andacos Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 (editat) Nici eu nu stiu concret cum e cu dulceatza asta de ardei iute,insa cred ca am mincat pe la chinezi asa ceva. Da,buflea se maninca alaturi de mincare...nu pe piine cu unt! [:-)))] [:-)))] Sau ca pe vremuri ,sa servesti musafirii alaturi de-un pahar de apa rece! [;)] Va mai amintitzi obiceiul parintzilor/bunicilor de a invita musafirul sa serveasca o dulceatza?(tata mai are si acum pe undeva niste castronele de alea micutze de dulceatza,am uitat cum se numesc) Dana Editat de Septembrie 1, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Cea din kiwi si lime am postat-o si aici: http://comunitate.desprecopii.com/bloguri/rall/85/philips-viva-collection-hd9046-dulceata-de-kiwi-si-lime Deosebita si racoritoare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 (editat) Dana, la coacazea rosie nu se pun simburii in dulceata pentru ca, daca nu e cu foarte mult zahar, se strica in timp si nici nu e placut la mincare.Coacazea rosie sau o faci jeleu (peltea) sau o faci ca in Sanda Marin : scoti cu acul simburii. Ha,ha,ha [:-)))] [:-)))] da' crezi ca m-am plictisit d eviatza? Sincer eu nu vad cum ai putea scoate simburii aia cu acul...si da asa mi-a ieist si mie ca o peltea /jeleu mai mult decit ca dulceatza! Astea sunt pentru mine coacazele rosii: Editat de Septembrie 1, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Din categoria dulcetzurilor rare,dulceatza de pepene(de fapt e coaja de harbuz)si dulceatza de portocale(tot din coaja de fapt). Nu am probat niciuna! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J G Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Anul asta am facut si eu dulceata de cirese amare... mare chin sa le scoti samburii, dar e divina.Anul trecut am facut gem de grapefruit si mandarine, foarte bun. Din categoria de pus pe friptura fac gem de ceapa, am mereu in frigider si mananc zilnic. Dar de ardei iuti n-am facut, dar sigur incerc :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Dana, da, vorbim de acelasi lucru. Jeleul in faci punind fructele cu putina apa pe foc, se desfac ele, apoi le treci prin sita, masori zaharul si pui la fiert zeama cu zaharul pe foc.Pentru scosul simburilor cu acul [:-)))] nu inca n-am facut-o. Asa scrie in Sanda Marin, da' totusi e o dulceata : adica sirop de zahar legat in care pui o cana de coacaze fara simburi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Cum e gemul de ceapa? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 (editat) Mik,nu se pot scoate ,itzi spun eu!(ma rog daca ai avea vreun sclav pentru asa ceva... [:-)))] [:-)))] [:-)))] ). Eu am pus zahar peste ele si le-am pus la fiert!A iesit ca un jeleu...(nu,nu am fiert prea mult ca sa spun ca asta ar fi cauza). Am mincat odata cu inghetzata de vanilie si apoi l-am aruncat!Cumparasem o cutiutza de coacaze si nu mi-au placut nici crude.Am incercat sa le valorific si...tot la gunoi au ajuns!Mai bine faceam sirop din ele...poate aveau sanse mai mari. Dana Editat de Septembrie 1, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Dana, eu am in gradina coacaze rosie si neagra. Cea neagra e mai putin rodnica decit cea rosie si totusi din cea rosie inca n-am facut dulceata ca in Sanda Marin. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2013 Fa sirop mai bine...sfatul meu desigur! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.