michelle-usa Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 (editat) noi facem saptamanal bbq. avem unul pe gas.pt aroma sotul mai pune cite o bucatica de lemn de cires ca sa scoata fumul cu aroma.carnea de vita de aici e altfel decat cea din romania. aici au o rasa de vaci (black angus in special...poate or mai si si altele) cu carnea f. frageda...ori poate sunt clonate...cine stie...dar oricum e f. frageda comparativ chiar cu carnea de vitel din romania. facem mult si de miel dat cu rozmarin inainte.ciotoiasele de pui le cresteaza inainte ca sa se intrepatrunda.carnea de vita NU trebuie crestata de loc si dupa ce e luata de pe bbq trebuie lasata cel putin 5 min , ca daca se taie imediat curge tot sucul din ea si devine mai uscata. noi o mancam medium.mai facem shrimp pe tepusa cu ananas. piept de pui(dar e dificil)carnati f. rar( am auzit ca sutn nocivi)mititei asta e gratarul nosru si suntem f. multumiti de el. totul se face f. repede comparativ cu cel pe lemne plus ca ai posibilitatea de a regla temperatura, de a face carnea la foc mic incat sa nu fie arsa si nociva. http://www.amazon.com/gp/product/B0045UBBHW/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=1535523722&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0045UBB8G&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0GWK7G58K1MQDPHRDCS6 Editat de Iulie 8, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria_mami Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Al nostru e ceva de genul asta: http://www.canadiantire.ca/AST/browse/2/OutdoorLiving/BBQs/PropaneBBQs/PRD~0853060P/Cuisinart+Gourmet+Infrared+Pro+900+Propane+BBQ.jsp?locale=en Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana_B Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Phuu...Oana,ce filosofeala si cu carnea asta! Mi-emi place carnea patrunsa bine...nu-mi place deloc,dar deloc in singe,de asta nici nu fac pulpe la gratar ca ...nu s epatrund. In marinada vreau sa incerc s apun si semintze de mustar... Nici mie nu-mi place in sange:)) imi vine sa vomit. Acasa barbata-miu stie, pe a mea o lasa mai mult sa fie well done. La restaurant mai cer medium well, adica are un pic roz in mijloc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana_B Postat Iulie 8, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 8, 2013 Wow Oana , ce interesant!!Știu ca americanii sunt meseriasi la carnea de vita ( steak)O carne bine pregatita de vita e foarte buna!!! Dar nu se poate face rabat de calitate!Romanii sunt puțin timizi când e vorba de carnea de vita la gratar... Pentru ca au fost invatati sa o mănânce F bine făcută...(si atunci e tare)Dar e un deliciu dacă știi sa o faci si alegi carne buna!!! Am auzit si eu asta ca romanii sunt invatati sa o manance well done. Si mie imi place well done. N-am putut sa schimb deloc gustul, mai accept un pic de roz in mijloc la medium well da' that's it. Chiar si well done iese bun si fraged daca bucata de carne e "marbled" sa aiba firisoare de grasime prin ea ca marmura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Gratarul bune cel mai nesanatos...adica ala cu lemene sau carbuni....pe care sfaraie micii sau carnea. Carnea daca e roz in mijloc imi provoaca greata....mai vad pe la emisiuni culinare cum lasa astia ditai muschiul de vaca....2 minute pe o parte doua minute pe o pate....si in mijloc curge zeama....iertare dar mi se intoarce tot. O fi bun,n-o fi bun dar carnea nefacuta cum trebuie ppoate fi si periculoasa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Mai caut -- prin arhive - noi avem gratar automat. Adica se ia furculita si se suceste carnea... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GINARARES Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Nici noua nu ne place carnea in sange ,ne place sa fie bine facuta dar nu prea uscata eu la urma dupa ce se frige carnea ,micii si ce mai facem noi pun pe foc un ibric cu apa adaug tot felul de arome si usturoi feliute si las sa fiarba 5 min apoi pun saramura peste friptura ,mici peste ese foarte moi si deliciosi ii las la aburit 5,10 min. [yami] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria_mami Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Am citit ca daca marinezi carnea 15 minute in solutie de apa si sare fara iod iasa suculenta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danyce Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Carnea o marinam cu o seara inainte daca nu o luam gata marinata.Aproape orice fel de carne am incercat.Carnea de pui (pulpele) se poate fierbe putin inainte de a se pune pe gratar.. Se poate condimenta dupa ce s-a fiert putin (cam 10-15 minute). Asa ies patrunse si gustoase.Gratar avem pe gaz..Am avut cam toate tipurile de gratar pana acum. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria_mami Postat Iulie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Iulie 9, 2013 Danyce, eu pun pulpele nefierte si se fac bine. Dar cum spuneam, numai partea aia mica a pulpelor (drumsticks). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.