Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete rapide - 2


Recommended Posts

[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14005"]Retete rapide 1[/url] RETETE RAPIDE 0-30MIN Aperitiv crocant cu ton[fuga] Ingrediente: 2 conserve ton in apa, 3-4 castraveti murati, 3-4 linguri maioneza, piper, felii prajite de paine Mod de preparare Se scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se serveste pe paine prajita. Ciuperci umplute mocanesti Durata 20 min Ingrediente: 1 kg ciuperci albe de pasune sau champion, 250 g brinza de oi, 1 legatura de marar, piper dupa gust Mod de preparare Ciupercile se spala cu apa rece si li se rup cozile, cu grija, sa nu se sparga palaria. Se usuca in prosop de bumbac, apoi se pun pe gratarul incins, cu lamelele in sus in care se pune brinza data prin razatoarea mica si amestecata cu mararul tocat marunt si piper dupa gust. Se frig la jar potrivit pina incepe sa se topeasc brinza. Mod de servire Cu mamaliguta rece si un fir de ceapa verde si vin rosu sau o bere blonda de la gheata http://pg.photos.yahoo.com/ph/hazardimob/my_photos Georgiana si Bianca (30 Aug.2004)[bibe][copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Salau cu Maioneza Ingrediente: 1-2 pesti (salau), 2 oua, ulei, morcovi, radacini de patrunjel, ceapa, cartofi, sare si cateva boabe de piper. Preparare: Se pun la fiert morcovi, radacini de patrunjel, ceapa, cartofi, sare si cateva boabe de piper. Dupa ce au fiert bine legumele, se pune si pestele, care se lasa inca 3-4 minute dupa ce apa da in clocot, dupa care se scoate. Se lasa sa se raceasca putin si se dezoseaza. Se aseaza pe o farfurie mai mare sau un platou, intai jumatate de peste (sau 2 jumatati, daca aveti 2 pesti), se acopera cu putina maioneza iar deasupra se pune si restul de peste. Maioneza trebuie sa fie light. Daca o faceti acasa, adaugati suc de lamaie. Se orneaza cu morcovii si radacinile de patrunjel taiate marunt. Daca vreti sa faceti salata din peste cu maioneza, taiati pestele marunt, amestecati cu morcovii, cartofii si radacinile de patrunjel, de asemeni taiate, si cu maioneza. http://pg.photos.yahoo.com/ph/hazardimob/my_photos Georgiana si Bianca (30 Aug.2004)[bibe][copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Va rog sa ma ajutati si pe mine: m-am casatorit acum o luna, si saptamana viitoare imi vin socrii in vizita [bang][bang]...imi puteti spune ce sa le pregatesc? Stiu sa fac supe si ciorbite foarte bune, dar ma lasa "experienta" la antreuri si felul 2! Ma puteti invata sa pregatesc niste aperitive mai deosebite?(daca se poate si usor de facut, este si mai bine, nu de alta, dar nu am timp!!!)...la deosebit ma gandesc la ceva mai ingenios!!! Ca stiu ca le-ar face maaareee placere, si as vrea sa evit sa le pun platouri numai cu salam, sunca, branza si masline!!!! Cu multumiri, Andreea Andreutza
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Buna fetelor. Am si eu o reteta rapida pentru bebei. MERE COAPTE CU SCORTISOARA Ingrediente: 2-3 mere, o lingura si jumatate de scortisoara macinata si zahar 2 linguri Prepareare: Se spala merele, se taie in jumatati pentru a li-se scoate samburi si apoi in sferuturi. Se pun intr-o olicica, se toarna apa (plata folosesc eu) dar sa nu le acopere, apoi se adauga zaharul si scortisoara. se fierbe pana ce merele s-au inmuiat si a mai scazut apa. Se fierbe la foc incet. Fata mea adora aceasta delicatese. Sper sa va placa si voua sau bebeilor vostri [hia] [url=http://vsdi.net/count][img]http://vsdi.net/count/baby/i/meter17647.png[/img][/url] [url=http://www.youngnutrition.net][img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/57568/ticker2.png[/img][/url] [url=http://www.photobucket.com/albums/k281/sparkletags2/names/B/bianca.gif][img]http://photobucket.com/albums/k281/sparkletags2/names/B/bianca.gif[/img][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
quote:
Originally posted by osna
legume cu cascaval 250g ciuperci din conserva o ceapa mare sau 2 mai mici 250g rosii mici 4 oua 4linguri smantana 200g cascaval sare,piper,vegeta o lingura de unt 1 ardei taiat cuburi fine(daca vreti) ceapa si ciupercile se taie marunt si se pun la calit.rosiile se taie in 2 sau in 4 si se adauga si ele.ouale se amesteca cu smantana ,condimente.se toarna peste legume si se lasa vreo 10min la foc foarte mic acoperite cu un capac. dupa vreo 5 min se pune si cascavalul taiat felii subtiri si se lasa sa se topesca.
Imi palce reteta asta.O incerc neaparat! http://www.totsites.com/tot/elodie
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
va trimit si eu o reteta care merge foarte bine si pentru copii mici:Ciulama de ciuperci:se firb ciupercile,separat se incinge putin unt in care se dizolva 2 lingurite de faina si se stinge cu putin lapte dulce.dupa aceea se pun si ciupercile fierte si taiate ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi.cand este aproape gata se pune smantana si verdeata ,dupa gaust.se serveste cu mamaliguta[pofta] aaa
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
salata cu ton si avocado paste 1 cutie ton maruntit 1 avocado 1 ardei gras 1 rosie ceapa verde masline maioneza sau iaurt lamaie-zeama se fierb pastele(cam jumatate de punga!) se amesteca cu tonul scurs de ulei,ardeiul taiat feliute,rosia feliute,avocado taiat cubulete apoi se pun maslinele si ceapa tocata marunt si la final se adauga maioneza si sare dupa gust/sau cine nu suporta maioneza poate pune iaurt,dar e mai gustoasa cu maioneza! e simplu de facut si gustoasa,pofta buna! Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv! *GRUPUL FETELOR FANTASTICE*[grup] [i][flo] [floare3] --------------------------------------------------- Vio,mamica de viitor "avionar" [avion]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CHEC - "Florentza" 5 oua,1 cana zahar,1 cana faina,1\2 cana ulei+ 5 linguri apa fiarta.Se bat albus. spuma tare , se adauga pe rand zaharul, se pune ulei in care a fost pus 5 linguri apa clocotita.Apoi galbenusurile batute cu putina sare si la sfarsit faina.Optional stafide ,rahat sau nuca.Se poate opri cateva linguri de compoz. care se amesteca cu 2 lingurite de cacao .Aceasta compoz. se toarna deasupra si se trece cu furculita usor pt. a patrunde sau se lasa asa si in timpul coacerii se lasa ea in interior.Se coace in tava unsa si tapetata cu faina in cuptorul preincalzit.Pt.aspect se pudreaza cu zahar vanilat sau se face o glazura de ciocolata astfel: o ciocolata simpla (100 gr.)se pune pe foc mic cu 2 linguri de apa si se amesteca pana se topeste apoi se pune imediat pe chec cu o ling. si netezind cu un cutit. BUN SI USOR DE FACUT.IL RECOMAND DIN SUFLET...Cu drag,Florentza. Florentza
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...