Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !


canne-marie

Recommended Posts

quote:Originally posted by roxanaz

Ad-rianna mii de scuze de intarziere, noroc ca m-ai tras de maneca [:)]deci aluatul nu e foarte usor de prelucrat dar daca pui untul foarte moale nu e nici tragic. nu pune toata faina deodata ci treptat, framanti, mai pui 2-3 linguri, si tot asa. aluatul se formeaza si se lasa la frigider si dupa aceea se intinde bine, nu o sa mai ai probleme.la glazura faci asa: daca nu vrei sa fie acrisoara pui suc de lamaie indoit cu apa, intr-un castronel pui cam 150g zahar praf si picuri lichid pana incepe sa se formeze glazura cu luciu caracteristic si inglobeaza tot lichidul. nu trebuie sa fie prea tare dar nici sa curga. o pui in punga de ornat sau pur si simplu intr-o punga mai groasa cu o gaurica mica la varf prin care trasezi linii, faci stelute, braduleti, etc.Roxana


id="quote">id="quote">multumesc mult. cred ca am inteles. dar mai am o intrebare...inteligenta[:D]...glazura se face pe foc sau la rece?adriana & [zana]Biancaid="red"> si [auto] Tudorid="blue">id="size2">id="Georgia">(03.11.2004)id="size1">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dupa mai multe incercari de retete biscuiti&fursecuri din revista practica aparuta de curand m-am intors la retetele mele dintotdeauna insa...am furat ideile de decorare[cool]

Bradutii pot fi pictati cu cioco alba topita si tavaliti prin nuca de cocos verde...stelutele glazurate cu cioco cu cacao si presarate cu bilute argintii(se gasesc in majoritatea supermarketurilor) iar clopoteii cu o bucatica de rahat, pictati pe margine cu cioco si tavaliti prin bombonele minuscule decorative, de toate culorile... sunt ideale pentru Craciun si Revelion.

 

Un meniu vizat de mine:

- salata de boeuf sau salata de andive cu maioneza;

- salata de fructe de mare si midii pane cu sos scordolea;

- piftia traditionala de porcusor si sarmalutele

- Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza, ideala pentru a doua zi dupa noaptea de Revelion[cool],mai ales daca ai baut nitel[8D]

- fagure cu crema de budinca&cocos

- piscotele decorative(adica biscuitii mentionati mai sus)

- tort bradut sau tort de migdaleid="teal">id="Courier New">

 

Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lyly809, nu scrii, te rog, reteta de "salata de fructe de mare si midii pane cu sos scordolea"?

 

Merci anticipat!

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by danyce

Lyly809, nu scrii, te rog, reteta de "salata de fructe de mare si midii pane cu sos scordolea"?Merci anticipat!Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,[foto]poze yahooid="teal">Povestea Almeiid="red">


id="quote">id="quote">Desigur!Salata fructe mare250 gr. fructe mare congelate, 100 g batoane crab, 2 ardei grasi frumos colorati, 2cepe, 200 ml vin, 2 linguri ketchup, piper, sareFructele de mare se decongeleaza sub jet de apa rece, se fierb 10 minute in vinul diluat cu apa, astfel incat sa le acopereSpalat si curatat ceapa si ardeii julien, se adauga legumele in vasul cu fructe si se maifierb 5minute.Separat se oparesc batoanele de crab, se taie in bucati de 4 cm, se amesteca apoi cu ingredientele fierte, se sareaza, pipereaza si se adauga ketchupRevin cu midiile mai tarziuid="teal">id="Courier New">Lacri si [copil] Alec 30 mai 2006
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

glazura este facuta la rece. fara absolut nimic in afara de ce am zis. eu o stiu din cartea Sandei Marin.

daca nu aveti incredere incercati inainte de a face biscuitii. puneti 4-5 linguri de zahar praf intr-un vas mic, apoi picurati deasupra suc de lamaie si frecati bine de tot. o sa vedeti ce obtineti [:)]

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monique nu m-am gandit la tavalit in ceva nuci/migdale si nici nu am incercat vreodata - dar asta nu inseamna ca nu ies buni de tot [;)].

biscuiteii astia sunt tari la inceput, se inmoaie pe masura ce stau. de aia sunt usor de facut pentru ca ii coci cu 4-5 zile inainte de craciun, ii pui in cutii de inox si in Ajun sunt mai buni decat ai crede.

 

Roxana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...