Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !


canne-marie

Recommended Posts

uff iar am uitat sa intru aici, mii de scuze!

Monica uite ca ai gasit solutia....2/3 cana de miere ar fi ca, 150-175 de ml. linguri zau daca stiu [:D]

eu mai fac anul asta urmatoarele retete de biscuiti (toate de pe culinar):

 

Biscuiti cu ciocolata si portocale (reteta Afroditei)

250g faina, 1 lingurita praf de copt, 125g unt, 125 g zahar, 1 ou, 2 linguri marmelada de portocale, 1 lingura lichior de portocale, 50g ciocolata amaruie, o lingura de lapte

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron. Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Aluatul se imparte in doua.

O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece jumatate de ora.

Ciocolata se topeste cu lingura de lapte, se lasa sa se raceasca, apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece si ea.

Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un sul, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pana e tare de tot (eu il pun si la congelator)

Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Sulul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15-20 min.

 

si

 

Biscuiti cu trufe (reteta Seimei)

100 gr ciocolata taiata, 45 gr unt, 55 gr zahar pudra, un praf sare, 2 oua mici, esenta (eu pun rom, reteta originala zice vanilie), 100 gr faina, 10 gr cacao, 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii), 90 gr zahar pudra (pentru pudrat)

 

Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune. Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta - se mixeaza bine.

Faina se amesteca cu cacao, un praf de sare si praful de copt. Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore. Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele. Se vor coace la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit. Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Roxana,ti-am scris PM apoi am vazut ca s-a mai discutat aici de biscuiti.

Fetelor salvati-ma si pe mine si spuneti-mi exact cum se face glazura aceasta ca nu mi-a iesit!! Biscuitii f. buni dar glazura...

Am pus zaharul pudra intr-un vas si am adaugat cate putina apa.Nu a iesit sticloasa,a iesit o flescaiala.Help,please!

 

________________________

Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

wow...roxana, multam de retete, eu totusi as vrea sa o incerc pe prima

 

aaa...si saru' mana de explicatia cu mierea [:D]

 

Marilen, eu am facut glazura si mi-a iesit f buna...eu am pus zeama de lamaie(in loc de apa)...ca sa-ti faci o idee eu la 400 gr zahar pudra am pus cam 1 lamaie si jumatate(lamai verzi...ca aici nu am gasit altceva) [:D]

a mea era destul de groasa, se intindea greu dar am vazut ca daca puneam mana pe ea si o incalzeam putin se mai inmuia...eu m-am gandit sa nu se lase si de aceea nu am facut-o prea moale...mai pune zahar sa se mai ingroase...asta e parerea mea ...dar asteptam parerea specialistei [pup]

 

 

eu azi am facut saratele(dupa o reteta postata de cineva aici pe dc dar zau daca-mi mai aduc aminte cine [flo] )

m-am gandit ca numai dulciuri...o sa ni se aplece [:D] sa fie si ceva sarat

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara,

 

Am primit un pachet cu somon afumat. De ala in vid. Cum se prepara? Stiti cumva?[help]

 

O reteta buna buna de sarmale in varza acra cu costita afumata stiti? Pleaseee.

 

Eu nu am facut niciodata cozonac.[biz] Dar parca ma bate un gand sa fac doar un cozonac....este cineva care vrea sa ma ajute? Nu atiu ce tre' sa pun, cat tre' sa pun,etc. Va multumesc

 

Sarbatori fericite!!

 


 

 

[copil]mult asteptatid="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

poti face asa:

tai rondele un castravete proaspat

pe fiecare rondea pui o "crema" facuta din branza philadelphia(o cutie) aproximativ 50 de grame unt...acestea doua se bat bine, se adauga sare, piper, si putin marar tocat marunt de tot...se amesteca bine se pune crema intr-o pungulita de plastic sau ceva de ornat se face o gaura si se pune crema peste felioarele de castravete.

somonul il tai fashioare subtiri cam de 2 cm, il faci ca un ruulou(sa imite o floricica) si pui peste crema de pe castravete

se papa cu mare pofta [pofta][:D]

se mai poate face somon afumat cu andive...daca vrei caut reteta si ti-o scriu

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, ma bag offtop pe aici, m-am uitat din intimplare la numarul tau de mesaje, maaamaaa, da' stiu ca ai spor la scris, nu gluma![biz]id="size1"> [:D]

Mmm, ce-as papa din sarmalele alea.. [yum] Din pacate, anul asta facem Craciunul fara sarmale.

 

 

------------------

Numai bine,

Natalia, Vladid="blue"> si Vandaid="pink">

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am de gand sa "gatesc" masa de Craciun cam asa:

- sarmalute servite cu smanatana (desi mie-mi place mai mult cu sana ca-i mai acrisoara [:D])

- curcan umplut si sosul aferent

- o garnitura de cartofi

- niste platouri cu racituri traditionale si nu numai ( a propos, suna a blasfemie, dar mai cumpara cineva toba?? si daca da, imir ecomandati o marca buna?)

- salate in fel si chip

- tort Foret Noir (cel mai bun din Bucuresti) de la Agapitos

- VOIE BUNA CAT CUPRINDE!!id="Trebuchet MS">

 

Roxana [gravi] 31 sapt cu [baietel] si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

in seara asta am executat impreuna cu piticii(la recomandare mihai...mariussimiuc) [:D]

Fursecuri cu inimioare si stelute titlul original era Stelute cu ciocolata...dar eu le-am facut un picutz altfel fiindca nu am avut forme sa le decupez

si Sarutari de caramel cu miere si scortisoara

 

maine prelucram sarmale... [:D]

si eu ma uitam in seara asta la un curcan...dar eu il vad asa de mare...si habar nu am cum sa-l fac si vorba lui bits...mi-e ca iese tare...voi cum il pregatiti?

 

Natalia [pup]

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...