Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete rapide - 2


Recommended Posts

DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI Cantitati...dupa nevoi Se curata dovleceii, se taie rondele nu prea groase, se frig la gratar. Separat se pregateste un mujdei de usturoi cu ulei de masline, sare, suc de lamaie si iaurt/smantana, frecat bine-bine. Acesta se toarna peste dovleceii proaspat luati de pe foc. Si gata! naty 15+ cu [fetita] http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ficatei de pui: 1/2 kg pusi la foc mic in ulei+lapte cit sa-i acopere; in sos de rosii+ o capatina de usturoi taiata marunt; cu legume: 1/2 morcov+citeva fisii de ardei rosu+ o ceapa verde+ 2-3 capatini de usturoi. http://www.floriinro.ro/ Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Pentru doua persoane, o cina f. gustoasa si rapida:

 

- 2 bucati de somon a 180g

- 6 cartofi mijlocii

- 4-5 morcovei mai subtirei

- o cutie de broccoli congelat

 

Se pun la fiert in apa sarata cartofii si morcovii (taiati in jumatati) pentru 8-10 minute.

 

Intre timp faceti un sos din: 1 lingura ulei de masline, sucul de la 2 lamai si doi catei de usturoi pisat, plus sare si piper dupa gust.

 

Dati drumul la cuptor cam la 200°.

 

Puneti bucatile de somon intr-un vas Jena si turnati peste ele sosul. Asezati apoi in jurul somonului alternativ bucatile de cartofi si de morcovi deja pre-fierte si bucatelele congelate de broccoli.

 

Se da totul la cuptor cam 25 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia).

 

Iese un deliciu. Pofta buna [yum]

 

 

Felicia [gravi] 6+
id="purple">

[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre

*****************************

 

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATEid="red">id="Stencil">

S-o ajutam pe Sonia

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Paste cu ton:

 

Se fierbe jumatate de punga paste melci sau alte forme simpatice [;)], se scurg, se amesteca fierbinti cu o rola mica de cascaval dat prin razatoarea cu forma mare si 1-2 cutii de ton. Se serveste imediat. Se poate adauga sare, zeama de lamaie, piper dupa gusturi

 

 

Ciuperci umplute

 

Se curata ciuperci de sera cu palarii f mari, se taie picioarele ciupercutelor, se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt la cuptor; peste ciupercute se pune o feluta de kaiser si una de cascaval sau cascaval ras.

Se tin la cuptor cateva minute- in jur de 10-15 depinde de temperatura.

 

 

Cartofi copti

 

Se spala f bine cartofi mici si rotunzi, se usuca si se invelesc in folie de aluminiu; se pun in tava la cuptor ~ 30 min; se scot si se servesc fierbinti cu sare si unt.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
alice_2007 Trimis la - 05/12/2007 : 16:15:43 -------------------------------------------------------------------------------- Buna mamici si tatici , Poate sunteti la fel ca mine in pana de idei cu mancarea.... am experimentat putin si vreau sa va impartasesc. Nu are o denumire..... dar e super bun . Va trebuie cartofi, kaizer, oua,smantana sare.Se iau cartofii si se taie felii rotunde ,se pun la fier putin cat sa fie patrunsi. intr-un castron se bat 3 oua cu 200g smantana la care se adauga sare -mai multa sa nu fie gretos-. cartofii se aseaza intr-un vas de iena ca la musaca si se pune un strat de cartofi unul de cascaval si kaizer care a fost prajit un pic de gust iar cartofi...pana termini si la urma pui smantana cu oualele deasupra si se baga la cuptor pana se rumeneste. Sa imi ziceti daca v-a placut inventia mea... Pup
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac ceva similar a ce s-a scris mai sus intr-o reteta,adica:

 

- 3 felii de somon

- 1 ceapa taiata rondela

- 2 rosii taiate rondele

- 1 cartof taiat rondele

 

Intr-o tava pun ceapa,cartoful pe toata suprafata tavii.Deasupra pun salmonul(cu sare si piper) iar felii de rosii se pun peste salmon.Adaug vin alb si ulei si la cuptor vreo 25 min.Legumele ies o nebunie ca sa nu mai vorbesc de salmon!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada aperitiv cu smantana si cascaval Se pune pe foc o jumatate de litru de lapte impreuna cu o jumatate de pachet de unt. Cand da laptele in clocot se adauga 6 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare. Se da jos de pe foc si se lasa putin la racit, dupa care se adauga o jumatate de lingurita de praf de copt, 5 galbenusuri si albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptor. E gata atunci cand marginile sunt rumene. Se scoate, se lasa putin la racit si se unge cu smantana, dupa care se presara cascaval ras si se ruleaza. Rulada se unge pe deasupra cu putina smantana, se presara cascaval si se da din nou la cuptor cam 15 minute pt a se topi cascavalul din interior. Se serveste calda.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...