Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !


canne-marie

Recommended Posts

M-am gandit sa deschid acest subiect,pentru ca as vrea sa vad ce bunatati fac gospodinele noastre pentru marea Sarbatoare a Craciunului si penrtu Revelion. As dori si eu o reteta de biscuiti pt.craciun ,din care sa pot face forme de stelute si braduti. Stie cineva ? Meniu pentru seara de Craciun, care este la voi ? Va astept cu mult drag ,dragi gospodine de pe DC. MAI ESTE PUTIN SI VIN SARBATORILE [pegeam][cor][pegeam] annes Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

biscuiti de craciun extrem de gustosi si care se fac din ce in ce mai buni pe masura ce trece vremea sunt acestia (reteta de pe culinar.ro):

 

170 gr de unt (nu margarina)

180 gr zahar brun

1 ou

2/3 cana miere

Se amesteca cele de mai sus pana se omogenizeaz, dupa care se adauga cele de mai jos impreuna amestecate:

370 – 400 gr de faina

1 lingurita de bicarbonat

1 lingurita de sare

2 lingurite de scortisoara

1 lingurita praf de ghimbir

 

Se face o coca care se da la frigider cel putin 1 ora. Se intinde aluatul cam de 3/4 cm grosime. Se pudreaza cutitul de biscuiti cu faina sau zahar pudra sa nu se prinda coca de el cind taiati. Se taie in formele dorite. Biscuitii taiati se aseaza pe tava de copt la o distanta de 2 cm unul de altul. Se coc la temp. de 190°C circa 8-10 minute sau pana apasati cu degetul nu mai ramane urma.

eu ii ornez cu glazura din apa frecata cu zahar pudra si 3-4 picaturi de lamaie pana se face pasta sticloasa. anul trecut am mai pus piper cayenne, nucsoara si praf de cuisoare in aluat, este exceptional de bun.

 

Roxana

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxanaid="red"> multumesc mult.

Initial cand am vazut mesajul tau la subiect ,am ziz ca mi l-ai inchis,dar am vazut ca nu.

Oricum multumesc [asia][asia]frumos[flo].

Abea astept sa incerc retata postata de tine.

 

annes

 

Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Laura Takacs

Roxana, ce-i ghimbirul asta, stii cumva cum ii spune in engleza? Multumesc.


id="quote">id="quote">E ginger. Scuze ca nu ma cheama Roxana. [:D]------------------Numai bine,Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">
Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Interesant subiectul. Ma tot gandesc si rasfoiec reviste si paginile de internet, ca sa gasesc ceva de inspiratie pt masa de Craciun.

Eu as vrea o reteta (testa) pt faimosul panetone, care a intrat si pe piata noastra. Plus orice ati gatit voi delicios (fripturi, salate, garnituri, prajituri). Vreau sa miroasa a bunatati si a Craciun.

 

Iriss - mami de Yvonne Maria 05.02.2007

http://family.webshots.com/photo/2509791670098051179gBsgDY

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite ce am vazut eu la soacra mea ultimul craciun si mi-a placut.

 

SOMON MARINAT( primul plat)

 

Un filet de somon crud,

zahar brun 1kg

lamaie

1l uleu masline

 

Preparare;

 

Se pune intr-un platou profund somonul cu zaharul brun timp de o noapte intr-o camera rece,nu la frigider.

 

A doua zi se scoate de la marinat si se curata de zahar cu mana.

 

Se pune in platou din nou si se toarna uleiul de masline ,lamaie stoarsa si marar netocat,pur si simplu asa fire.

 

Se serveste taiat feliute pe un platou cu lamaie si toast de paine alba .

 

Al doilea plat:

 

Faimosul ficat de gasca in terina:

 

Se cumpara un ficat de gasca cu cat mai putine fire de sange pe el

 

se spala si se pune intr-o terina la "umflat" cu lapte,se tine la frigider acoperit bine timp de o noapte.

Ficatul se scoate din lapte si se pune copt in cupotor:

 

Se adauga lapte cat sa fie acoperit ,sare,piper si martini.

 

Secretul sta in coacere,nu trebuie sa fiarba mai mult de 30min pe kg de ficat.

Se scoate de la cuptor si se asteapta pana se raceste la frigider,se serveste cu paine toast neagra.

Se mai serveste si o sticla de vin Sautern alb.

 

Felul de baza;

Traditionalul curcan la cuptor cu fructe gratinate;

 

Curcan stiti sa preparati banuiesc...

 

Fructele gratinate;

 

Mango,ananas,caise uscate uscate (care se lasa la umflat in apa calda o zi).

Se pun la cuptor fructele cu o un ou batut cu smantana.

 

la ei se mai servesc si branzeturi cu o salata verde.

 

Dupa care urmeaza "La bouche de Noel",

O rulada din crema de ciocolata si cu multe figurine de craciun pe ea.

 

Cam asta a fost tot,

 

Dupa o masa la francezi trebuie sa faci dieta o luna!

 

Nu se mai spune cat vin se bea ,champagne,si pousse cafea;adica digestiv care la normanzi se numeste Calvados(alcol din pere sau mere).

 

Craciun Fericit!

 

 

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by iriss27

Interesant subiectul. Ma tot gandesc si rasfoiec reviste si paginile de internet, ca sa gasesc ceva de inspiratie pt masa de Craciun.Eu as vrea o reteta (testa) pt faimosul panetone, care a intrat si pe piata noastra. Plus orice ati gatit voi delicios (fripturi, salate, garnituri, prajituri). Vreau sa miroasa a bunatati si a Craciun.Iriss - mami de Yvonne Maria 05.02.2007http://family.webshots.com/photo/2509791670098051179gBsgDY


id="quote">id="quote">iris nu stiu cat de mult te ajut eu , in sensul ca nu este testata reteta dar iti ofer o reteta de panetone dintr-o carte pe care am primit-o cadou recent [:D]mi-a fost lene sa scriu eu reteta si am facut poze[;)]http://good-times.webshots.com/photo/2835499330101756654RpdABRsper ca ti-am fost de folos[pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...