Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

vå rog o retetå ce am uitat o


mikki2

Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

PILAF SARBESC

 

100 g ciuperci

1 cana orez

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras rosu

2-3 rosii

delikat

100 ml ulei

1 legatura verdeata

2-3 catei de usturoi

sare si piper dupa gust

 

 

Mod de preparare

 

Se curata legumele si se taie marunt. Se calesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline;

 

Cand legumele se inmoaie putin se adauga si orezul si se amesteca cu ele. Se acopera cu apa, se adauga vegeta pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic;

 

Din cand in cand se amesteca si daca trebuie, se adauga apa pana fierb orezul si legumele, mancarea trebuie sa fie legata;

 

Se adauga rosiile, mirodeniile, feliutele subtiri de usturoi.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pilaf sârbesc cu carne de porc

 

Ingrediente necesare:

500g carne de porc,

3 ceScuTe de orez,

500 g de rosii,

4 ardei,

verdeata

100 ml de ulei,

1 ceapa,

3 cuburi Maggi Legume,

½ lamâie,

Maggi Appetit.

 

Carnea de porc frecata cu o lamâie se taie în bucati. Separat, se prajeste orezul în ulei, se toarna supa obtinuta din 3 cuburi Maggi Legume si, când orezul este pe jumatate fiert, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte, ardeii taiati, Maggi Appetit si bucatile de carne. Se pune la cuptor pâna ce scade zeama si orezul este bine fiert. Se adauga apoi verdeata tocata.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pilaf cu carne de pasare

 

 

P2 kg pasare (pui),

150 g morcovi,

100 g telina,

200 g ceapa,

200 g unt,

600 g orez,

sare.

 

Preparare:

pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala si se scurge. Apoi se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare. In timpul fierberii se spumeaza. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala si se adauga intregi in vasul de supa, continuind fierberea. Cind carnea a fiert se scoate in alt vas, iar supa se strecoara. Orezul se alege de corpuri straine, se spala cu apa rece, se scurge bine printr-o strecuratoare, apoi se mabusa in 1/2 din cantitatea de unt, adaugind doua parti de supa (1,200 I), dupa care se da in fiert. Restul de supa se adauga in vasul cu carne pentru a se pastra la cald.

 

Cind orezul a dat in fiert, iar lichidul a scazut la nivelul orezuiui, se introduce la cuptor pentru gratinare cca 30 minute. La servire se asaza bucata de carne in farfurie cu pilaful modelat in forma polonicului si se stropeste cu untul ramas.

 

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PILAF CU CIUPERCI SI VERDEATA

 

Ingrediente

600-700 gr. ciuperci,

1 buc. ceapa,

o ceasca orez,

3 linguri ulei,

sare, verdeata tocata

 

Mod Preparare

Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga ciupercile spalate si taiate felii, se presara sarea si se pun la foc potrivit timp de 20 minute. Mod de servire Se serveste imediat, presarat cu verdeata

 

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Practic se face cu orice, oricum.

 

Mie imi place cel mai mult simplu, adica fiert doar in apa cu delicat si nitel ulei, apoi sa-l amestec cu diverse sau sa-l pun garnitura la mancare. Uneori, il amestec cu sofran, alune 9de aici de pe forum am invatat, dar nu mai retin cine a scris despre asta), cu stafide.

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...