caress Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 Eumada, iti spun dar nu-mi cere cantitati pentru ca fac la ochi. Curat ceapa rosie si o tai fidea, dar nu foarte subtire. O pun la calit in ulei de masline (nu mult) cu un praf de sare. Cand incepe sa devina transparenta adaug cateva linguri de zahar brun, otet balsamic, eventual un baton de scortisoara sau fulgi de ardei iute. Las sa scada bine de tot, pana se caramelizeaza. Sta la frigider 2-3 saptamani sau se poate pune conserva in borcan etans si dat la baine marie.La ochi, la ochi, dar macar aproximativ tot trebuie sa ne dai indicatii...Faci din 2-3 cepe, mai multe?Cam cat otet, cat zahar, cred ca proportiile sunt importante, nu?Ma tenteaza tare combinatia, dar simt ca am nevoie de ceva mai multe informatii...:) Incerci, te rog...? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 Dana, da, de aceea. cotorul si coaja au pectina multa. si pelteaua de gutui, noi o facem doar din coji si cotoare. cu pulpa fac gem/dulceata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 Dana, da, de aceea. cotorul si coaja au pectina multa. si pelteaua de gutui, noi o facem doar din coji si cotoare. cu pulpa fac gem/dulceata.Da...imi aduc aminte,asa facea si mama! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 La ochi, la ochi, dar macar aproximativ tot trebuie sa ne dai indicatii...Faci din 2-3 cepe, mai multe?Cam cat otet, cat zahar, cred ca proportiile sunt importante, nu?Ma tenteaza tare combinatia, dar simt ca am nevoie de ceva mai multe informatii...:) Incerci, te rog...?http://www.caietulcuretete.com/2011/08/dulceata-de-ceapa-rosie.html sauhttp://silvia-unaalta.blogspot.ro/2011/09/dulceata-de-ceapa-rosie.html par destul de asemanatoare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J G Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 Am gasit totusi undeva si cu cantitati: la 3 cepe mari pun 30g zahar brun si 30ml otet balsamic + condimente. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Septembrie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Septembrie 2, 2013 (editat) Mersi J.G!!! Rall, cum arata aia din prima reteta postata de tine!!!!Acum imi vine sa ma apuc de tocat ceapa! [soricel] Later edit-m-am si apucat...Nu am vin rosu, nu am nucsoara, nu am fulgi de ardei.Am folosit reteta lui JG,dar am pus si putin ulei de masline,putina sare si ardei iute crud, taiat marunt , marunt.Cand e gata va anunt ce a iesit. E gata...e di-vi-na!!!!!! Editat de Septembrie 2, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.