Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim cu bulgur?


Recommended Posts

pachetele de bulgur din magazinele arabesti sunt diferite de cele cu arpacas. arpacas-ul are inca forma graului, bulgurul e mult mai mic spart, bucatit, deci merge inmuiat cateva ore. el e si elementul crocant din salata, da "kick" fata de celelalte elemente, moi ca si textura. nu e clar cous-cous,  care e chiar pasta (prelucrata adica)

 

Mirela, ti-a iesit foarte bine! data viitoare incearca cu mai putin bulgur, sa simti gustul de patnjel tare de tot.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

  • Administrators

pachetele de bulgur din magazinele arabesti sunt diferite de cele cu arpacas. arpacas-ul are inca forma graului, bulgurul e mult mai mic spart, bucatit, deci merge inmuiat cateva ore. el e si elementul crocant din salata, da "kick" fata de celelalte elemente, moi ca si textura. nu e clar cous-cous,  care e chiar pasta (prelucrata adica)

 

Mirela, ti-a iesit foarte bine! data viitoare incearca cu mai putin bulgur, sa simti gustul de patnjel tare de tot.

Multumesc Roxana, asa voi face [soricel]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Da bulgur este grau maruntit in diferite dimensiuni.  Exista mai mic si mai mare.

 

Postez si eu reteta pe care o folosesc eu pentru tabouleh. Se folosesc masuratori americane:  1 cana =225ml

 

1/2 cana bulgur mic

2 cani apa rece

2 cani patrunjel tocat

1/2 cana ceapa verde tocata (uneori daca nu am folosesc normala, dar se recomanda verde)

1/2 cana menta tocata

1/4 cana ulei masline 

2 linguri zeama de lamaie

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper pisat proaspat

2 rosii coapte dar ferme

1/2 cana castravete tocat (doar partea fara seminte)

1/4 cana zeama lamaie amestecata cu 1/2 lingurita sare

 

Puneti bulgur intr-un castron, acoperiti cu 2 cani apa reci si lasati  sa se inmoaie 30 de minute.  

 

Intre timp tocati numai frunzele de patrunjel spalat in prealabil si bine scurs de apa. Tocati ceapa si menta dar nu le amestecati.  Amestecati uleiul de masline cu 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper.

 

De la rosii se foloseste partea fara seminte, ca si la castravti.  Tocati si rosiile si castravetii.

 

Bulgur s-a umflat intre timp. Scurgeti-l de apa intr-o sita apoi puneti-l intr-o carpita subtire de bucatarie, sau batista curata si stoarceti-l bine de apa.  

 

Amestecati bulgur bine stors cu ceapa si frecati-l cu mana ca sa intre aroma de ceapa in el.  Puneti rosiile si castraveti amestecand usor. Turnati peste el amestecul de ulei cu lamaie si amestecati usor.

 

 

Lasati la frigider cel putin 1 ora, ca sa se amestee bine gusturile.

 

Daca doriti mai acru, turnati dupa gust din restul de zeama de lamaie cu sare.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...