Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ajutor! Scade laptele daca nu suge bebele mult?


TeoTeutza

Recommended Posts

Buna mamici. In primele 2 sapt de la nastere am avut un bebe foarte mancacios, acum bebele a implinit 3 sapt, dar acum nu stiu ce s-a intamplat ca atunci cand il pun la san incepe sa planga foarte rau (noaptea suge si cand e adormit mai suge). In primele doua saptamani ma mulgeam foarte des pentru ca mi se unflau sanii de parca imi plesneau, acum nu mai e nevioe sa ma mulg, sunt moi mereu. O fi din cauza ca nu mai suge bebele si mi-a scazut laptele? Mi-e frica sa nu-mi dispara de tot laptele. Sau asa se intampla, se sincronizeaza laptele cu nevoile lui bebe si daca bebe nu mai suge mult nu mai vine nici lapte mult? Sa ma mulg mai des???

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Teutza

- daca sinii sunt moi inseamna ca s-au obisnuit cu alaptarea. In nici un caz nu e un indiciu cit lapte ai tu, pt ca laptele se produce in majoritatea "pe loc" cind bebele e la sin

- laptele se formenaza dupa cerere, cind bebele cere mai putin, se face si lapte mai putin. Cind va dori mai mult, sinul tau se va obinui sa ii dea mai mult

- ii dai si lapte praf sau laptele tau in biberon? Ca atunci bebele tau se poate obinui sa bea mult mai usor din biberon si nu mai e incintat sa "traga"

- cauza ca plinge: poate are ceva in gurita si il doare? Roaga pediatru sa se uite.

- incearca pozitii diverse, fa-ti comod tie si lui bebe cu pernutze, poate ajuta sa nu mai fie asa de agitat la sin.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna. M-am muls mai des, bebe nu suge decat la un san si nu il termina nici pe acesta si dupa ce suge ii golesc pe amandoi  sanii cu pompa, asa am vazut ca au inceput iar sa mi se unfle sanii. Probabil nu o sa-i mai mulg. Nu ii dau laptele meu cu biberon, nici lapte praf. II dau doar 1 ceai pe zi, uneori doua(atunci cand e agitat si nu vrea sa suga) cu biberon.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

teo de ce nu mai scrii la noi pe odisee....hai sa vezi ca toate avem probleme cu alaptatul..

 

si eu ma mulg zilnic caci nu am ce face Ilinca mea nu mananca cat produc eu...laptele se secreta si pe loc daca bebe e la san , mie pediatra mi-a spus sa nu-i dau ceai caci ii umfla burtica si nu mai suge atat lapte cat ar trebui , eu doar san i-am dat de cand s-a nascut...

 

bea apa plata cat de multa si ai sa vezi ca se va face din nou laptic..

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Teo Teutza, felicitari pentru bebelus! [flo2]

 

In legatura cu alaptatul... NU ii mai da ceai deloc (daca e vorba de ceai contra colicilor, bea-l tu, nu il da bebelusului). Nu are nevoie, laptele e tot ce ii trebuie la varsta asta. Alaptarea la san e la cerere, pune bebele la san de cate ori cere, alternativ, deci prima masa a zilei sa zicem la sanul drept, il lasi sa suga pana goleste sanul (si il lasa singur din gurita), apoi ii oferi sanul celalalt, daca ii mai e foame va papa, daca nu, il va lasa. La masa urmatoare oferi la inceput sanul stang. In cateva saptamani isi va face singur program, dar deocamdata alapteaza la cerere.

 

Doar in primele zile/saptamani sanul are senzatia de "plin" si "umflat", productia de lapte se adapteaza dupa nevoile bebelusului, deci chiar daca sanii par moi, laptele se face. Cu cat pui mai mult bebele la san, cu atat se stimuleaza productia de lapte. Asa ca o masa de ceai sau lapte praf inseamna o masa pe care sanul invata sa nu o mai dea... si da, asa scade productia. Sa stii ca gurita celui mic e mai buna decat orice pompa, el "scoate" mult mai bine laptele.

 

Atata timp cat bebe pune constant in greutate (cantareste-l saptamanal, ca la fel ca orice om are si el zile/mese cand vrea mai mult sau mai putin, deci cantaritul zilnic, sau si mai rau, inainte si dupa fiecare masa pot doar sa iti distruga nervii), face pipi si caca, totul e bine! [flo2] [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna mamicilor. Am nascut pe 5 iulie o fetita minunata! Scriam eu aici pe forum ca in timpul sarcinii la morfologie mi-a spus ca are dilatatii la rinichi, dupa nastere in spital nu au avut ecograf sa ii faca, dar nici semne de infectii nu a avut fetita si ne-a spus sa nu ne mai facem griji. Poate o sa-i fac un ecograf sa ma linistesc, dar mi-e sa nu-i faca rau ecograful. Feita suge cam la 2-3 ore, dar nu goleste nici macar un san cand suge. La urmatoarea masa o pun la celalalt san. Acum nu m-am mai muls. Poate uneori dimineata ca am sanii foarte tari.

Unde sa scriu la odisee?? La care? Imi puteti da un link? Imi era mai usor pe forumul cel vechi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca puneti intrebari despre alaptare aici aveti sansa sa va raspunda si alte mamici care nu fac parte din odiseea voastra si care poate au mai multa experienta cu alaptarea.[flo]

 

Teutza, nu ii mai da copilului ceai, un copil alaptat exclusiv nu are nevoie de niciun alt lichid sau solid pana la 6 luni cand incepe diversificarea.

 

Ca sa iti mentii lactatia trebuie sa suga cel putin de 8 ori in 24 de ore. Daca are o pauza mai lunga de 3 ore in timpul noptii trebuie sa suga ziua mai des. Daca suge mai rar de atat lactatia va scadea.

 

Daca suge de cel putin 8 ori pe zi si ia bine in greutate (cel putin 150, ideal peste 180g pe saptamana in primele 3 luni) nu e nevoie sa te mulgi, sa faci nimic altceva decat sa o pui la san de cate ori cere.

 

Succes!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...