Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (3)


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

PRAJITURA FINA CU MAC

Blat:

-8 albusuri

-8 lg zahar

-2 lg cocos(eu am pus cocos mozaic)

-2 lg faina

-100 g mac macinat

-1/2 lingurita praf de copt

Se bat albusurile bine de tot apoi se adauga zaharul si se mai bate 5 minute. Se pune cocosul cu macul si se amesteca. La sf. punem faina cu praful de copt. Turnam aceasta comp. intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor pana prinde putina culoare deasupra. Incercam cu scobitoarea.

Crema:

-8 galbenusuri

-200 g zahar pudra

-coaja de la 2 lamai

-1 lg faina -250 g unt

-se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune pe bain marie,se adauga faina si se amesteca pana se ingorasa.Se raceste. pachetul de unt trrebuie sa fie la temp. camerei. Se amesteca untul cu comp. de galbenusuri,se aduaga cate o lingura de crema in unt.

 

POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Meniu%20Craciun%202007

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am executat si eu tortul diplomat(ala cu piscoturi-http://bp1.blogger.com/_U-UnNp590BY/Rw4ZO3rOGLI/AAAAAAAAAKc/FjW6-bk_VsA/s1600-h/IMG_0422-1-1.JPG), l-am ornat cu felii de mandarina de jur imprejur si ananas in mijloc-felii nu bucati) a iesit super si bun si estetic...i-am lasat masca pe ai mei...cei care nu stiau ca l-am facut eu nu ma credeau...baga-i mana-n foc ca e cumparat

PS.eu am imbracat interiorul oalei cu folie alimentara...a iesit f usor

Multumesc de reteta fetelor...cu siguranta am sa incerc si altul pe 22...ca-i ziua mea atunci[pup]

as incerca AMANDINA...dar nu stiu sa fac flori sa-l ornez

 

beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si mie imi pare rau Veronica...ti-am admirat torturile si prajiturile...acum vreau sa caut o crema pt foi de napolitana...am un pachet in casa si sa le fac ceva bun...mi i-am pus in cap...de la Craciun mereu fac cate ceva

ma gandeam cum sa fac si eu trandafiri,sau ma rog..altfel de flori...ceva mai simplu ca pt incepatori

altfel sa ma orientez spre alt tort..

 

beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De ce iti pare rau?????poti orna un tort cu frisca, apoi stropesti cu ciocolata si pun truffe sau rafaelo roata....sau poti orna cu fructe confiate.

quote:Originally posted by fannna2003

si mie imi pare rau Veronica...ti-am admirat torturile si prajiturile...acum vreau sa caut o crema pt foi de napolitana...am un pachet in casa si sa le fac ceva bun...mi i-am pus in cap...de la Craciun mereu fac cate cevama gandeam cum sa fac si eu trandafiri,sau ma rog..altfel de flori...ceva mai simplu ca pt incepatori altfel sa ma orientez spre alt tort..beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele


id="quote">id="quote">
BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

imi pare rau ca mi s-a stricat aparatul foto...si nu pot pune poze

stiu ca-l pot orna si cu altceva...dar florile alea sunt o minunatie

apropo...am vazut ca primesti si comenzi...pacat ca esti f departe...daca nu sunt indiscreta cat costa trandafirii?

 

beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by fannna2003

si mie imi pare rau Veronica...ti-am admirat torturile si prajiturile...acum vreau sa caut o crema pt foi de napolitana...am un pachet in casa si sa le fac ceva bun...mi i-am pus in cap...de la Craciun mereu fac cate cevama gandeam cum sa fac si eu trandafiri,sau ma rog..altfel de flori...ceva mai simplu ca pt incepatori altfel sa ma orientez spre alt tort..beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele


id="quote">id="quote">Cea mai buna crema pentru foi de napolitana pe care am testat-o( e de la fosta mea soacra[alcool] ):Ingrediente:600gr. zahar, 6 oua, un pachet unt, 300 gr. nuciProcedura:300 gr. zahar se freaca cu 6 galbenusuri, apoi cu un pachet de unt, dupa omogenizare se pune pe foc, amestecandu-se mereu, pana incepe compozitia sa fiarba. Se adauga nucile tocate si se omogenizeaza. Se da deoparte. Separat se caramelizeaza 300 gr. zahar. Eu fac asa: cand zaharul a capatat culoarea caramelului, inainte sa se topeasca de tot(cand inca mai are bucatele de zahar netopite prin el) dau vasul deoparte si continuu sa amestec cu lingura de lemn, pana se topesc si bucatelele ramase. Facasta ca sa nu ard zaharul prea tare. Daca mai este nevoie, mai pun putin pe foc vasul...Cand tot zaharul este lichid, il torn peste compozitia fiarta cu ou, zahar si unt, omogenizez bine si torn peste foaie, adaug o foaie deasupra, si tot asa, ultima fiind, evident, o foaie. Se da la rece pentru cateva ore, punandu-se o greutate deasupra pentru presat. Se taie cu cutitul inmuiat in apa rece in formade ronduri.Aceasta prajitura a placut intotdeauna tuturor. Eu i-am zis "Prajitura cu foi Lica".Eu am pus ultimele dati si albusurile in compozitia care se fierbe si, dupa ce praji s-a presat, am turnat "fuioare" de glazura din ciocolata.Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...