Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (3)


Hildegard

Recommended Posts

Cand o sa am putin timp o sa postez primele 2 prajituri din caietul meu de retete, "piese" de "rezistenta" pe care le fac de ani de zile, una este "Delicioasa", cealalta este o prajitura cu ness pe care am facut-o si sub forma de tort.

Astfel imi voi aduce si eu contributia, modesta ce-i drept, la acest subiect.

 

Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by fannna2003

merci lili...ma feream de asta ca nu stiam cum e cu zaharul caramelizat...faceam cand eram copil si mereu iesea o chestie f tarebeau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele


id="quote">id="quote">cu placere!Am tinut sa precizez deoarece mi-am amintit ca o data era sa-mi sparg o masea intr-o prajitura cu foi Lica facuta de altcineva care nu topise zaharul uniform si ramasesera cocoloase de zahar tari in crema.I-a fost teama pesemne sa nu arda zaharul prea tare si l-a lasat asa. Nu se putea manca...id="teal">id="Courier New">Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Lyly, sa pui retetele ca altfel[sm]

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

id="quote">id="quote">Din pacate nu am poze. Am observat ca pe mine ma atrage mai mult sa fac o praji sau un tort daca vad si pozele!DelicioasaUn pachet unt sau margarina 200gr.400 gr. zahar pudra50 gr. cacao200 gr. nuca200 gr. faina1 praf de copt6-7 oua(depinde de marime, 6 mari sau 7 de marime medie)aromeSe bat spuma 6-7 albusuri, separat se freaca untul cu 200 gr. zahar pudra, cacaoa, nuca si faina cu praful de copt. Se adauga spuma de albusuri, amestecandu-se "afanat". Se coace la foc moderat.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar si arome(coaja rasa lamaie, portocala si esenta de lamaie si portocala dupa gustul fiecaruia) pana se albesc galbenusurile.Cand compozitia din cuptor s-a umflat si este aproape coapta(se incearca cu scobitoarea, trebuie sa se prinda faramite de ea) se scoate din cuptor, se intind galbenusurile deasupra si se mai da 5-10 minute la cuptor, pana se usuca galbenusul.Se taie cu cutitul inmuiat in apa rece dup ce s-a racit.Se poate lasa asa prajitura SAU, dupa ce s-a racit, inainte de taiere, se mai poate adauga un strat de crema de unt(100 gr. unt frecat cu 100 gr. zahar pudra si arome). Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.id="teal">id="Courier New">Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

gata...am executat azi prajitura cu foi Lica cu crema caramel...a iesit super buna Lily...multumesc de reteta

PS cu albusurile ce au ramas am executat chec cu lamaie si glazura de cacao,am sa pun reteta

CHEc DE LAMAIE CU GLAZURA DE CACAO.

 

Cantitati :

Aluat: 7 albusuri, 150 gr.unt sau margarina, 150 faina. 300gr.zahar,1 lamaie mare,coaje rasa si zeama.

Glazura :2 lg.cacao buna , 2 linguri cu varf zahar tos,2 lg.si jumatate apa ,o bucatica de unt cat o nuca.

 

Preparere: Se freaca untul cu zaharul.coaja de lamaie faina,zeama de lamaie,coaja rasa fin de lamaie si la sfarsit se adauga usor albusele spuma teapana(daca rasturnam vasul sa nu cada din el)

Se pune intr-o tava de chec unsa gros cu unt sau margarina si tapetata cu faina si se pune in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc potrivit ,nu prea mare(ca toate aluaturile cu albus batut)

Se coace pana ce se desprinde de tava.

Dupa ce s-a racorit se toarna peste el glazura.

Glazura: zahar+cacao+apa se leaga pe foc ca un sirop gros Se ia de pe foc si i se-ncorporeaza o bucatica de unt cat o nuca. Se toarna calda peste chec.

 

 

beau [cafea] in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...