Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gratar e cel mai bun?


Recommended Posts

  • Administrators

Cand incepe vara ... si incepe vremea buna, nimic nu suna mai interesant, la sfarsit de saptamana decat un gratar ...cu mici sau fara mici ... cu niste carne buna dar chiar si cu vinete pe gratar, cu ardei si gogosari, de ce nu si niste carnaciori picanti... si gata e mancarea , alaturi de o salata glorioasa cu niste rosii romanesti, super aromate si gustoase (asa cum nu exista nicaieri in lume...)

 

 

Dar, putin mai departe de mirosul grozav al gratarului (cu care te poti razbuna pe vecini) ... sa dezbatem putin:

 

Ce alegeti gratarul cu carbuni, cel electric sau cel cu gaz? [biz]

 

de citit:

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Gratar? Mmmm...imi place gratarul cu lemn sau carbune. Adica cel mai nesanatos... [:)]

Pe gratar se poate pune orice. Orice se parfumeaza cu ceva fum, e perfect. Si painea rumenita pe gratar e buna, pe vremuri cand carnea nu era chiar la discretoe, se punea si salam sau parizer.

In functie de ce ai de gratarit, asa faci si urmaresti focul.

La inceput, cand e jarul mare, merg micii si carnaciorii. Sa nu fie asa patrunsi, sa aiba zeama. Apoi porcul, mai intai pulpa, ceafa si pieptul, apoi muschiul. Si vrabioara de vita. Apoi pestele, cam cand jarul e la jumatate. Dupa peste (sau in acelasi timp) se pune puiul, care trebuie facut pe indelete, la foc potrivit si indelung. Apoi legumele...si painea.

Un capitol special la care inca mai iau lectii il reprezinta muschiul de vita, muschiuletul de porc, creveti, caracatita. Deocamdata ma uit la altii [:)]

Mi-a placut la cineva (si incerc sa copiez) un sos facut cu legume puse pe gratar (rosii, ardei, ardei iute, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi), se curata, rosiile/cepa/usturoiul se zdrobesc, ardeiul iute se taie marunt-marunt, celelalte legume mai mari, ca si garnitura...sarate, un pic de ulei de masline, cimbru si/sau busuioc...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...