roxanaz Postat Iunie 11, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2013 pachetele de bulgur din magazinele arabesti sunt diferite de cele cu arpacas. arpacas-ul are inca forma graului, bulgurul e mult mai mic spart, bucatit, deci merge inmuiat cateva ore. el e si elementul crocant din salata, da "kick" fata de celelalte elemente, moi ca si textura. nu e clar cous-cous, care e chiar pasta (prelucrata adica) Mirela, ti-a iesit foarte bine! data viitoare incearca cu mai putin bulgur, sa simti gustul de patnjel tare de tot. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Iunie 11, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2013 pachetele de bulgur din magazinele arabesti sunt diferite de cele cu arpacas. arpacas-ul are inca forma graului, bulgurul e mult mai mic spart, bucatit, deci merge inmuiat cateva ore. el e si elementul crocant din salata, da "kick" fata de celelalte elemente, moi ca si textura. nu e clar cous-cous, care e chiar pasta (prelucrata adica) Mirela, ti-a iesit foarte bine! data viitoare incearca cu mai putin bulgur, sa simti gustul de patnjel tare de tot.Multumesc Roxana, asa voi face [soricel] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mada Postat Iunie 14, 2013 Raport Distribuie Postat Iunie 14, 2013 am cumparat bulgur de la un magazin de cartier al unui arab.il inmoi exact 5 min in apa rece si fac tabouleh cu el, cu multtt patrunjel Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
greieras Postat August 6, 2013 Raport Distribuie Postat August 6, 2013 Da bulgur este grau maruntit in diferite dimensiuni. Exista mai mic si mai mare. Postez si eu reteta pe care o folosesc eu pentru tabouleh. Se folosesc masuratori americane: 1 cana =225ml 1/2 cana bulgur mic2 cani apa rece2 cani patrunjel tocat1/2 cana ceapa verde tocata (uneori daca nu am folosesc normala, dar se recomanda verde)1/2 cana menta tocata1/4 cana ulei masline 2 linguri zeama de lamaie1/2 lingurita sare1/4 lingurita piper pisat proaspat2 rosii coapte dar ferme1/2 cana castravete tocat (doar partea fara seminte)1/4 cana zeama lamaie amestecata cu 1/2 lingurita sare Puneti bulgur intr-un castron, acoperiti cu 2 cani apa reci si lasati sa se inmoaie 30 de minute. Intre timp tocati numai frunzele de patrunjel spalat in prealabil si bine scurs de apa. Tocati ceapa si menta dar nu le amestecati. Amestecati uleiul de masline cu 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper. De la rosii se foloseste partea fara seminte, ca si la castravti. Tocati si rosiile si castravetii. Bulgur s-a umflat intre timp. Scurgeti-l de apa intr-o sita apoi puneti-l intr-o carpita subtire de bucatarie, sau batista curata si stoarceti-l bine de apa. Amestecati bulgur bine stors cu ceapa si frecati-l cu mana ca sa intre aroma de ceapa in el. Puneti rosiile si castraveti amestecand usor. Turnati peste el amestecul de ulei cu lamaie si amestecati usor. Lasati la frigider cel putin 1 ora, ca sa se amestee bine gusturile. Daca doriti mai acru, turnati dupa gust din restul de zeama de lamaie cu sare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.