred ca e si foarte bun.Revin si eu cu tortul si prajiturile pe care le-am facut.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deci, iata ce am pregatit eu in materie de dulciuri.

niste fursecuri cu visine, pe care le-am glazurat cu ciocolata

http://good-times.webshots.com/photo/2749446210102224540lRIQDr

 

islere

http://good-times.webshots.com/photo/2636435540102224540DmHyUe

 

si un tort "Diplomat" pe care din nou l-am lasat asa simplu fara sa-l mai ornez, pentru ca imi place cu arata asa

http://good-times.webshots.com/photo/2936582890102224540QTcGQw

 

 

 

Criss si Alex

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Criss...pa nu era gata...n-ai vazut ca ultima poza era ultima crema din biscuitiAcum e gata tortul:http://www.veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

id="quote">id="quote">Si atunci oare eu ce am vazut?[alcool]In orice caz e o splendoare tortul tau.Felicitari!Un an nou fericit iti doresc.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...