Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cozonac


Gabrielama

Recommended Posts

Dargi doamne foarte pricepute in prajituri, anul acesta am hotarat sa fac, pentru prima data, cozonac pentru Craciun (adica sa-l fac eu, nu mama). Va rog asadar sa ma ajutati cu o reteta testata de voi si "sigura". Multumiri anticipate! Gabi Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Gabrielama, succes in noua ta actiune curajoasa! Din pacate, eu nu-ti pot oferi decat retete de cozonaci cu care sa-ti spargi termopanele! [batcap] Asa ca, stau cuminte si eu si astept sugestiile de la pricepute! [pk]

 

__________________________________________________________

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

 

 

 

Tzuni - oLo - Mercedesid="blue"> [trombon][trombon][trombon]

 

 

...am gasit un ingeras: Sara Maria!id="red">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu eram "mare" experta in a face cozonaci...de aruncat, pana acum 2 ani, cand am gasit pe culinar o reteta pe care cand o fac nu-mi vine sa cred ca e facuta de mine...deci, se cheama: COZONAC PUFOS:

 

Pentru 1 kg faina:

1/2 litru lapte, 5 galbenusuri + 1 ou intreg (albusurile se folosesc la umputura: batute spuma cu zahar, amestecate cu cacao si nuci macinate si stafide inmuiate in rom), 50 g drojdie, 300 g zahar, 1 lingurita sare, 200 ml ulei sau unt topit caldutz, arome (coaja de lamaie+portocala, rom)

 

Maiaua: laptele se fierbe. Se adauga dupa clocot 2 linguri faina in ploaie, amestecand repede cu telul si se opreste, se da la rece. Dupa ce s-a racit se pune drojdia frecata cu 1 lingura de zahar, 2 linguri ulei si oul intreg.

Se freaca bine si se lasa la cald.

Separat se freaca galbenusurile cu zaharul (de preferat sa il transformi in pudra), sarea si aromele. Cand s-a umflat maiaua, se amesteca bine cu galbenusurile si apoi cu faina toata (eu o cern de vreo 3 ori inainte cu cateva zile inainte - sa fie aerata).

Se framanta si se pune treptat uleiul; se loveste de lighean (cam de 50 ori ) si se lasa la dospit 1 ora + 1 ora in tavi.

Cozonacii(ies 2+ unul mic pentru Ioana mea, intr-o craticioara) se umplu cu amestecul de albusuri, nuca si cacao cate 2 sau 3 rulouri si se rasucesc/impletesc. inainte de a-i baga la cuptor (eu ii coc la foc mic) ii ung cu galbenus de ou si ii presar cu zahar tos; ies aurii.

Spor la treaba...garantat iese![flo]

 

 

 

Mami si Ioana nasturica

Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...