Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lapte de pasare


gonghy

Recommended Posts

Fetelor mi s-a facut pofta dintr-o data de lapte de pasare. Am avut notata reteta undeva pe o hartie,am cautat-o unde imi tin eu retetele si nu o mai gasesc. Poate imi spune si mie cineva cum se prepara ca asa din cap nu mai stiu.Piiii si daca a-ti stii voi cum salivez [pofta][pofta][pofta][pofta][pofta] acum cu laptele si ouale sub nas da nexam reteta. [url="http://tac.families.com/ezb/1060265.png"]Varsta Maya Maria[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574"]Povestea zanei Maya Maria[/url] [url="http://community.webshots.com/user/gonghy"]Poze cu noi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lapte de pasare cu vanilie (de pe Culinar)

 

 

Ingrediente

 

1/2 l lapte,

2 oua,

100 gr. zahar,

1 praf vanilie

 

Mod de preparare

 

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia. Albusurile se bat spuma. Cind laptele da in clocot se iau cu o lingura de metal bulgari de albus care se pun in lapte sa fiarba cite un minut. Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca galbenusurile si se pune pe foc la bain Marie pina se ingroasa. Se toarna crema intr-o compotiera si se pun deasupra bulgarii din albus.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lapte de pasare (de pe Culinar)

 

 

Ingrediente

 

oua,

lapte,

miere zahar,

vanilie,

rom

 

Mod de preparare

 

Se taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o lingura se fac gogosi in laptele fierbinte.Se adauga mierea, restul si galbenurusile (2 de persoana). Se raceste si astfel de serveste.

In cupe din cristal etc si garnisite cu frunze de menta sau flori de orhidee etc. Desert super elegant, se poate servi la sampanie si la ocazii festive.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lapte de pasare

 

Ingrediente:

 

Lapte - 800 de ml;

zahar - 150 de grame;

3 oua; vanilie;

coaja rasa de la o lamiie.

 

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

 

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

 

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...