Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Torturi si prajituri (3)


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Criss,sunt nemaipomenite briosele.Super![cool]

 

Tort Amandina(facut demult de tot)-reteta luata de pe culinar.ro

 

Pentru blat avem nevoie de :

-6 oua

-200 gr zahar

-30 ml apa

-30 ml ulei

-20 gr cacao

-8 linguri cu faina

-1 praf de copt

 

Cum procedam:

Se bat albusurile bine de tot,apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compoziti,continuam cu faina si cacaoa.Amestecam bine tot la viteza mica cu mixerul

Se imparte blatul in 3 si se coace separat.Eu asa am facut dar se poate taia si in 3 blatul copt.

 

Crema:

 

-3 galbenusuri

-150 gr zahar pudra

-1 pachet de margarina de 250 g(eu am pus unt)

-3 linguri cacao

Cum procedam:

-Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas

-Topim untul in micro dar nu de tot,putin doar si amestecam totul.

-Obtinem o crema foarte fina si buna.

 

Pentru sirop

-400 ml apa

-200 gr zahar

-2 plicuri capucino de ciocolata

 

Glazura:

 

-200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL

-150gr smantana lichida pt frisca

-1 lingura miere

-2 linguri de unt

-2-3 linguri de lichior,eu am pus lichior de portocale rosii

Cum procedam:-Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie

-Incalzim la Microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca.

-Lasam putin sa se raceasca,dar nu mult,ca sa curga usor

 

poze cu detalii n-am ci doar poza cu tortul...este un tort de incepator,acuma sigur l-as face mai bine dar in mod sigur am sa-l repet si am sa pun poze.

 

poza AICI

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Criss,sunt nemaipomenite briosele.Super![cool]Tort Amandina(facut demult de tot)-reteta luata de pe culinar.roPentru blat avem nevoie de :-6 oua-200 gr zahar-30 ml apa-30 ml ulei-20 gr cacao-8 linguri cu faina-1 praf de coptCum procedam:Se bat albusurile bine de tot,apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compoziti,continuam cu faina si cacaoa.Amestecam bine tot la viteza mica cu mixerulSe imparte blatul in 3 si se coace separat.Eu asa am facut dar se poate taia si in 3 blatul copt.Crema:-3 galbenusuri-150 gr zahar pudra-1 pachet de margarina de 250 g(eu am pus unt)-3 linguri cacaoCum procedam:-Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas-Topim untul in micro dar nu de tot,putin doar si amestecam totul.-Obtinem o crema foarte fina si buna.Pentru sirop-400 ml apa-200 gr zahar-2 plicuri capucino de ciocolataGlazura:-200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL-150gr smantana lichida pt frisca-1 lingura miere-2 linguri de unt-2-3 linguri de lichior,eu am pus lichior de portocale rosiiCum procedam:-Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie-Incalzim la Microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca.-Lasam putin sa se raceasca,dar nu mult,ca sa curga usorpoze cu detalii n-am ci doar poza cu tortul...este un tort de incepator,acuma sigur l-as face mai bine dar in mod sigur am sa-l repet si am sa pun poze.poza AICI

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

id="quote">id="quote">Foarte bine arata tortul. Dar ma gandesc daca nu cumva crema e prea putina.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc veronica!POate ai timp sa postezi si celelalte retete.

 

 

 

Friganele cu mere

 

 

 

se curata si se dau pe razatoarea mare 5 mere

 

se face un cir gros din faina cu apa putina sare si putin zahar.

 

eu pun dupa ochi,nu fac din multa faina ca ies prea fainoase.

 

se storc merele de suc apoi se amesteca cu cirul,se pune putina scortisoara. apoi se prajesc in ulei.sunt fff bune!!!

 

 

[pup]

 

Iza&Matei 21-09-2004

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by matiz

Multumesc veronica!POate ai timp sa postezi si celelalte retete.Friganele cu merese curata si se dau pe razatoarea mare 5 merese face un cir gros din faina cu apa putina sare si putin zahar.eu pun dupa ochi,nu fac din multa faina ca ies prea fainoase.se storc merele de suc apoi se amesteca cu cirul,se pune putina scortisoara. apoi se prajesc in ulei.sunt fff bune!!![pup]Iza&Matei 21-09-2004


id="quote">id="quote">Si eu mai fac uneori asa ceva, insa in loc de apa pun lapte, si pun si putina drojde, astfel arata ca niste gogosele, si deasupra le pudrez cu zahar. Baietelul meu le adora.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss,la amandina este suficienta crema, crede-ma. Blatul este insiropat[flo]

 

 

Tort cu crema capuccinoid="size3">

 

Blat:

 

-se face un blat simplu din 8 oua, care apoi vine taiat in 3 si procedura este la fel ca si la tortul negresa cu trandafirii albi adica:un blat vine jos in forma cu inel rotunda, cu unul facem peretii,iar ultimul il punem ca si capa peste crema.

Deci-8 oua, 8 lg zahar,8 lg faina,1 praf de copt.

 

Crema capuccino:

 

-250 g branza de vaci

-1 galbenus

-3 plicuri capucino de care doriti voi

-150 ml apa

-400 g frisca batuta

- 12 folii de gelatina sau 2 plicuri granule

-1 cioco milka sau altceva de calitate

 

Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus. Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine. Separat se fac 400 g frisca. Se pun la inmuiat 12 foli de gelatina (20g) sau 2 plicuri granule. Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza. La sfarsit se adauga frisca. Apoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.

Se pune un inel in jurul tortului. Se toarna crema. Se da la frigider 4-5 ore, e bine de pe o zi alta.Cu cealata jumatate cica se pune razalita ca decor deasupra dar eu am pus kk de ciocolata.

 

Am facut reteta de glazura de la tortul amnadina ,am pus deasupra kk de cioco, apoi am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf

 

POZA aici

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de ciocolata 1

 

 

-o sa radeti dar blaturile le am de dobos cumparte...sunt asa de bune...de aia are forma asta patrata c-am taiat foile drptunghiulare in jumate dar se poate face orice blat doriti voi

 

Crema:

 

-300 de grame unt

-10 linguri zahar

-un pahar cu apa

- 250 de grame de ciocolata

- 6 linguri de cacao

 

Cum procedam:

- se pun intr-o cratita pe foc zaharul, apa, ciocolata si cacaoa si se lasa sa fiarba 5-6 minute pana incepe sa forfoteasca, amestecand mereu ca sa nu se prinda.

-luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasac dar amestecam din cand in cand.

-ne apucam sa frecam untul bine de tot - eu am facut cu mixerul si a iesit grozav - si dupa ce amestecul de ciocolata e complet racit incorporam incet in unt.Eu mi-am pastrat crema si pentru nivelat deasupra, sa se inmoaie foile...si a fost ok, s-au inmoiat.

 

Umplem foile si decoram dupa preferinte. Aceia sunt primii mei trandafirasi din martipan[xx(]si spirala este tot din martipan

 

poza aici

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de ciocolata 2id="size3">

 

 

Blatul:

- 9 oua

- 9 linguri cu zahar pudra sau tos

- 8 linguri cu faina

- 3 linguri cu cacao.

Cum procedam:

-se freaca galbenusurile cu zaharul timp de o jumatate de ora, mai exact pana se obtine o spuma placuta, consistenta

-se adauga apoi faina cate o lingura si se amesteca mereu, apoi cacaoa si la urma albusurile spuma si se amestecam usor.

-dupa ce le-am amestecat le punem intr-o forma cu diametrul de 24 de cm tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor

-se lasa primele si ultimele 10 min la foc mai iute (aprox 220 grade) si restul pana la o ora si 30 de min la foc mai domol (aprox 170 grade).

-baltul il taiem in 3 si umplem cu crema de mai jos

 

Siropul:

-6 linguri cu zahar fierte in 400 ml cu apa si coji de portocale.

siropul se va fierbe pana scade la jumate cantitatea de apa.

 

Crema:

(mousse de ciocolata amaruie)

Avem nevoie de:

-500 ml de smantana dulce(dorna spre ex)dar se poate inlocui smnatana cu frisca normala:hulala,hopla,ce vreti voi.

-600 g ciocolata amaruie

-310 ml frisca batuta

-3 foi de gelatina

Cum procedam:

-Am pus la inmuiat in apa rece gelatina

-am pregatit frisca

-am pus pe foc smantana si a dat in clocot(am folosit dorna rosie)

-se adauga ciocolata amaruie rasa si am amestecat sa se topeasca

-Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata amaruie

-lasat crema sa ajunga la temperatura camerei

-se adauga frisca batuta

 

Am glazurat cu glazura de la tortul Amandina

Am ornat cu flori din pasta de lapte praf(numai margaretele sunt facute de mine restul nu)

 

pozaaici

 

 

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(2 ani)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acuma ma bag si io ca musca in lapte, adica intre torturi si prajituri vin cu un comentariu despre pizza care o ai pe blog. Am facut si eu sambata si duminica (asa de bune au fost!) reteta. Au iesit delicioase! O sa le fac pt ziua fiului meu. Sosul de pizza l-am facut eu, nu l-am cumparat, pt ca nu-mi place cel din comert. Multumim pt inspiratie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...