Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (3)


Hildegard

Recommended Posts

BATON DE CACAO(CIOCOLATA DE CASA)

 

-stiu ca la multe dintre voi nu a iesit acest baton.nu stiu de ce...

-am facut pas cu pas.

 

Avem nevoie de:

250 g lapte praf

400 g zahar

100 ml apa

50 g cacao

100 g unt

nuci, alune, stafide, ce doriti

Cum procedam:

Se pune pe foc zaharul, apa, untul si cacao. Se lasa sa deie cateva clocote. Se ia de pe foc dupa care se pune laptele praf si se amesetca pana se omogenizeaza. Se toarn in tava in care am pus folie transparenta ca sa putem scoate mai usor batonul si se da la rece...nu in frigider ci in loc rece.

 

PAS CU PAS id="size2">id="red">

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

De acum cand am sa mai fac aceasta prajitura o voi face asa:

-tai blatul galben in 2 si asamblez asa:

foaia maro,crema,blat galben,crema,foaia moaro,crema,blat galben,crema deoarece foaia maro de deaspra a fost foarte sfaramicioasa.Prajitura este foarte gustoasa si usoara.id="red">

 

Prajitura Budapesta id="size3">id="red">

 

-luata din revista practic

Pentru foile de cacao avem nevoie de:

-300 g faina

-10 g untura sau margarina(eu am pus untura)

-1 ou

-100g zahar pudra

-1 lingura cacao

-1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)

Cum procedam pentru foi:

-Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu.

Blat galben:

-6 oua

-10 linguri apa calduta

-230 g faina

-1/2 plic praf de copt

Cum procedam pentru blat:

-se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa.Se adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma. Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus hartie de copt.

Crema:

-70 g faina

-500 ml lapte

-250 g zahar

-1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)

Cum procedam:

-amestecam 1 minut faina ,laptele,zaharul cu mixerul iar apoi p[unem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa.Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camerei. Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)

Asamblare:

-foaia maro,crema,blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra

Eu am facut asa:am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.

 

 

POZE AICI id="size2">id="size3">id="red">

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...