Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !


canne-marie

Recommended Posts

quote:Originally posted by lulu_boches

Masa de Craciun:supa de pui cu taitei, sarmale,friptura-porc si pui-, carnati de casa, fierti in moare de varza, hrean cu smantana[pofta].La "capitolul prajituri" sunt un dezastru[:D].[pegeam]Bucuria vine din lucruri marunte...Lenahttp://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile


id="quote">id="quote">vreau retetele...altfel vin la tine la masa de Craciun!Doamne'ajuta! POZE
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

De Craciun m-am gandit sa gatesc:

 

-salata de beouf si salata de cruditati

-piftie de curcan

-platouri cu mezeluri, branzeturi si masline verzi...si normal lebar si toba

-sarmale (printre ele o sa pun felii de piept de porc afumat)

-carnati proaspeti, friptura de porc si de pui

-negresa

-alba ca zapada

-cozonac

 

 

 

[pegeam]

 

 

Poze de Decembrie

 

 

 

Cata si [copil] Bianca-Mariaid="red">(2.11.2005)

 

 

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copilid="limegreen">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote: rlc_sandor

Vreau si eu reteta de salate de cruditati,pls!

Sunt in pana de idei


id="quote">id="quote">

 

 

Dai pe razatoare telina ,morcovi si merele (eu le bag la robot ca merge mai repede), apoi intr-un castron se amesteca cruditatile cu maioneza, sare si putin piper.

Daca vrei poti pune si piept de pui taiat cubulete.Eu o ornez cu nuca.

Cantitatile....nu stiu ca pun la ochi

 

 

 

[pegeam]

 

 

Poze de Decembrie

 

 

 

Cata si [copil] Bianca-Mariaid="red">(2.11.2005)

 

 

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copilid="limegreen">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[hia]! fetelot m-ati ucis cu retele voastre...[pofta][pofta][pofta][pofta][pofta]!!!

 

eu as vrea sa fac :

- ciorba de perisoare(se face cu moare de varza da nu am asa ca o sa o acresc cu bors de casa)dreasa c smantana

- fripturica de pui cu carnati si cartofi natur

_ salata berlineza

 

tort

saratele

biscuiti in forme de crciun.va pup[:)]

 

 

 

 

Iza&Matei 21-09-2004

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by ionica

Uite ce am vazut eu la soacra mea ultimul craciun si mi-a placut.SOMON MARINAT( primul plat)Un filet de somon crud,zahar brun 1kglamaie 1l uleu maslinePreparare;Se pune intr-un platou profund somonul cu zaharul brun timp de o noapte intr-o camera rece,nu la frigider.A doua zi se scoate de la marinat si se curata de zahar cu mana.Se pune in platou din nou si se toarna uleiul de masline ,lamaie stoarsa si marar netocat,pur si simplu asa fire.Se serveste taiat feliute pe un platou cu lamaie si toast de paine alba .Al doilea plat:Faimosul ficat de gasca in terina:Se cumpara un ficat de gasca cu cat mai putine fire de sange pe else spala si se pune intr-o terina la "umflat" cu lapte,se tine la frigider acoperit bine timp de o noapte.Ficatul se scoate din lapte si se pune copt in cupotor:Se adauga lapte cat sa fie acoperit ,sare,piper si martini.Secretul sta in coacere,nu trebuie sa fiarba mai mult de 30min pe kg de ficat.Se scoate de la cuptor si se asteapta pana se raceste la frigider,se serveste cu paine toast neagra.Se mai serveste si o sticla de vin Sautern alb.Felul de baza;Traditionalul curcan la cuptor cu fructe gratinate;Curcan stiti sa preparati banuiesc...Fructele gratinate;Mango,ananas,caise uscate uscate (care se lasa la umflat in apa calda o zi).Se pun la cuptor fructele cu o un ou batut cu smantana.la ei se mai servesc si branzeturi cu o salata verde.Dupa care urmeaza "La bouche de Noel",O rulada din crema de ciocolata si cu multe figurine de craciun pe ea.Cam asta a fost tot,Dupa o masa la francezi trebuie sa faci dieta o luna!Nu se mai spune cat vin se bea ,champagne,si pousse cafea;adica digestiv care la normanzi se numeste Calvados(alcol din pere sau mere).Craciun Fericit!"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."


id="quote">id="quote">ionica, daca nu te superi da-mi si mie cateva lamuriri cu privire si somonul acela marinat care mi s-a parut interesant insa nu -mi sunt clare niste treburi:1.cat somon trebuie pt ca mi s-a parut mult zahar si mult ulei.2.dupa ce il cureti de zahar il pui i n platou cu ulei si lamaie pt al alsa din nou la marinat apoi il scoti si pui pe alt platou cu felii de lamaie si toastul separat sau cu tot cu toast?si atunci cat timp trebe sa stea asa in ulei?3.nu devine amarui dela uleiul de masline?[hopsieu]mi-e jena sincer,dar eu nu stiu cum se pregateste friptura de curcan nu am facut niciodata.help![help][floare3]Iza&Matei 21-09-2004
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...