Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancare sanatoasa de cina pt copil de peste 3 ani?


Dorsilia

Recommended Posts

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Pentru David al meu(3 ani pe 11 ianuarie)cina este la ora 18, pt.ca la 19,30 e in pat.Seara-i dau sa manance mai putin.Ori ii pregatesc cina rece: un iaurt natural(ca el nu bea lapte seara) cu o felie de paine neagra cu pateu,sau unt,sau branza topita,sau ii fac deseori paste cu branza topita ca merge f.repede ,sau cascaval,sau mamaliguta cu smantana,sau un crenwursti de pui ,sau il mai pacalesc cu un piure de brocoli cu conopida si cartof fara garnitura, sau un ou omleta facut in tigae fara ulei, cartofi pai dar facuti in tava la cuptor(pe hartie) fara ulei,crochete de cascaval,chiftelute numai din cartof . Pt.mine seara e mai usor de pregatit meniul.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pun si eu ceea ce mi-am salvat intr-un fisier numit "Meniul zilei". Nu sunt toate pentru masa de seara (cina), sunt mai mult meniuri - dar poate ajuta unora:id="blue">

 

Crochete de cartofi (de la 3 ani)

Ai nevoie de: 300 g cartofi, un ou, doua linguri de faina, 3 linguri de branza de vaci, un varf de cutit de sare, o lingura de smantana, 50 ml sos de rosii, 15 g unt.

Cum procedezi: Cartofii, fierti, curatati de coaja, se trec prin sita, apoi se amesteca cu galbenusul de ou, faina, branza de vaci si sarea. Cu mana, se modeleaza un carnat gros, care se da prin putina faina si se taie in bucati, care se prajesc in unt. Se servesc cu smantana (iaurt) sau cu sos de rosii.

 

Mazare cu carne de pasare (de la 3 ani)

Ai nevoie de: 500 g carne de pasare, 60 ml ulei, o ceapa mare, o lingura de bulion, 600 g mazare boabe, 150 g rosii, un varf de cutit de zahar, o legatura de marar, sare, dupa gust.

Cum procedezi: Carnea, taiata in bucati, dupa ce a fost curatata si spalata, se sareaza si se inabusa in ulei cu putina apa. Cand este gata, se scoate si, in sosul ramas, se caleste ceapa, curatata, spalata si tocata. Se adauga peste ceapa bulionul stins cu doua linguri de apa sau cu putina supa.

Se fierbe carnea 15 minute, dupa care sosul strecurat se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea. Separat se fierbe mazarea impreuna cu rosiile, curatate de pielite si taiate, si zaharul. Dupa ce a fiert, mazarea se pune peste carnea fiarta si se mai fierb impreuna circa zece minute. In final, se adauga mararul, spalat si tocat fin.

 

Meniuri (de la 3 ani)

 

Varianta 1

Masa de dimineata: cacao cu lapte + 40-50 de grame de biscuiti fini sau fulgi de cereale.

Gustarea: un sandvis cu cascaval, cu sunca de Praga sau cu branza telemea.

Masa de pranz: supa de legume, tocanita de pui cu salata, o prajitura de casa.

Gustarea de dupa-amiaza: fructe.

Masa de seara: sufleu de conopida sau macaroane cu branza.

 

Varianta 2

Masa de dimineata: o tartina cu pateu de ficat facut in casa, o cana cu lapte si cereale

Gustarea: un iaurt cu fructe.

Masa de pranz: supa de pui cu galuste, rasol de pui cu salata, placinta cu mere de casa.

Gustarea: fructe.

Masa de seara: mamaliguta cu branza.

 

Varianta 3

Masa de dimineata: lapte si o tartina cu unt si miere.

Gustarea: tartina cu unt si muschi file.

Masa de pranz: ciorba taraneasca de vita, ardei umpluti cu carne.

Gustarea: fructe.

Masa de seara: budinca cu branza de vaci si compot.

 

Varianta 4

Masa de dimineata: branza Fagaras cu salata de rosii.

Gustarea: briosa cu lapte.

Masa de pranz: supa de rosii, ciulama de pui, salta de cruditati.

Gustarea: fructe, compot.

Masa de seara: mancare de fasole verde cu smantana.

 

Varianta 5

Masa de dimineata: tartina cu sunca presata si o cana cu lapte.

Gustarea: batoane cu miere si vanilie, suc natural de fructe preparat in casa.

Masa de pranz: supa crema de legume, friptura inabusita de vita cu cartofi natur, salata verde, fructe.

Gustarea: savarina cu frisca si suc natural de portocale.

Masa de seara: coltunasi cu branza de vaci.

 

Inghetata de piersici (de la 3 ani)

Ai nevoie de: 800 g de piersici (pulpa), 80 g zahar, 1-2 plicuri de zahar vanilat, 200 ml de apa.

Cum procedezi: Pulpa de piersici se obtine curatand fructele de coaja si de samburi. Dupa ce se trec prin sita, se amesteca cu un sirop, pregatit separat, din apa, zahar pudra si zahar vanilat, pana se obtine o pasta, care se rastoarna intr-o forma de inghetata si se introduce in congelator. Se scoate inainte de a se intari foarte tare.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica,

 

ptru bolitas de queso(mingiute de branza) se foloseste branza alba sarata bine stoarsa(queso blanco duro).

sunt f bune acompaniate cu dulce de guava.

le mai poti face si din platano(banana)daca faci ptru adulti poti baga si branza pecorino sau parmezan...ies cu gust mai puternic.

 

monica mami de print

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce alte idei ti s-au mai dat dar eu-s cam in viteza asa ca scriu ce idei am si daca repet ce au zis altii imi cer scuze!

- paste fierte oparite cu unt si amestecate cu branza rasa (mai dulce sau mai sarata, dupa placul puiului)

- mamaliga coafata (ii spunem noi) - mamaliga data la cuptor cu unt, branza, cateva feliute de carne de pui (daca-i ramasa de la o friptura aromata si mai gustoasa iese). ...asta ca sa il pacalesti ca nu e banala branza cu mamaliguta

- orez fiert simplu, amestecat in fiecare zi cu altceva: friptura de pui taiata marunt, spanac, etc...dupa cum place puiului

- paste cu sos de rosii facut cu multe legume (ideea cu pastele este sa le fierbi simple si sa le adaugi pe moment ce are chef printul, ca sa=ti mearga si tie repede).

- placinta cu branza

- clatite cu umplutura dulce (dulceata, miere cu nuca, etc) sau sarata (diverse amestecuri de branza sau legume)

- chiar si o supa daca e mai usoara

... daca-mi mai vin idei revin

 

Poftya mare !

 

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

http://community.webshots.com/user/vizigotu

http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

 

cronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...