Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum preparam mielul


ik1906

Recommended Posts

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de ik1906

Fetelor, mi- a adus cineva un mielut si nu stiu nici macar sa-l transez dar sa mai si gatesc ceva din el. Heeeeeelp cu idei si indicatii va rog!!IK


id="quote">id="quote">Ciorba, friptura sau tocanita[:D], inceputul e greuBucuria vine din lucruri marunte...Lenahttp://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

il transezi tu intr-un fel... adica tai capul, apoi picioarele (din care faci friptura la tava), si incerci sa separi coloana vertebrala de partea cu coaste. daca ai si maruntaie e superb, la vremea asta mielul e exclusiv de lapte, asa ca n-ai aproape nimic de curatat la el. maruntaiele se fierb putin si se fac drob. nu e greu. daca ai nelamuriri iti dau reteta. din cap si coloana (ma rog, o faci bucati) faci un bors nemaipomenit (neaparat cu zarzavaturi, morcov, albitura, si mult leustean la sfarsit), din partea cu coaste...poti sa faci ce vrei, unii prefera stufatul (o mancare cu multa ceapa verde si usturoi verde, dar nu numai), altii prefera spanacul, eu prefer sa le pastrez pentru o alta ciorba. nu se arunca matele. le speli , si apoi, innodate cum vrei le pui in borsul de miel. sunt ca niste momite, nu stii ce mananci. friptura la tava e chestia cea mai simpla, ungi pulpele cu putin ulei, pui sare si piper si le bagi in cuptorul incalzit. mielul se gateste repede, asa ca ai grija sa nu le uiti in cuptor. poti sa torni mai spre sfarsit si un paharel de vin, nu-i musai, asta-l face sa semene putin a vanat. retete de drob sunt multe pe net, eu iti recomand, numai, ca din ouale pe care le folosesti, sa salvezi doua albusuri pe care sa le pui in compozitie la sfarsit. drobul va creste...atentie !! am uitat o cheste importanta : prapurele in care pregatesti drobul. s-ar putea sa-l gasesti in interior gata pregatit, sau...e o chestie aparent neinteresanta, dar care, pusa in apa se desface ca o foita, subtire , foarte delicata. mi-a luat multa vreme sa ma obisnuiesc cu asta...incearca sa n-o pui la fiert impreuna cu maruntaiele (din care nu arunci nimic). mie imi place mielul...cred ca se cunoaste. succes!! ma duc in obor, poate gasesc...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...