Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !


canne-marie

Recommended Posts

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Craciun Fericit! tuturor [pegeam]

pana la urma meniul nostru cam asa arata:

Gustareid="red">

Frigarui reci infipte in ananas

Rulada de cascaval umplutua cu sunca si branza philadelphia

Oua umplute

Salata boeuf

Piftie de pui

 

Supa de pui cu fidea

 

Ceafa de porc cu sos de mere la cuptor

File arabesc si carnati

 

garnitura Legume la cuptor

gogonele de casa

 

Sarmalute din pulpe de pui dezosate +afumatura

 

Cozonac cu umplutura de nuca si stafide

Fursecuri cu stelute si inimioare

Sarutari dulci cu caramle scortisoara si miere

Bulgarasi

Saratele cu susan

 

 

 

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Erer, poti face o prajitura cu blat doar din albusuri si cu crema de cafea. Adica pui 4 albusuri batute spuma, 4 linguri de nuca, 4 lg de faina, un praf de copt stins cu lamaie, 2 pliculete zahar vanilat.

Din 400ml frisca faci crema; bati frisca, adaugi zahar 4-5 lg, cafea ness cateva lingurite (dupa gust), 2 plicuri de zahar vanilat, intaritor de frisca si 10g gelatina placute, inmuiate in apa, apoi taiate cu foarfeca (cand sunt deja moi) si topite in apa in care le-ai lasat la inmuiat si cu esenta de rom, cafea, amaretto, suc de lamaie (la alegere). Iese un fel de sirop de gelatina, care se lasa la racit putin (nu trebuie sa friga, e insa caldut inca ca altfel se leaga gelatina prea tare si nu mai e utilizabila). Blatul de albus cu nuca se insiropeaza cu un sirop de zahar si cafea.

Mai poti folosi albusurile la umplutura de ardei grasi sau sarmale, la chiftele si alte produse asemanatoare. Mai poti face spuma de fructe: de capsuni, fructe de padure, etc. Idei sunt destule...totul depinde de chef, ingrediente disponibile si de sezon[:D].

 

Sa revenim la meniu. Anul acesta am facut de Craciun aproape totul intr-o zi,si anume duminica:

 

salata de fructe de mare

cosulete de foietaj cu salata de ciuperci

terina de somon

mini rulouri cu crema de telemea +smantana+arpagic si alte verdeturi

 

friptura de carne de porc impanata cu smochine, usturoi intreg, ciuperci, marinata cu vin rosu, rozmarin si cimbru (reteta lui "peruzele" de pe culinar) - superba

 

rulada de vitel Wellington (rulada din muschi de vitel pe un pat de ciuperci si spanac, totul invartit intr-o foaie de aluat de foietaj, unsa cu ou pe deasupra)

 

sparanghel verde cu vinegreta, spanac cu ciuperci (ramas de la rulada Wellington), salata de boeuf in forma de bradulet, cartofi aurii in forma de stelutele - pe post de garnituri la fripturi

 

desert: tort diplomat cu sos de afine

 

alte deserturi (astea pe langa cafea[:D]): cozonac cu nuca si stafide, islere in diverse forme (stelute, inimioare, braduti), fursecuri cu cafea si salam de biscuiti. Fursecurile+islerele le-am facut acum o saptamana si le-am congelat ca am preconizat lipsa acuta de timp[:D]

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Meniul nostru final:

 

toba, lebar, caltabos

ciorba de perisoare acrita cu zeama varza

sarmale fierte in vin

sarmale dietetice pentru copil[:D]

carnaciori

 

stelute cu migdale si bezea

sarutari cu caramel si scortisoara

fursecuri cu nuci, diverse forme si decoratiuni

tortul lui Mos Craciun( cu nuci si cioco amaruie)

 

 

Pentru Revelion am ales:

 

ciorba de burta

rulada de vitel cu fasole si morcovi

salata de fructe de mare

salata de boeuf

tort "stelute pe zapada"

 

 

Va dorim Sarbatori Fericite!

 

Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu inca nu m-am hotarat ce vom papa de anul nou [:D]

ma mai inspir de la voi...

uite ideea cu ciorba de burta e bestiala(multumesc lyly) [flo]

la desert vreau sa fac un tortulet cu crema de branza, lapte condensat si fructe(are un blat f subtire ca de tarta) si o prajiturica arabeasca super buna Um Ali

as vrea sa incerc un Curcan(daca mai gasesc sa cumpar si imi trebuie si o tava speciala sa-l pot gati)

si poate o salata de cruditati cu fructe de mare...dar mai vad...acum clar nu pot gandi...dupa atata imbuibare [:D]

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by danyce

Lyly809, nu scrii, te rog, reteta de "salata de fructe de mare si midii pane cu sos scordolea"?Merci anticipat!Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,[foto]poze yahooid="teal">Povestea Almeiid="red">


id="quote">id="quote">Scuze, nuam mai scris reteta de midii, am avut copil bolnav rau. Nu a iesit din casa de 10 zile...Uite, o scriu acum. Atentie, caci este o mancare destul de "grea", inclusiv sosul, care-i cu usturoi...Deci: 24 de midii sau stridii; 2-3 oua, 100g pesmet alb, 100 ml ulei, 100g unt, sare, piper, suc de lamaieMidiile (stridiile) se spala bine, li se rade carapacea de scoici si vegetatie, se spala si se oparesc in apa clocotita, sa li se deschida valvele.Se scoate carnea, se prepara cu sare si piper, se trec prin oua batute apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe platou si se stropesc cu unt topit si lamaieDaca nu vrei prajite, atunci carnea scoasa din cochilii o stropesti cu unt topit, asezi intr-o tava unsacu ulei si dai la cuptor sa se rumeneascaSos scordolea: 100 g mieznuca, macinat; o capatana de usturoi, 150 ml ulei, 4 felii de paine alba, 100 ml lapte, suc de lamaie, sare, piperSe prepara un mujdei din usturoiul pisat, putin ulei, sare, putina apaSe adauga miezul de nuca macinat, feliile de paine fara coaja,muiate in lapte si stoarse, amestecandu-se pana se obtine o compozitie ca un aluat care se dilueaza cu suc de lamaie si putin lapteApoi se amesteca ca maioneza, picurand putin cate putin ulei, pana la incorporarea intregii cantitati de ulei, se sareaza si pipereaza dupa gustIn loc de acest sos se poate face un mujdei simplu de usturoi sau o maioneza. Sosul scordolea poate fi folosit la multe preparate din peste, eu l-am facut si a iesit grozav de bun.Inca o data, "Sarbatori Fericite"!Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...