Administrators redactor Publicat Iulie 8, 2013 Administrators Raport Distribuie Publicat Iulie 8, 2013 Cand incepe vara ... si incepe vremea buna, nimic nu suna mai interesant, la sfarsit de saptamana decat un gratar ...cu mici sau fara mici ... cu niste carne buna dar chiar si cu vinete pe gratar, cu ardei si gogosari, de ce nu si niste carnaciori picanti... si gata e mancarea , alaturi de o salata glorioasa cu niste rosii romanesti, super aromate si gustoase (asa cum nu exista nicaieri in lume...) Dar, putin mai departe de mirosul grozav al gratarului (cu care te poti razbuna pe vecini) ... sa dezbatem putin: Ce alegeti gratarul cu carbuni, cel electric sau cel cu gaz? [biz] de citit:Despre barbati si gratar12 super-retete de gratar5 moduri diferite de a gati pestele la gratar Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 cu carbuni, categoric. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Carbuni sau lemne... este ceva ce nu poate fi confundat. Depinde de carne. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Iulie 8, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 ...si ce aruncati voi pe gratar? [drac] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Carne de porc (cotlet,ceafa) uneori costite, carnaciori, piept de pui, pulpe de pui peste (pastrav), nu am facut carne de vita niciodata, mici, frigarui asortate, legume (ceapa rosie sau alba ardei gras dovlecel samd.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramonika Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 nici un gratar nu se compara cu cel facut pe lemnepunem orice se poate pune :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi2003 Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Acuşi ajung la munte si voi savura gratarul acolo. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Eu am cu gaz, am avut cu carbuni dar dura prea mult pina sa aprindeau. Nu am simtit nici o diferenta de gust. Noi mincam gratar de vita, pui si porc. Nu demult am facut mici si au iesit foarte buni. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Gratar? Mmmm...imi place gratarul cu lemn sau carbune. Adica cel mai nesanatos... Pe gratar se poate pune orice. Orice se parfumeaza cu ceva fum, e perfect. Si painea rumenita pe gratar e buna, pe vremuri cand carnea nu era chiar la discretoe, se punea si salam sau parizer.In functie de ce ai de gratarit, asa faci si urmaresti focul.La inceput, cand e jarul mare, merg micii si carnaciorii. Sa nu fie asa patrunsi, sa aiba zeama. Apoi porcul, mai intai pulpa, ceafa si pieptul, apoi muschiul. Si vrabioara de vita. Apoi pestele, cam cand jarul e la jumatate. Dupa peste (sau in acelasi timp) se pune puiul, care trebuie facut pe indelete, la foc potrivit si indelung. Apoi legumele...si painea.Un capitol special la care inca mai iau lectii il reprezinta muschiul de vita, muschiuletul de porc, creveti, caracatita. Deocamdata ma uit la altii Mi-a placut la cineva (si incerc sa copiez) un sos facut cu legume puse pe gratar (rosii, ardei, ardei iute, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi), se curata, rosiile/cepa/usturoiul se zdrobesc, ardeiul iute se taie marunt-marunt, celelalte legume mai mari, ca si garnitura...sarate, un pic de ulei de masline, cimbru si/sau busuioc... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana_B Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Noi am avem si pe gaz si pe carbuni, dar barbata-miu il foloseste mai mult pe cel pe gaz. Nici eu nu simt vreo diferenta de gust. Facem peste, vita, gaina, mici, carnati, porumb, coc vinetele, legume. Gratar de porc nu mancam deloc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.